Politikk - Norsk

nometalhorse

Påstått bemanningskrise i politiet.

I kjølvannet av 22. juli har Politidirektoratet levert en rapport om ønskelige forbedringer, og iverksatt en rekke tiltak for å møte fremtidens utfordringer.

– Politiet er allerede underbemannet og det vil være vanskelig å møte ønskene om forbedringer som rapporten peker på, sier Johannessen til ABC Nyheter.

Det er en veldig grei løsning på dette - endre pensjonsalderen for politiet. Det er ingen grunn til at mange i politiet kan gå av med pensjon når de har fylt 57 år. Det er mange oppgaver disse fint kunne ha jobbet med i mange år etter fylte 57 år.

1
20 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Både forsvaret og politiet har vel særordninger om å gå av ved fylte 57. Politiet har så gode avtaler at det rett og slett ikke lønner seg å bli i stillingen som politi. Friske og raske folk som sitter på et kontor i dag slutter i politiet for å ta en annen jobb utenfor staten. Tenk all den kompetansen som forsvinner. Kan ikke skjønne annet en at de folkevalgte må se på både pensjonsavtalene og pensjonsalderen i både forsvar og politi. I en tid der folk bare blir eldre og eldre så skal enkelte grupper pensjonere seg i en alder av 57 ? Helt merkelig...

PS. http://www.abcnyheter.no/penger/oekonomi/2012/06/28/dagens-unge-far-pensjonssjokk

1

Det er ingen grunn til at mange i politiet kan gå av med pensjon når de har fylt 57 år. Det er mange oppgaver disse fint kunne ha jobbet med i mange år etter fylte 57 år.

Og samtidig er det vel en tendens til at folk forfremmes til en høyere stilling når de er 56,5 år sånn at de skal oppnå en mye høyere sluttlønn.

1

Det er en veldig grei løsning på dette - endre pensjonsalderen for politiet. Det er ingen grunn til at mange i politiet kan gå av med pensjon når de har fylt 57 år. Det er mange oppgaver disse fint kunne ha jobbet med i mange år etter fylte 57 år.

spørsmål om underbemanning er ett spørsmål om økonomi og hvor mye ressurser som skal brukes. innenfor politioppgavene vil det alltid være mye flere oppgaver enn det er mulig og løse og alt blir ett prioriteringsspørsmål. løsningen er vel ikke og bare gjøre arbeidstakernes vilkår dårligere ?

1
politikk [sitat…] spørsmål om underbemanning er ett spørsmål om økonomi og hvor mye ressurser som skal brukes. innenfor politioppgavene vil det alltid være mye flere oppgaver enn det er mul...

løsningen er vel ikke og bare gjøre arbeidstakernes vilkår dårligere ?

Hvorfor i all verden skal disse arbeidstakergruppene slippe "unna" sammenlignet med alle andre i samfunnet?

http://www.dn.no/privatokonomi/article2425615.ece

Det er helt tullete og fullstendig gått ut på dato at friske, sunne og raske 57-åringer skal ut i garantipensjon.

1
politikk [sitat…] spørsmål om underbemanning er ett spørsmål om økonomi og hvor mye ressurser som skal brukes. innenfor politioppgavene vil det alltid være mye flere oppgaver enn det er mul...

løsningen er vel ikke og bare gjøre arbeidstakernes vilkår dårligere ?

I forhold til hva? Når noen grupper har klart det helt merkelige å få til en idiotisk pensjonsordning samtidig som de fleste andre får dårligere vilkår så skulle det bare mangle om man ikke tok tak i dette.

Eller mener du det er noen god grunn til å forsvare et slik system? Politifolk og yrkesmilitære er blant dem som lever lengst her i landet. Likevel kan de gå av med pensjon ti år før andre.

1
FritzJ [sitat…] Hvorfor i all verden skal disse arbeidstakergruppene slippe "unna" sammenlignet med alle andre i samfunnet? http://www.dn.no/privatokonomi/article2425615.ece Det er helt t...

Det er helt tullete og fullstendig gått ut på dato at friske, sunne og raske 57-åringer skal ut i garantipensjon.

Både-og. Bemanningsproblemet i politiet har også mye å gjøre med med at trange budsjettrammer fører til at et antall stillinger får stå ubesatte. Samtidig går en del ut fra Politihøyskolen uten å få jobber i politiet. Dette punktet unngår Faremo å snakke om.

1

Om samfunnet vil endre på dette så er det gjort med et "pennestrøk", men her kommer Politiets eget fagforbund inn som det aller største problemet.

1 - Fjern Polithøyskolen i dagens utgave.

2 - Innfør Politiskole, der studentene mottar 3 til 6 måneders opplæring.

3 - Deretter 6 måneder med tjeneste ut i feltet.

4 - Deretter en eksamen og godkjennesle om en er egnet som tjenestemann.

5 - Alle starter deretter som konstabel, og vil motta forfremminger som i militæret, basert på vidre utdanning, kurs og gode resultater i sitt virke.

...det blir lavere startlønn, men også lavere utdanningskrav, det blir dermed lettere å sparke uegnede ansatte, da en ikke har brukt millioner på å utdanne disse.

...det blir også lettere å se hvem som faktisk egner seg for slikt arbeide og hvem som utmerker seg gjennom praktisk utførsel og kursing.

1
FritzJ [sitat…] Hvorfor i all verden skal disse arbeidstakergruppene slippe "unna" sammenlignet med alle andre i samfunnet? http://www.dn.no/privatokonomi/article2425615.ece Det er helt t...

Hvorfor i all verden skal disse arbeidstakergruppene slippe "unna" sammenlignet med alle andre i samfunnet?

Det er jo en yrkesgruppe som må ta mye dritt i løpet av karriæren. For mange er det også mye høyere risiko for å bli skadet eller til og med drept. Så i utgangspunktet synes jeg ikke det er noe å si på at politifolk og militære har en lavere pensjonsalder enn folk flest.

På den annen side har samfunnet endret seg mye de senere årene. En 57-åring er nok langt sprekere i dag enn for 50 år siden, og ønsker ikke nødvendigvis å trekke seg helt ut av det fellesskapet og den tilhørigheten som arbeidet i politiet gir. Det er kanskje til beste for alle parter at man ser på dette med nye øyne?

1
A_Øivind [sitat…] Det er jo en yrkesgruppe som må ta mye dritt i løpet av karriæren. For mange er det også mye høyere risiko for å bli skadet eller til og med drept. Så i utgangspunktet syn...

For mange er det også mye høyere risiko for å bli skadet eller til og med drept. Så i utgangspunktet synes jeg ikke det er noe å si på at politifolk og militære har en lavere pensjonsalder enn folk flest.

Det er da lagt i fra sannheten.

Norges farligste yrker er f.eks fisker, bønder og bygg og anlegg.

1

Underbemanning i politet er bare en argumentasjon i en fagforeningskamp. De har nok, de evener bare ikke å prioritere.

1
vif_support (Hørte denne på radioen for noen måneder siden tror jeg det var) Ser uansett ut til at de ikke kommer til å gi i fra seg disse luksusavtalene uten kamp.... http://www.nrk.no/nyhete...

À propos det som Sandberg sier her (eller påstår, for det er neppe slik at det er ni av ti av de nyansatte som sitter på kontor - dét er vel heller den litt eldre garde):

Kontorisering av politistillinger bare øker, og ikke bare her til lands. På nittitallet møtte jeg en svensk politimann i Stockholm, som påsto at med den farten de administrative oppgavene økte, ville det ikke finnes politifolk på gatene i 2020 (tror jeg han sa). Da ville alle sitte på kontor og sende mail til hverandre....

1
nometalhorse [sitat…] I forhold til hva? Når noen grupper har klart det helt merkelige å få til en idiotisk pensjonsordning samtidig som de fleste andre får dårligere vilkår så skulle det bare...

Eller mener du det er noen god grunn til å forsvare et slik system?

det er det nok ikke. men det må være ett forhold mellom de som er ute i aktiv tjeneste og de som håndterer apirarbeidet saker medfører. overkapasitet på ett område vil medføre underkapasitet på det andre området. altså kan vi godt ha pensjonsalder for politiet på lik linje med andre grupper. men det er ikke sikkert at resultatene blir så mye bedre likevel. medias opplysninger tyder jo på at kapasiteten i systemet strander på fengselsvesnet og rettsvesnet og det er ikke rart hvis samfunnet skal koste på galningen breivik utgifter mangemillionersklassen hvert år. eksempelvis har jo ikke eldre samme rettigheter som straffedømte og det sier litt om samfunnets prioriteringer.

1

Kan ikke de som er over 57 år, sitte på et kontor og ta seg av det adminstrative, de koster jo uansett samfunnet penger om de skal over på pensjon.

Da må det jo være bedre å holde de i tjenesten til de er 67 år, men de siste 10 årene er som etterforsker eller administrativt.

Kan umulig være noe mer krevende å sitte på Politihuset og drikke kaffe foran en PC, enn i det private.

1

Det hadde vært interessant å se utviklingen av aktivt vs administrativt personell i politiet. Jeg tror nemlig at det er der hunden er begravet. I det offentlige virker det som om man streber etter Webers modell, men ignorerer hans egen advarsel om at det fins svakheter i hans modell, som at administrasjonen kan vokse seg for stor.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Takk for rådet, Vedum . . . . . .

Nå kom rentehoppet og 3 millioner i gjeld gir ca kr. 12.000,- mer i renteutgifter - i tillegg til dobling av strømpriser, drivstoffpriser og kraftig økning på matvarer og andre (u)nødvendigheter. Og...
Bilde

Vedums budskap etter rentehoppet: – Må snu enda mer på krona

VESTNES (VG) Trygve Slagsvold Vedum (Sp) advarer om at småbarnsfamilier vil merke rentehoppet. Han sier at regjeringen må kutte mer i statsbudsjettet til høsten.


Bilde www.msn.com
1
2 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...