Politikk - Norsk

Yeahsus

De Grønne nekter å gi frp makt.

Jeg er villig til å gi min stemme til De Grønne da de er helt klar på at de ikke vil gi makt til frp hvis de får nok innflytelse i det nye Storting.

Partiet vil gjøre hva det kan for å forhindre at Siv Jensen setter seg i en statsrådsstol.

– Det er ubegripelig at KrF og Venstre kan se for seg å gi Siv Jensen nøklene til regjeringskontoret. Dersom Frp får makt, vil det bety en rasering av uberørt natur og sjumilssteg tilbake i klimaarbeidet, sier Rasmus Hansson, partiets toppkandidat i Oslo.

– Vårt svenske søsterparti har bidratt til å holde det høyreradikale Sverigedemokratene utenfor maktens korridorer. Vi har planer om å gjøre det samme i Norge, framholder han.

Klimaskepsis, oljeiver og veisatsing samt manglende satsing på naturvern og bistand oppgis som hovedgrunner til at Miljøpartiet De Grønne ikke vil gi Frp avgjørende innflytelse. Men Hansson avviser at partiet med dette velger Stoltenberg framfor Solberg som statsminister.

– Det er mange i KrF og Venstre som opplever et meget stort ubehag ved å gå i kompaniskap med Frp. Det skal lite til før de finner en utvei for å slippe, sier han. (ANB-NTB)

http://www.siste.no/Innenriks/politikk/valg/article6839422.ece

Det gleder meg at De Grønne er så klare på det at de ikke vil ha et samfunnsødeleggende parti som frp inn i regjeringskontorene. Derfor vurderer jeg på alvor å gi min stemme til De Grønne siden de er en en garanti på at frp ikke er en del av regjeringen som vil bli stiftet hvis de borgerlige vinner valget.

1
17 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Derfor vurderer jeg på alvor å gi min stemme til De Grønne siden de er en en garanti på at frp ikke er en del av regjeringen som vil bli stiftet hvis de borgerlige vinner valget.

Enda et miniparti som mener at Norges nest største parti burde aldri få innflytelse. (mikroparti er vel heller kanskje ordet?)

Sukk.

Ellers vil jeg tro at de fleste i Norge mener at MDG står for en langt mer radikal politikk enn Frp. Da om man faktisk leser partiprogrammet.

2

Et smart utspill i valgkampen fra De Grønne. De håper vel at det kan frariste etpar velgere til Krf og Venstre.

1

Det gleder meg at De Grønne er så klare på det at de ikke vil ha et samfunnsødeleggende parti som frp inn i regjeringskontorene. Derfor vurderer jeg på alvor å gi min stemme til De Grønne siden de er en en garanti på at frp ikke er en del av regjeringen som vil bli stiftet hvis de borgerlige vinner valget.

Flott stem MDG, enda en som vil ha SV under 4%, flott.

1

Uheldigvis for de grønne så vil de ikke komme i vippeposisjon i stortinget, nesten uansett hvilke alternativer som kommer.

1

Det er en god innstilling MDG har der. Men den er ikke mindre i Sp og SV, og de partiene vil bety langt mer for å holde Frp ute. De er svorne EØS motstandere, og SV har minst like grønn profil som MDG. En mer etablert og realpolitisk etablert profil.

SV har i tillegg den beste skolepolitikken, og den for tiden klareste sosialdemokratiske profilen. Mer enn Ap, som fortsatt lener seg alt for mye til Høyre.

1

eg er villig til å gi min stemme til De Grønne da de er helt klar på at de ikke vil gi makt til frp hvis de får nok innflytelse i det nye Storting.

Hva annet er du enig i De Grønne da?

1
Geirijo De er betydelig nærmere en vippeposisjon enn du synes å tro.

Nei. På ene siden har man borgerlige blokken som ligger an til å få et klart flertall. Hvis Krf eller V eller begge vender seg til Ap, så vil det være mandatflertall på den kanten. MDG vil selvfølgelig bli profesjonelt behandlet hvis de kommer inn med representanter, men de øvrige partier vil være litt avventende for de er tross alt ny. Hvis MDG fomler det til for seg, så er det ingen andre partier som ønsker å bli "dratt med i dragsuget"

1
Folk_Flesk [sitat…] Godt at den "Norges nest største parti"-merkelappen til FrP kun har holdbarhet til 10.09. Den begynner å lukte allerede, men om en uke kan vi endelig kaste den i søpla.

Frp er nok uansett fornøyde med tredjeplassen :) Det viktige er uansett at dem er markant større enn de andre minipartiene. (den posisjonen hvor de er like store som SP/Krf/V tilsammen er noe man må holde på for å få betydelig innflytelse vil jeg tro)

Tenk.. Sist Frp var tredje størst så var SV nummer 4 på 12.5.... Krf var nummer 5 på 12.4.

Totalt sett vil dette bli et langt bedre valgresultat enn i 2001 for Frp - selv om de ikke skulle komme over 2001 resultatet i seg selv. (14.6)

1

Lignende innlegg

Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
4 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Laster...