Politikk - Norsk

gonzzzo

Lykkelige nordmenn

http://www.nettavisen.no/nyheter/article3426010.ece

Den årvisse agurknyheten om lykkelige nordmenn er igjen framme i media. 9 av 10 nordmenn befinner seg nå i en eller annen grad av lykkelig tilværelse sies det. Det nekter jeg rett og slett å tro på, vi må være blant de største løgnhalsene i verden, ingen steder er det mer sutring og misnøye enn akkurat i Norge.

2
45 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

vi må være blant de største løgnhalsene i verden, ingen steder er det mer sutring og misnøye enn akkurat i Norge.

Har du en vitenskapelig undersøkelse som underbygger din negativ påstand, gonzzzo?

Ikke det, nei!

: -)

: Rex von Lykkelig

2

Den årvisse agurknyheten om lykkelige nordmenn er igjen framme i media. 9 av 10 nordmenn befinner seg nå i en eller annen grad av lykkelig tilværelse sies det

Selvfølgelig er de fleste lykkelige, så pass at vi glemmer de som ikke er lykkelige eller kaller dem sytere.

1

Jeg blir lykkelig av og klage og syte jeg:-) For da bidrar jeg til at ting blir tatt tak i og gjort noe med. Der er alltids noe som kan gjøres bedre, annerledes eller rett og slett bare bli gjort.

Så om at jeg ønsker og alltid strebe etter forbedring på alle hold gjør meg til en syter og klager og sutrekopp så er det helt greit for meg.

1

9 av 10 nordmenn befinner seg nå i en eller annen grad av lykkelig tilværelse sies det.

Det spørs vel helt når på året undersøkelsen er tatt opp. I Januar er vel 9 av 10 ulykkelig vil jeg tro....

1

Det nekter jeg rett og slett å tro på, vi må være blant de største løgnhalsene i verden, ingen steder er det mer sutring og misnøye enn akkurat i Norge.

Jeg tror det gjerne..

Men enkelte blir kanskje lykkelige av å sutre? -Etter litt tid her på VGD, tror jeg faktisk det..

1
Managern_2 Jeg blir lykkelig av og klage og syte jeg:-) For da bidrar jeg til at ting blir tatt tak i og gjort noe med. Der er alltids noe som kan gjøres bedre, annerledes eller rett og slett...

Jeg blir lykkelig av og klage og syte jeg:-) For da bidrar jeg til at ting blir tatt tak i og gjort noe med. Der er alltids noe som kan gjøres bedre, annerledes eller rett og slett bare bli gjort.

Det har aldri eksistert en nasjon eller sivilisasjon på denne jord som har vært perfekt.Å sitte å si at vi ikke skal si ifra om de tingene som ikke fungerer slik det burde, fremstår som tåpelig.

Noen steder i verden har de flere utfordringer en oss, men det betyr vel ikke at vi ikke skal ta tak i det som bør gjøres i Norge heller.

Det er inaktivt å bare sitte der å kope uten å ønske forandringer..

2
sovereign_citizen

Man blir lykkelig av sobril og sopp.

1

Er fler enn 9 her nå, så jeg må komme med at jeg ikke er lykkelig. Noen må dra dette ned. Vil ikke si akkurat hvorfor, av ymse grunner. Er bare glad jeg har familien som holder meg oppe.

PS! Jeg gråter ekstra når Italia vinner, og enda mer når Enga taper. Og det har skjedd ofte i år!

1
GGråstein Du er inne på noe der. Mange steder ser det ut til at det triveligste folk kan gjøre er å utveksle negative meninger og kose seg med felles misnøye. Jeg jobbet en gang på et sted h...

Mange steder ser det ut til at det triveligste folk kan gjøre er å utveksle negative meninger og kose seg med felles misnøye.

Det ligger i menneskes natur å klage. Hvem har ikke klaget over været? Og hva kan vi gjøre med det? Ikke en dritt. Så hvorfor bruke energi på å bry oss om det egentlig? Jo, det ligger til oss mennesker.

1

En undersøkelse er at danskene er mye mer lykkeligere enn oss. Mente å huske at jeg leste det i en papirutgave av VG.

Når det gjelder lykke så mangler jeg det. Lar meg lett irritere og jeg går fort lei av saker og ting. Lykke for meg er fravær av ergelser og irritasjoner.

1

Det nekter jeg rett og slett å tro på, vi må være blant de største løgnhalsene i verden, ingen steder er det mer sutring og misnøye enn akkurat i Norge.

Når et stort antall foreldre tar seg bryet å klage fordi BarneTv serien Drømmehagen ble flyttet er vel det et tegn på at vi ikke har det så ille.

Det fine er at det er alltid noe å klage over om man bare leter litt. jeg har ingen problemer med å finne små ting i hverdagen jeg kan utrykke misnøye over.

1
RexSkribenticus1 [sitat…] Har du en vitenskapelig undersøkelse som underbygger din negativ påstand, gonzzzo? Ikke det, nei! : -) : Rex von Lykkelig

Har du en vitenskapelig undersøkelse som underbygger din negativ påstand, gonzzzo?

Ikke annet enn mine 15 år i utlandet, i flere forskjellige land og kontinent, overalt hvor jeg har ferdes har folk virket å være lykkeligere enn nordmenn, tilogmed dansker og svensker har bedre humør og ser lysere på livet enn oss. Ett folk som har brukt de siste 25 år på å bekymre seg for muslimer kan umulig være et lykkelig folk.

2

Hvilken definisjon av "lykke" er det man snakker om? Nordmenn flest er ganske fornøyd med livet, og har det materielt bra.

"Lykke" er for meg ikke en tilstand man er i konstant, men noe man opplever i blant når alt klaffer: i kjærlighet, i jobben eller i andre sammenhenger.

På tilsvarende måte oppfatter jeg begrepet "ulykkelig", det er en tilstand du havner i når livet gir deg et trøkk i trynet.

Hvem er det som går rundt og er lykkelig hele tiden? Jeg får assosiasjoner i retning av de "gladkristne", som går rundt og er "høy på Jesus" med et fjollete smil om munnen.

Er man konstant ulykkelig er man depressiv, og trenger faglig hjelp. Alternativt kan man selvsagt logge seg inn på vgd og skrive hatefulle innlegg om de som har skylda for at man er så ulykkelig.

Som oftest er dette muslimene og Arbeiderpartiet med Sleipe-Jens i spissen, ser det ut for.

1
ben_nevis Forøvrig savner jeg en slik liste angående hvilket land som har de mest og minst egoistiske personene.....

Hvordan har du tenkt at en slik liste skal bli laget?

En undersøkelse til 1000 personer worldwide :

Person 1 : Nei, jeg er ikke egoist, men kom deg til helvete vekk fra min cabriolet. At du skal i samme retning som meg, og jeg kunne sluppet deg av på veien er ikke interessant.

Person 2 : Nei, jeg er ikke egoist. Men hvorfor skal du ha større tv enn meg, så jeg bruker sparepengene på 70" istedenfor å gi til Frelsesarmeen.

Person 3 : Ja, jeg er egoist. Etter at trygda er på konto bevilger jeg meg en saftig biff. At det blir mindre penger igjen til humanitære organisasjoner bryr jeg meg ikke om.

Etc, etc.

1
HuiBuorre Hvilken definisjon av "lykke" er det man snakker om? Nordmenn flest er ganske fornøyd med livet, og har det materielt bra. "Lykke" er for meg ikke en tilstand man er i konstant, me...

Hvilken definisjon av "lykke" er det man snakker om? Nordmenn flest er ganske fornøyd med livet, og har det materielt bra.

Mente jeg leste for et par år siden at vi var blandt de nasjonene som knasket mest lykkepiller?

Symptomene på å ha det materielt bra, er at man får tid til å ordne opp i det psykiske. Kanskje det da er et sunnhetstegn at vi sliter litt, synd det skal medikamenteres bort.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...