Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er dette bare floskler, svada og spill for galleriet?

Flere personer prøver å skape en debatt rundt AUF-leder Eskil Pedersens handlinger den 22. juli i fjor samt framtiden for Utøya, og blir møtt av skjellsord og forbannelser. Personer som har tatt opp dette internt i AUF har blitt frosset ut.

Er dette mer åpenhet og demokrati?

Hva JEG mener om Pederson er ikke viktig i denne saken, men spørsmålet mitt er om ikke APs reaksjoner er stikk imot det de var så veldig opptatt av i fjor?

2
31 svar

31 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

NiGoZeroIchi

Hva JEG mener om Pederson er ikke viktig i denne saken, men spørsmålet mitt er om ikke APs reaksjoner er stikk imot det de var så veldig opptatt av i fjor?

Problemet er at når man diskuterer en enkeltperson og dennes reaksjonsmønster i en ekstrem situasjon - der vedkommende også opplevde å miste titalls av sine venner og kjente - så går man ganske langt forbi det som bør være tema for åpen debatt, og inn en debatt som fort kan være en tung psykisk påkjenning.

Bestemte personers reaksjon i ekstreme situasjoner er vel heller ikke noe som er viktig for samfunnsdebatten (folks reaksjonsmønster generelt er derimot et greit tema), med mindre vedkommende har en posisjon der man skal være forberedt og trent på slike situasjoner. Og det er ikke forventet at personer med lederansvar i vanlige organisasjoner skal være forberedt eller trent på slike ting.

Mens jeg godt kan forstå pårørendes fortvilelse og tanker om hva som kunne ha skjedd dersom andre ting hadde vært gjort, er reaksjonen fra alle andre som her "lukter AP-politiker-blod" faktisk litt ekkel...

2

DogbertITkonsulent

Problemet er at når man diskuterer en enkeltperson og dennes reaksjonsmønster

Har du i det hele tatt lest førsteposten?

Denne tråden har ikke noe med Pedersens oppførsel, men hvordan AP har reagert i ettertid etter å ha lovet mer åpenhet og mer demokrati.

1

titan_sable

Hva er det egentlig du etterlyser? Hvilke diskusjoner har AP kneblet?

Det blir forøvrig umulig å diskutere dette på et generelt grunnlag, uten å gå inn i detaljer...

En liten gruppe mener at EP burde blitt på utøya. Hadde han blitt værende så ville han med stor sannsynlighet blitt drept, Er det feil å møte dette argumentet?

Noen mener at han var feig som dro og at hans rolle som AUF-leder er en faktor her. Dette er jo veldig hollywoodpreget...

Noen mener han burde tatt kontroll over båten og latt den være igjen for å plukke opp personer. Igjen: veldig Hollywood-preget at AUF-lederen overstyrer kapteinen (som ser ut til å være fredet for kritikk).

Noen mener at han tok kontroll over båten og tvang kapteinen til å kjøre den vekk. At ingen som var på båten hevder det samme er ikke relevant.

Noen, meg inkludert, mener at han var utaktisk og ufin få dager etter terrorhandlingene.

Hvilken åpenhet er det du etterspør? Jeg vet ikke hav detaljene om denne utfrysningen i AUF går ut på, men noe slår meg som åpenbart: * Hvis man sterkt mener at EP burde blitt på øya så er antageligvis ikke AUF det riktige stedet å være. * Hvordan skal man møte argumenter som ikke har noe rot i den virkelige verden?

Betyr "mer åpenhet" at alle diskusjoner, uansett hvor håpløst utgangspunktet er, skal tas seriøst? Jeg aner ikke? Noen mener jo også at "mer åpenhet" betyr at argumenter ikke skal møte motstand...

Om det har blitt mer åpenhet etter terrorhandlingene aner jeg ikke, jeg har ærlig talt ikke sett noe til denne utvidede åpenheten. Det jeg har sett er personer som skriker om "mer åpenhet" og "knebling" med en gang de møter motargumenter; stort sett er dette personer som ønsker mindre åpenhet.

2

NiGoZeroIchi

Ja, jeg leste førsteposten, og innlegget mitt begrunner da også hvorfor jeg mener det er knyttet problemer til akkurat den debatten du som eksempel.

At man ønsker større åpenhet, betyr ikke at man skal diskutere alt åpent. Spesielt der diskusjonen går på enkeltpersoner bør man utvise en viss forsiktighet.

1

Managern_2

Mer åpenhet, mer demokrati.

Synes disse ordene gir en stadig hulere klang når jeg hører de.

Iallefall når de nevnes fra de hold de kom i fra for omlag ett år siden!

1

ehall

Er dette bare floskler, svada og spill for galleriet?

Ja.

1

vaffanculo

Det er jo ikke lov å diskutere sies det, eltorg. Likefullt er det bare nå fem aktive.tråder om det som skjedde for fjorten måneder siden da Breivik ikke klarte å finne Pedersen.

1

eltorg

Hvor mange tråder skal vi egentlig ha om EP og Utøya hvor den samme gjengen maler om NØYAKTIG det samme hver gang.

Som preprogrammerte papegøyer.

1

Nr-1

Når de blir stilt til veggs i en tråd, så starter de bare en ny en.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...