Politikk - Norsk

Tordenskjold3

Uføretrygd, å leve på andre.

Alle er enige i at vi bør ha et sikkerhetsnett, men burde man ikke leve av egne penger før man skal legge beslag på fellesskapets penger? Før man som uføretrygdet får en krone av staten bør de ha brukt opp sin egen formue på samme måte som de som får sosialstøtte. Det er ingen grunn til at en som sitter på et hus til seks millioner eller en million i banken skal få penger fra staten.

1
31 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Alle er enige i at vi bør ha et sikkerhetsnett, men burde man ikke leve av egne pernger før man skal legge beslag på fellesskapets penger? Før man som uføretrygdet får en krone av staten bør de ha brukt opp sin egen formue på samme måte som de som får sosialstøtte. Det er ingen grunn til at en som sitter på et hus til seks millioner skal få penger fra staten.

Betyr det at alle som blir syke skal kastes ut av sine hjem?

2
niconi Ja men det betyr jo at de må selge huset og leve på alt de har spart opp før de kan få en inntekt å leve av. Forslaget må være det tåpeligste framsatt på VGD i dag.

Forslaget må være det tåpeligste framsatt på VGD i dag.

Det sier ikke rent lite.

En mann. Jobbet som sviser på et mekanisk verksted. 62 år. Jobbet siden han var 18 år. Betalt skatt i alle år.

Han er gjeldfri, og har en formue på 1 million etter å ha levd sparsomt og jobbet hardt. Faller en dag ned fra et stillas og brekker ryggen.

Ikke uføretrygd før han har solgt huset og brukt opp alle pengene????

2
rødhvit [sitat…] Det sier ikke rent lite. En mann. Jobbet som sviser på et mekanisk verksted. 62 år. Jobbet siden han var 18 år. Betalt skatt i alle år. Han er gjeldfri, og har en formue p...

Ikke uføretrygd før han har solgt huset og brukt opp alle pengene????

Det er korrekt - det eneste fornuftige i den situasjonen (men lex Tordenskjold) er å selge huset, dra på cruice og jordomsegling og svi av en million i full fart. Jo raskere jeg får kvittet meg med millionen, desto før får jeg uføretrygd.

1

Før man som uføretrygdet får en krone av staten bør de ha brukt opp sin egen formue på samme måte som de som får sosialstøtte

Dette er jeg grunnleggende uenig i. En som havner på uføretrygd som har oppsparte midler har som du sikkert vet skattet og momset inn svært store summer til staten gjennom arbeidslivet. I et velferdssamfunn velger jeg og å se på skatt litt som det å betale bilforsikring. Jeg betaler inn mye mer enn jeg får ut dersom alt går bra i livet. Men hvis noe ikke går så bra er sikkerhetsnettet der. Det jeg har betalt inn til gjennom et langt arbeidsliv. Da forventer jeg å få noe i retur for pengene jeg har betalt inn.

Forøvrig mener jeg man bør være forsiktig med å årelate de som i en periode måtte trenge sosialstøtte også. Ved å gjøre dette bidrar man kanskje til en lengre klientifisering ved at de aldri kommer ut av de problemene et mulig midlertidig inntektsbortfall medfører.

1
niconi Ja men det betyr jo at de må selge huset og leve på alt de har spart opp før de kan få en inntekt å leve av. Forslaget må være det tåpeligste framsatt på VGD i dag.

Ja men det betyr jo at de må selge huset og leve på alt de har spart opp før de kan få en inntekt å leve av.

Nei, det betyr ikke at de må selge huset. De kan ha penger på bok og det kan hende at de kan låne på huset frem til de blir pensjonister/friske.

1
Tordenskjold3 [sitat…] Nei, det betyr ikke at de må selge huset. De kan ha penger på bok og det kan hende at de kan låne på huset frem til de blir pensjonister/friske.

Hvis jeg skal ta deg på ordet , er det nettopp det det betyr:

"Før man som uføretrygdet får en krone av staten bør de ha brukt opp sin egen formue på samme måte som de som får sosialstøtte. Det er ingen grunn til at en som sitter på et hus til seks millioner eller en million i banken skal få penger fra staten."

Om jeg skal få penger å leve av må jeg altså selge hjemmet mitt. Jeg kan ikke spise huset - selv om det har en takst på seks millioner. Men det du skriver er at så snart jeg har solgt huset og brukt opp pengene skal jeg få trygd.

Et utrolig lite gjennomtenkt forslag.

1
niconi Hvis jeg skal ta deg på ordet , er det nettopp det det betyr: "Før man som uføretrygdet får en krone av staten bør de ha brukt opp sin egen formue på samme måte som de som får sosi...

Om jeg skal få penger å leve av må jeg altså selge hjemmet mitt. Jeg kan ikke spise huset - selv om det har en takst på seks millioner. Men det du skriver er at så snart jeg har solgt huset og brukt opp pengene skal jeg få trygd.

Ikke ulikt de som blir ufrivillig arbeidsløse i mange år.

Fordelen med forslaget er at det vil bli mindre attraktivt å ikke jobbe. Er man nærme pensjonsalderen så vil man ikke like lett bli uføretrygdet pga de store konsekvensene det får som pensjonist.

1

men burde man ikke leve av egne penger før man skal legge beslag på fellesskapets penger?

Problemet er nok at du hater de som sliter, og gjør alt du kan for å gjøre deres liv så surt som mulig, være å nekte dem å eie eget hjem, nekte dem å hente kone fra utlandet, presse ned deres lønninger eller hva det måtte være. Jeg tror egentlig at slike som deg er årsaken til at så mange blir uføretrygdet. OM disse kjipe menneskene som kun ønsker å sørge for at andre får det dårligst mulig ble borte/deportert/"sendt østover" så hadde de som ble igjen fått mye bedre psykisk helse, og ikke glem at fysiske sykdommer også har en psykisk komponent.

1

Fint. La oss begynne med alle freppere som jobber som ordførere eller som bor i Spania og ikke vil bidra med en eneste skattekrone til det norske samfunnet.

1

Slapp av, uføretrygden må kuttes inn kraftig i årene fremover. Siden Norge er verdens sosialkontor.

1

Statens utgifter endres i mindre grad; Hus og eiedom overføres til bekjente eller annen familie. Sosiale utgifter består.

Et hus/eiedom kan overføres til barn som forskudd på arv , arveskatten forsvinner , det som gjenstår blir dokument avgift.

Det finnes smutthull hele veien og de tar men tak i dersom din logikk følges.

1
Tordenskjold3 Nå tar du feil, det jeg ønsker er likere behandling mellom de som blir ufrivillig syke og de som ufrivillig ikke får jobb. Du har jo selv sagt at dette er to sider av samme sak. Så...

Personlig ønsker jeg det motsatte, at sosialtrygden ikke har slike krav. En endring der vil uansett ikke koste så mye, da de aller fleste som går på sosialkontoret ikke har noen eiendom uansett. Jeg har vel en stygg misstanke om at folk som har jobbet endel år og går arbeidsledige over lang tid, nettopp er de som ender opp som "friske uføretrygdede".

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...