Ta med mandatfordelingen fra tv2 innslaget også da. Såvidt jeg husker var det 74 for rødgrønn 92 for de borgerlige og MDG med 1 mandat som vi ikke helt vet hvor vi skal plassere. Så rødgrønt har en lang vei å gå enda. Kanskje for lang.

1

AP får hele 32,8 prosents oppslutning i TV2's måling mens de fire borgerlig partiene og frp må alle være med i en regjering fr å få flertall.

AP vil ikke få glede av denne framgangen hvis SV havner under sperregrensen.

Ligger på 4,1 på målingen, mens SP ligger relativt trygt på 5,7.

Her er forresten artikkelen.

Legger forresten merke til følgende setning fra samme artikkel:

"Senterpartiet ligger stabilt på 5,7 prosent. Partiet henter flere velgere fra andre partier enn på lenge og er det partiet som har flest velgere på gjerdet. "

Dette må da være feil, bør vel være "størst andel av sine velgere på gjerdet".

1

Ser ut som at hver gang Høyre åpner munnen så taper de velgere mens AP får flere.

Det gjør jo ikke det, APs snitt er akkurat slik det har vært. Høyre har gått tilbake, men velgerne har gått til andre borgelige partier.

Poll of polls forteller at Ap er på samme nivå som de var 4.juli.

Enkeltmålinger vil svinge, så lurt å se på snittet. Akkurat som med nå Sv fikk 2,5% så var de aldri på så lav oppslutning og inntil man ser flertall av målinger som viser Ap mot 33% så er det mest sannsynlige at det her er en måling enten utenfor eller i utkanten av feilmarginen.

1
Yeahsus Merk at ALLE de fire partiene som vil samarbeide for å kaste den rødgrønne regjeringen MÅ være med for å få flertall. Det er noe nytt.

Merk at ALLE de fire partiene som vil samarbeide for å kaste den rødgrønne regjeringen MÅ være med for å få flertall

Og det kommer i så fall til å bli tidenes staurbæring....

Om ikke Erna evner å fremstå klarere enn hun har gjort den siste tiden, kommer dette til å få konsekvenser for Høyre.

Siv er i det minste ærlig på at de har planer om å blåse en god slump med penger..

1
fireman56 Ta med mandatfordelingen fra tv2 innslaget også da. Såvidt jeg husker var det 74 for rødgrønn 92 for de borgerlige og MDG med 1 mandat som vi ikke helt vet hvor vi skal plassere. S...

Så rødgrønt har en lang vei å gå enda. Kanskje for lang.

Ikke bare kanskje. Den er for lang, med mindre det skulle skje et politisk jordskjelv. Og da holder det ikke at Thon begynner å drite seg ut med den teite lua si, for å si det slik.

Jeg tror Jagland har et poeng. Det nye målet til AP er å bli det største partiet og få mest mulig tyngde i opposisjon.

Hvis de borgerlige partiene greier å rote det til i forhold til samarbeidsforsøket sitt har de muligheten til å komme tilbake i en mindretallsregjering allerede i den kommende fireårsperioden.

1

Ser ut som at hver gang Høyre åpner munnen så taper de velgere mens AP får flere.

Men går de ei regjering sammen med frp så er eg redd farten på tapte velgere vil øke dramatisk fram mot neste valg , og noe sier meg at spissene i høyre er klar over dette og kommer til å sette \ stille så vanskelige ultimatum til frp at de trekker seg ut og blir stående med svarteper .

1

Ser ut som at hver gang Høyre åpner munnen så taper de velgere mens AP får flere.

Nei, ikke på Infacts måling, for VG, der 2000 blir spurt over 2 dager. Den mest troverdige målingen som finnes.

Dersom VGs målinger begynner å vise denne trenden du påstår, da kan vi begynne å diskutere.

1

Varer ikke så lenge. Kose deg med tallene så lenge de varer. Det er en dag i morra også:-)

1

mens de fire borgerlig partiene og frp må alle være med i en regjering for å få flertall.

Hvem er de fire borgerlige utenom FrP?

Ser ut som at hver gang Høyre åpner munnen så taper de velgere mens AP får flere.

Jepp, hele 0,5 prosentpoeng tilbake på en uke der AP og LO har fått pøse på med sin skremselspropaganda, det er jo rene krisen...

1

Det er bare trist. Tipper Ap får minst 35 %, Høyre faller til under 25 % innen valget.

1

Har ikke så mye tru på denne målingen.

Dette fordi man gjennom hele valgkampen har sett en klar tendens til at Gallup(for TV2) har AP på et særskilt nivå høyt som aldri blir bekreftet av andre målinger(5 av 6 målinger med AP over 30% sålangt i valgkampen har kommet fra dette byrået).

1
Yeahsus Merk at ALLE de fire partiene som vil samarbeide for å kaste den rødgrønne regjeringen MÅ være med for å få flertall. Det er noe nytt.

Merk at ALLE de fire partiene som vil samarbeide for å kaste den rødgrønne regjeringen MÅ være med for å få flertall.

Merk at på en annen måling som ble publisert tidligere i dag, en med flere spurte enn TV2 sin så er mandatfordelingen 100-62 i favør de borgerlige.

Så ikke bli for høy på pæra nå.

1
ap-tull [sitat…] Nei, ikke på Infacts måling, for VG, der 2000 blir spurt over 2 dager. Den mest troverdige målingen som finnes. Dersom VGs målinger begynner å vise denne trenden du påstår...

Det er jo alltid slik at de som er desperate velger ut enkeltmålinger for å vise at nå går alt så bra, mens de som er foran ser på snittet og hvordan utvikling det er.

Og utviklingen er veldig stabil, Høyre litt tilbake, sentrum litt frem og MDG som foreløpig valgkampens vinner.

Denne målingen har jo MDG på 2%, og det har jeg ikke helt tro på at stemmer, stort sett alt av andre målinger viser at de ligger rundt sperregrensen.

1
Toreinar1986 Har ikke så mye tru på denne målingen. Dette fordi man gjennom hele valgkampen har sett en klar tendens til at Gallup(for TV2) har AP på et særskilt nivå høyt som aldri blir bekref...

Det har du rett i. Det har med vektingen å gjøre. Her har såvidt jeg har forstått Gallup en spesiell vekting som hverken er basert på 2009 eller 2011. En slags modifisert 2009. Blir spennende å se om deres vekting er bedre enn de andre byråene.

Men hvis du ser bort fra vektingen og de absolutte tallene er trenden i Gallups målinger ganske klar.

1
GoingKronos Det er jo alltid slik at de som er desperate velger ut enkeltmålinger for å vise at nå går alt så bra, mens de som er foran ser på snittet og hvordan utvikling det er. Og utvikling...

Denne målingen har jo MDG på 2%, og det har jeg ikke helt tro på at stemmer, stort sett alt av andre målinger viser at de ligger rundt sperregrensen.

For MDG så trur jeg mer på 2% enn på 4%+

Dette med grunnlag i at SV ikke har tapt nok stemmer i det siste til å fylle opp for den angivelige fremgangen til MDG.

1
arveka Det har du rett i. Det har med vektingen å gjøre. Her har såvidt jeg har forstått Gallup en spesiell vekting som hverken er basert på 2009 eller 2011. En slags modifisert 2009. Bli...

Men hvis du ser bort fra vektingen og de absolutte tallene er trenden i Gallups målinger ganske klar.

Men da burde andre meningsmålingsselskaper og fylkesmålinger også vise det samme. Inntil det skjer så er det mest sannsynlig støy og at det korrigere seg selv i løpet av uka.

1
Laster...