Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Fantastisk at private arbeidstakere må lide, for at offentlige ansatte skal kunne gasse seg i luksuspensjoner og AFP.

2
Human De høytlønnede i Nordsjøen vil likevel streike for at de skal få full pensjon fra 62 år, som alle andre i Norge bare kan drømme om.

AFP er en av de største svindlene i Norge, der dagens eldre arbeidstagere påfører de ungebyrd.

Disse "gullpensjonene" vil medføre at de som er unge i dag vil måtte betale ekstra mye i skatt og avgifter.

Alle som er medlemmer av LO og stemmer AP er medskyldige i sin egen fremtids pensjonsproblemer, og det er ulogisk av privat ansatte å fortsette denne utviklingen. Det er til syvende og sist de private som må lide, for den luksus AP har gitt de offentlige ansatte i kjøpejakten etter stemmekveg.

1

Dette ønskes nok velkommen i næringslivet og blant finansaktørene. Det er sjeldent at en slik reform får oppslutning fra næringslivet, arbeidsgiverorganisasjonene og arbeidstakerorganisasjonene.

Bra jobba, Sigbjørn!

"Pensjonsreformen er på mange måter komplett dersom vi nå får dette på plass i løpet av ett år. Et stabilt rammeverk rundt fremtidens pensjoner som er tilpasset næringslivets behov og en trygg og god pensjon for fremtiden"

1
fargerik Dette ønskes nok velkommen i næringslivet og blant finansaktørene. Det er sjeldent at en slik reform får oppslutning fra næringslivet, arbeidsgiverorganisasjonene og arbeidstakeror...

Et stabilt rammeverk rundt fremtidens pensjoner som er tilpasset næringslivets behov og en trygg og god pensjon for fremtiden"

Utvilsomt hyggelig for næringslivet. Neppe særlig trygt og godt for fremtidige pensjonister.

Dersom noen født etter 1970 har planer om å pensjonere seg før de blir 70, så bør de nok sørge for å bli gjeldfrie snarest og begynne å spare til alderdommen.

Denne DN-artikkelen skraper bare borti toppen av isfjellet...

Dagens unge får pensjonssjokk

Antallet pensjonister dobles på én generasjon, viser nye tall fra SSB. - Som pensjonister må vi regne med å bo hjemme og pleie oss selv, sier pensjonsøkonom Kristin Myrmo i Sparebank 1 Gruppen.

1
franzsigel Hvorfor skal egentlig de høytlønnede ta hensyn til resten av samfunnet? "Solidaritets-alternativet" er vel dødt og begravet for lengst, siden det stort sett var de på bunnen av løn...

Hvorfor skal egentlig de høytlønnede ta hensyn til resten av samfunnet?

Nei, hvorfor skal de med millionlønninger i Nordsjøen ikke oppnå full pensjon fra 62 år, og stå på krava under streiken?

Andre MÅ nøye seg med innskuddspensjon eller den nye hybridpensjonen.

1
Human [sitat…] Nei, hvorfor skal de med millionlønninger i Nordsjøen ikke oppnå full pensjon fra 62 år, og stå på krava under streiken? Andre MÅ nøye seg med innskuddspensjon eller den n...

Andre MÅ nøye seg med innskuddspensjon eller den nye hybridpensjonen.

Nja, kanskje du bør søke jobb i nordsjøen? Eller begynne å streike du også??

Fakta er at 90% av alle norske arbeidstakere er såpass dumme at de knapt bryr seg om hva slags pensjonsavtale de har. Det er til og med mange som "glemmer" å spørre om dette på jobbintervju.

Antagelig fordi pensjonstiden er "laaaangt borte" og fordi de fleste har en naiv tro på at alt vil ordne seg og at staten vil sørge for en god pensjon til alle. I tillegg er de forskjellige pensjonsordningene faktisk relativt kompliserte greier å sette seg inn i. Hadde jeg vært en mistenksom mann, hadde jeg nesten begynt å lure på om man bevisst har laget pensjonsordningene kompliserte.

Så da er det egentlig ikke så rart at staten og arbeidsgiverene presser gjennom en slik pensjonsreform nesten helt uten motstand.

Så jeg klarer ikke å hisse meg så veldig mye opp over at nordsjø-arbeiderene streiker for sin gullpensjon. For det må vel være lov å stille krav selv om man ikke tilhører ledergruppen i Statoil?

1
Human Fleksible pensjonsordninger sier banklovkommisjonen om den nye Hybrid-pensjonen. http://www.aftenposten.no/jobb/--Vi-ma-fa-mer-fleksible-pensjonsmodeller-6931772.html Mer fleksibli...

"Mer frihet, mer fleksibilitet" - det har vært innsalget av den nye pensjonsreformen (altså alderspensjon fra Folketrygden).

Når Staten skal spare penger betyr det nødvendigvis at pensjonen blir dårligere for den enkelte. I tillegg blir tjenestepensjonene i det private svekket - flere selskap har gått fra ytelse- til innskudd, og nå den nye hybridmodellen som Human mfl referer til.

På den andre siden ønsker de aller fleste en god/romslig økonomi som pensjonist, det er knapt noen som "godtar" et inntektsfall på 40-50 %, samt at svært mange ønsker muligheten til å gå av lenge før 67 år - det er jo som pensjonist vi skal "leve livet" i form av lange ferier, dyre fritidsinteresser, bruke tid og penger på barnebarna.

Mange vil bli skuffet - svært skuffet: De med lave inntekter får ikke muligheten til å gå av tidlig, for de har ikke nok opptjent pensjon. Mange med høye inntekter, og som kanskje bare har OTP (obligatorisk tjenestepensjon) med lavt innskudd, vil oppleve å få inntekten redusert med 60 - 70 % - og det er kanske de som har størst utgifter/dyrest livsstil?

Vet dere hva dere vil få i pensjon - altså i prosent av lønnsinntekt?

2
AaronPresley "Mer frihet, mer fleksibilitet" - det har vært innsalget av den nye pensjonsreformen (altså alderspensjon fra Folketrygden). Når Staten skal spare penger betyr det nødvendigvis at...

Vet dere hva dere vil få i pensjon - altså i prosent av lønnsinntekt?

Både ja og nei.

I utgangspunktet vil jeg få en relativt god pensjon. Jeg er fortsatt en av de heldige med privat god ytelsespensjon.

Samtidig tror jeg ingen som er født etter 1970 kan svare ja på spørsmålet ditt. Rett og slett fordi de både kommer til å bytte arbeidsgiver noen ganger før de blir pensjonister.

Men også fordi jeg tipper vi har minst en ny pensjonsreform til i vente før jeg kan pensjonere meg.

Nå er det vanskelig å spå om fremtiden. Men tipper den offentlige pensjonen vil bli kraftig kuttet. Vi vil dermed i stor grad måtte leve av den private pensjonsforsikringen, samt oppsparte midler.

Siden jeg i tillegg er temmelig sikker på at man vil kutte i det offentlige helsetilbudet og eldreomsorgen (vi har rett og slett ikke RÅD til noe annet om ikke skattene blir økt dramatisk) så tror jeg de færreste kan se fram til en fet pensjonstid.

Den pensjonerte golfspillende 65-åringen med hytte ved sjøen og leilighet i Spania, tror jeg vil bli en svært sjelden figur.

De fleste må nok heller se frem til å jobbe til de er godt over 70 (og tenk etter hva slags jobber du vil kunne få i den alderen), og må nok satse på en svært nøktern livsstil på sine eldre dager.

Absolutt ikke mye å se fram til, men det er dessverre svært vanskelig å unngå en slik utvikling...

1
AaronPresley "Mer frihet, mer fleksibilitet" - det har vært innsalget av den nye pensjonsreformen (altså alderspensjon fra Folketrygden). Når Staten skal spare penger betyr det nødvendigvis at...

"Mer frihet, mer fleksibilitet" - det har vært innsalget av den nye pensjonsreformen (altså alderspensjon fra Folketrygden). Når Staten skal spare penger betyr det nødvendigvis at pensjonen blir dårligere for den enkelte. I tillegg blir tjenestepensjonene i det private svekket - flere selskap har gått fra ytelse- til innskudd, og nå den nye hybridmodellen som Human mfl referer til.

hehehe...skulle nesten tro det var tatt rett fra de blåblå sin retorikk!

Sannheten, virkeligheten, som vi alle nå er klar over, er at vi nå er nødt til å stramme inn slik resten av europa må.

Men, i Norge er vi i den unike situasjonen at alle dagens unge vet det, og har hele sitt yrkesaktive liv foran seg til å spare.

Dette kunne vært renspikka FrP- politikk. ALLE har nå frihet til å selv velge å spare i stedet for å sløse.

Dersom jeg var 20 år og hadde livet foran meg, ville jeg selvfølgelig lagt opp løpet, spart systematisk, slik at mine sparepenger ville være nok til å toppe pensjonen om førti år.

1
franzsigel [sitat…] Nja, kanskje du bør søke jobb i nordsjøen? Eller begynne å streike du også?? Fakta er at 90% av alle norske arbeidstakere er såpass dumme at de knapt bryr seg om hva slags...

For det må vel være lov å stille krav selv om man ikke tilhører ledergruppen i Statoil?

For meg, og mange andre er filosofien såre enkel:

Lederne viser veien. Når lederne er grådige, får det signaleffekt overfor de ansatte.

Når lederne går foran og viser moderasjon, er det et symbolsk argument som vil gjøre det forståelig å be de ansatte å vise moderasjon.

I oljekonflikten viser lederne lite evne til å se sin egen rolle, og da blir folk forbanna. Hadde lederne gitt avkall på sin pensjon, ville sannsynligvis dette endt med at de ansatte ville gjort det samme, eller strukket seg langt.

Elementær psykologi.

Det finnes ikke ett eneste godt argument som tilsier at lederne skal beholde, og arbeiderne fratas sin pensjon.

1
Holloway_road

Det som irriterer meg angående pensjon er at man ikke nå kan få hodet ut av ræven og lage en ordning som er forutsigbar over flere generasjoner og som er bærekraftig.

Dette å endre på ting underveis som gjør at mange ikke har snøringen på hva de får i pensjon en gang i fremtiden er helt på trynet. Det beste de aller fleste kan gjøre er å bli gjeldsfri innen pensjonsalder. Da kan man faktisk klare seg med lite og leve veldig godt.

Alt for mange har urealistiske forhåpninger angående en kommende pensjons fremtid. Da skal de reise og leve herrens glade dager. De som ikke reiser før de blir pensjonister gjør det heller ikke når de blir det.

Nyt livet nå,og ta pensjonstiden når den kommer. Alle endrer seg med tiden,når man blir eldre bruker man også mindre penger på dill og dall. Dessuten så vet du ikke om helen holder til pensjonsalder slik at du kan nyte den uansett. Lev nå,betal ned gjeld i et omfang som gjør at du blir ferdig til pensjonsalder,men samtidig kan leve litt nå også.

1
fargerik [sitat…] For meg, og mange andre er filosofien såre enkel: Lederne viser veien. Når lederne er grådige, får det signaleffekt overfor de ansatte. Når lederne går foran og viser mode...

Lederne viser veien. Når lederne er grådige, får det signaleffekt overfor de ansatte.

Når lederne går foran og viser moderasjon, er det et symbolsk argument som vil gjøre det forståelig å be de ansatte å vise moderasjon.

Der er vi enige. Dessverre har det utviklet seg en lederkultur i Statoil (og antagelig i samfunnet forøvrig) med ledere som knapt forstår dette.

De føler seg rett og slett berettiget til lønninger, pensjoner og frynsegoder av en helt annen karrakter en sine ansatte. Og har antagelig minimal fortståelse for at sine ansatte i det hele tatt våger å sammenligne sine lønnsbetingelser med lederenes.

Og dermed tror jeg vi står overfor betydelig større arbeidskonflikter de neste tiårene enn hva vi har hatt på en stund.

1
Holloway_road Det som irriterer meg angående pensjon er at man ikke nå kan få hodet ut av ræven og lage en ordning som er forutsigbar over flere generasjoner og som er bærekraftig. Dette å endre...

Det som irriterer meg angående pensjon er at man ikke nå kan få hodet ut av ræven og lage en ordning som er forutsigbar over flere generasjoner og som er bærekraftig.

Problemet er at forutsetningene endrer seg hele tiden. Det er i praksis umulig å forutsi hva en sykehjemsplass kommer til å koste om 30 år. Eller hva det vil koste å helbrede endetarmskreft i 2040. For ikke å snakke om hva slags inntekter Norge vil ha om 40 år.

Da vanlig pensjon ble innført til alle på slutten av 60-tallet, så var det forventet at man skulle pensjonere seg når man var 67 og dø når man var rundt 70.

Pensjonskostnadene ble da relativt små for samfunnet.

Men når folk plutselig lever til de er 80 og i tillegg pensjonerer seg tidligere og tidligere så blir kostnadene selvsagt en helt annen.

1
franzsigel [sitat…] Der er vi enige. Dessverre har det utviklet seg en lederkultur i Statoil (og antagelig i samfunnet forøvrig) med ledere som knapt forstår dette. De føler seg rett og slett...

Der er vi enige. Dessverre har det utviklet seg en lederkultur i Statoil (og antagelig i samfunnet forøvrig) med ledere som knapt forstår dette. De føler seg rett og slett berettiget til lønninger, pensjoner og frynsegoder av en helt annen karrakter en sine ansatte. Og har antagelig minimal fortståelse for at sine ansatte i det hele tatt våger å sammenligne sine lønnsbetingelser med lederenes.

Alle statoilansatte er priviligerte og føler de fortjener bedre betalt enn alle andre.

Men man må sikkert betale lederne rimelig godt for å slippe å måtte leie dem inn som konsulenter senere. Det sure etter min mening er heller det at mange av de som regnes som de viktigste kanskje bare er flinke til å snakke for seg og hatt flaks de riktige gangene.

1
franzsigel [sitat…] Problemet er at forutsetningene endrer seg hele tiden. Det er i praksis umulig å forutsi hva en sykehjemsplass kommer til å koste om 30 år. Eller hva det vil koste å helbr...
Holloway_road

Da vanlig pensjon ble innført til alle på slutten av 60-tallet, så var det forventet at man skulle pensjonere seg når man var 67 og dø når man var rundt 70.

Det kan ikke være så vanskelig,det endre seg ikke så mye. Forventet levealder kan raskt balanseres med større innskudd om det endrer seg. Hva sykehus vil koste om 3 år er noe helt annet.

1
Holloway_road [sitat…] Det kan ikke være så vanskelig,det endre seg ikke så mye. Forventet levealder kan raskt balanseres med større innskudd om det endrer seg. Hva sykehus vil koste om 3 år er...

Det kan ikke være så vanskelig,det endre seg ikke så mye

Ehh, jo det gjør det nok. Se for eksempel for deg at du sitter i Hellas i år 2000 og skal planlegge pensjonene for de neste 40 år.

Selv om du tilfeldigvis skulle være snåsamannen med de beste eksamener i økonomi og statistikk, så er det nok stor sjanse for at forutsetningene du tok utgangspunkt i da, nok ikke lenger er til stede bare 12 år senere.

2

Bryr meg egentlig ikke om pensjonen og regner ike med å få så mye heller. Men det går nok bra økonomisk uansett, hvor mye koster det å leve når huset er nedbetalt og ungene ikke engang kommer til jul?

Tror det er greit å jobbe lenge uansett, for de fleste blir nok dødtiden mer negativt enn positivt. Klarer man ikke fulltid er deltid en mulighet og så lenge man ikke er den eneste gamlingen blant tenåringer så er det sikkert ikke så ille å gjøre en ikke-kontorjobb.

1
fargerik [sitat…] For meg, og mange andre er filosofien såre enkel: Lederne viser veien. Når lederne er grådige, får det signaleffekt overfor de ansatte. Når lederne går foran og viser mode...

Lederne viser veien. Når lederne er grådige, får det signaleffekt overfor de ansatte.

Når lederne går foran og viser moderasjon, er det et symbolsk argument som vil gjøre det forståelig å be de ansatte å vise moderasjon.

Meget bra skrevet

1
Holloway_road Det som irriterer meg angående pensjon er at man ikke nå kan få hodet ut av ræven og lage en ordning som er forutsigbar over flere generasjoner og som er bærekraftig. Dette å endre...

Det beste de aller fleste kan gjøre er å bli gjeldsfri innen pensjonsalder. Da kan man faktisk klare seg med lite og leve veldig godt.

Er en av dei få som blir gjeldsfri før jeg fyller 50 så sant helsen holder seg.

Jeg kommer aldri til å stole på at staten tar seg av meg når jeg blir gammel så skal spare meg en god buffer konto før den tid ja.

1

Hva mener du om denne reformen?

Hver og en må sørge for seg selv. Jeg vil ikke ha for mye i privat pensjonssparing, frykter at politikere kan avkorte min offentlige pensjon.

Investerer i fast eiendom som kan gi cash i alderdomen. Være gjeldfri på egen bolig. Kanskje kjøpe en til.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
22 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar
Laster...