Politikk - Norsk

Bergulv

SV vil si opp kongen

[SV foreslår å avvikle kongehuset. Men for at overgangen ikke skal bli for brå, kan kongen få oppsigelsestid.

Stortingsrepresentantene Snorre Valen og Hallgeir Langeland foreslår å endre Grunnloven slik at Norge blir republikk. De vil bytte ut kongen med en president. ](http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10051075)

-----------------------------------------------------------------------------

Tja, hva skal man si til ett slikt forslag? Jeg mener vi må beholde vår flotte kongefamilie. KONGERIKE NORGE!!!

Er nok redd for at SV nærmer seg stygt sin egen oppsigelsetid.

1
78 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er nok redd for at SV nærmer seg stygt sin egen oppsigelsetid.

Det er jo dette SV-velgerne ønsker.

1

Tja, hva skal man si til ett slikt forslag? Jeg mener vi må beholde vår flotte kongefamilie. KONGERIKE NORGE!!!

Et bra forslag. Jeg har alltid ment at vi bør legge ned Kongehuset. Det å smykke folk med eventyrtitler i moderne tid hører ikke hjemme noe sted. Det er bare å smake på ordene prinsesse og prins osv, så skjønner man hvor avleggs dette er. Det er ingen som skal bli født inn i posisjoner på den måten i et moderne samfunn.

1

Tja, hva skal man si til ett slikt forslag?

Det er 12.gang SF/SV fremmer dette forslaget. Det har de gjort i alle stortingsperioder siden 1968.

Det er blitt en tradisjon der folk ville begynt å lure hvis det ikke ble fremmet.

1
puma1 Meningsmålinger pleier å vise at ca 70% av befolkningen støtter monarkiet som styreform. Det er bra at mindretallet har noen talspersoner.

Jeg klarer ikke se på monarkiet som en styreform her i norge, det er regjeringen med Ap spissen i dag som styrer AS Norge.

Men jeg har registrert at regjeringstopper ønsker å ovegå kongen, da særlig jens. Ikke så merkelig disse småkorrupte sosialistene ønsker å være konger selv. Er det?

1

Dette er et typisk sommer-utspill fra SV; kom med et eller annet forslag før fellesferien, mål så deretter effekten i augustmålingene. Slår det an, fortsett, hvis ikke finn på noe nytt. Ekte populister.

For de mener nok ikke seriøst at vi skal innføre republikk, dette er kun for å markere 'territorium'. Hvis de mener det seriøst må de gå helt konkret inn i hvor mye makt som skal flyttes fra regjering og storting til den nye presidentposten de ser for seg. Alle er vel ganske enig i at kongen per nå ikke har spesielt mye makt utover det rent formelle, og poenget er vel ikke å innføre en ny slags gallionsfigur, bare med tittelen president?

Det er altså en gjennomgripende og svært omfattende reform de tar til orde for, men foreløpig ikke er i nærheten av å beskrive.

1

Kongen er for hele folket, alltid.

Kongen har ingen reell makt men fungerer perfekt som et nasjonalt symbol som statsoverhode, hvor han ikke er farget av politiske farger som en president ville vært.

Hvorfor skal vi gi en person MER makt? Det er jo dette alle andre land som ikke har monarkier sliter med, noe man også ser på demokrati-indekser hvor monarkier med demokrati alltid scorer høyt.

Husk at Kongen er for alle, men presidenten er kun for litt over halvparten av folket.

Dessuten blir det for dumt å si at vi vil spare penger ved å ta bort monarkiet, faktumet ligger vel heller i at en president ville vært LANGT dyrere, og mindre demokratisk.

1

Tja, hva skal man si til ett slikt forslag?

Det er virkelighetsfjernt tøv. De vet at dette forslaget er fullstendig urealistisk i dag.

Personlig er jeg republikaner, men så lenge flertallet her i landet ønsker å beholde Kongen og kongehuset, så er det bare for oss andre å respektere det.

1

Fordi det "alltid har vært sånn" at du enten har president eller konge, betyr det ikke at vi må ha det i dag. Kongen har ingen reell makt og om vi trenger en representasjonsfigur kan vi bruke stortingspresidenten.

1

De ønsker systematisk - [Å] - avskaffe Norsk kultur. Håper ingen stemmer SV

1
Nr-1 [sitat…] Fordi det er gammeldags og ingen skal kunne arve slike posisjoner.

At det er gammeldags har da absolutt ingen relevanse - eller om det har så er det vel heller et argument for å beholde vår kultur.

Hvorfor skal ingen kunne arve en symbolposisjon? Så lenge Kongen og arvingene deretter vil ha jobben så er det da ingenting galt med det.

Det er jo ingen tvil om at Kongen og kongefamilien har en veldig sterk symboleffekt som virker veldig positivt på befolkningen, så hvorfor skal vi fjerne en del av vår kultur?

Alternativet til SV, altså en president med makt, kan på ingen måte stå for den samme symboleffekten som en konge/kongefamilie kan. En president vil alltid være farget til den ene eller den andre siden, og vil aldri representere HELE folket som en konge gjør.

Du kan jo spørre deg selv om du ville likt en president fra Frp? Hvordan du kanskje ville savnet en Konge som ville kunne representere og være der for hele folket - ikke bare den ene siden som vant valget denne gangen.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
7 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...