Politikk - Norsk

Jøran_Ødegaard

Dette er FrP

Det skrives mye dritt på VGD for tiden av noen gjengangere. Kan være greit med litt opplysning i den tåka av kunnskapsmangel de legger etter seg.

Dette er FrP:

Fremskrittspartiet er et liberalistisk folkeparti. Det bygger på Norges grunnlov, norsk og vestlig tradisjon og kulturarv, med basis i det kristne livssynet og humanistiske verdier.

Hovedmålet er sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep. Det fundamentale i vårt samfunnssyn er troen på, og respekten for, det enkelte menneskets egenart og retten til å bestemme over eget liv og økonomi. Enkeltmennesket er, sammen med familien og eiendomsretten, det grunnleggende i samfunnet.

Vi tar sterk avstand fra forskjellsbehandling av mennesker basert på kjønn, religion eller etnisk opprinnelse, og vi vil verne om de rettighetene som Grunnloven legger opp til; som eiendomsrett, næringsfrihet, den personlige frihet, ytringsfrihet, trosfrihet og organisasjonsfrihet.

Det offentliges makt må begrenses, slik at individets rettigheter og handlefrihet bevares. Det offentlige skal ikke ta på seg oppgaver som like godt kan løses av enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner.

Vi vil bruke statlig differensiert stykkprisfinansiering av offentlig finansierte tjenester som et viktig virkemiddel for å flytte makt fra politikere og byråkrati til innbyggerne.

Vi tar avstand fra enhver form for totalitær og autoritær statsmakt eller ideologier som sikter mot dette, og stiller oss svært kritiske til enhver overføring av myndighet fra borgerne til det offentlige.

Vår politikk bygger på folkestyre, med desentralisert politisk makt og avgjørelse i folkevalgte organer, samt å lovfeste bindende folkeavstemninger som en del av vårt konstitusjonelle system. De politiske nivåer begrenses til kommune og stat.

20
495 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Vi vil bruke statlig differensiert stykkprisfinansiering av offentlig finansierte tjenester som et viktig virkemiddel for å flytte makt fra politikere og byråkrati til innbyggerne.

Stykkprisfinansiering er å gi makt til byråkrater, samt å utvide behovet for byråkrater...

1
Rainmaker [sitat…] Stykkprisfinansiering er å gi makt til byråkrater, samt å utvide behovet for byråkrater...

Sikker? Hvis staten betaler 100 000 kroner for ett skoleår for en elev i 4.trinn kan et enkelt regneark lage alle tenkelige variasjoner, inkludert økning og senkning av betaling i forskjellige årstrinn eller om elever har spesielle behov. Det trengs svært få byråkrater for å betjene dette.

Bare som et eksempel.

1
Jøran_Ødegaard Bare et forslag - det er flere debattanter her som gjør det. Poenget mitt er motsatt; det er ganske åpenbart at liberalisme står for frihet, og i dette tilfelle frihet for enkeltme...

Poenget mitt er motsatt; det er ganske åpenbart at liberalisme står for frihet, og i dette tilfelle frihet for enkeltmennesker, imot overmakten som det offentlige er.

Gjelder det også for muslimske jenter som vil kle seg som de vil?

2

Zenon spør om ikke denne tråden handler om hva FrP er

Nå stemte Zenon frp sist da, så jeg tror han godt vet hva frp står for.

1

Vi tar avstand fra enhver form for totalitær og autoritær statsmakt eller ideologier som sikter mot dette, og stiller oss svært kritiske til enhver overføring av myndighet fra borgerne til det offentlige.

Sier FrP i det ene øyeblikket, for i det neste øyeblikk å ivre for bruk av internerinsgleire til å fengsle (uten lov og dom) ethvert individ som søker asyl i Norge til at vedkommendes asylsøknad er avgjort.

Og det verste er at ethvert individ jeg har tatt opp dette med fra partiets rekker forstår ikke engang at å internere folk uten lov og dom er et brudd på grunnleggende menneskerettigheter og rettssamfunnet som man normalt bare forventer å se fra autoritære eller totalitære regimer.

Dette gjelder jo asylsøkere hvor mange ikke har identitetspapirer svarer FrPerne på den kritikken. Dette er jo fremmedkulturelle må vite.

3
Zen0n [sitat…] På skolen også?

Jeg forstår at du er fiksert. Skolen er et læringssted (enten den er privat eller offentlig). Hva elevene har på seg er ikke et politisk tema til vanlig; det er bygningen og skolens innhold som er politikk.

Det betyr selvsagt ikke at foreldrene er fri til å undertrykke sine barn, heller ikke i skoletiden.

1
Jøran_Ødegaard Jeg forstår at du er fiksert. Skolen er et læringssted (enten den er privat eller offentlig). Hva elevene har på seg er ikke et politisk tema til vanlig; det er bygningen og skolen...

Og da kom vil til punktet der Frp ble anti-liberalistiske, etter din egen definisjon av ordet. Du skrev selv et par innlegg over at det var (direkte sitert) "frihet for enkeltmenneske. imot overmakten som det offentlige er".

Faktum er at Frp her selv står for statlig overmakt, og det er ingen andre partier som deler partiets synspunkt her.

1
trondhjem [sitat…] Sier FrP i det ene øyeblikket, for i det neste øyeblikk å ivre for bruk av internerinsgleire til å fengsle (uten lov og dom) ethvert individ som søker asyl i Norge til at...

Sier FrP i det ene øyeblikket, for i det neste øyeblikk å ivre for bruk av internerinsgleire til å fengsle (uten lov og dom) ethvert individ som søker asyl i Norge til at vedkommendes asylsøknad er avgjort.

Dette er bare tull.

1

Du ble bedt om å forklare et av ordene du brukte, men feig som du er så våger du ikke å prøve engang. Hvorfor starta du denne tråden, når du ikke våger å delta i debatten?

1
Jøran_Ødegaard Mener du at det offentlige skal være så "liberalistiske" at de ikke skal bry seg med undertrykkelse av befolkningen, støtter du en anarkisme som er svært langt fra liberalisme.

Mener du at det offentlige skal være så "liberalistiske" at de ikke skal bry seg med undertrykkelse av befolkningen

Du kommer uansett ikke bort i fra at Frp her blir dobbeltmoralister.

De står for statlig inngrepen når det selv passer dem.

1

Hovedmålet er sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep.

Oppskriften på en ny finans- og gjeldskrise. Et Europa i krise, mange av landene er fremdeles i resesjon. Nettopp pga en slik politikk FrP står for. Evner ikke partiet å ta til seg lærdom?

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
3 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
2 svar
Laster...