Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

russell_martin Saken er at Heiki Holmås sine påstander blekner i forhold til dette.
Slettet-FQGC8G

Saken er at to feil ikke gjør en rett.

Jeg syntes at å sammenligne Frp med SverigeDemokratene blir feil, høyrepopulister syntes jeg er riktig, og det er det greit at man bruker, men når man sammenligner med SverigeDemokratene mener jeg at det er feil.

Akkurat som Siv var helt på jordet med denne kommunist-sammenligningen, akkurat som mye annet hun er på jordet med.

1

Så kan man lure på hvor Erna var i 2005. Hun er jo moralens vokter og burde selvsagt bedt Siv komme med en unnskyldning til både Lysbakken og SV.

1
Slettet-FQGC8G Saken er at to feil ikke gjør en rett. Jeg syntes at å sammenligne Frp med SverigeDemokratene blir feil, høyrepopulister syntes jeg er riktig, og det er det greit at man bruker, me...

Jeg syntes at å sammenligne Frp med SverigeDemokratene blir feil, høyrepopulister syntes jeg er riktig, og det er det greit at man bruker, men når man sammenligner med SverigeDemokratene mener jeg at det er feil.

Om man bare leser twittermeldingen:

«Det er helt naturlig at utlandet oppfatter @frp_no som Norges høyrepopulistiske parti, som Dansk Folkeparti og Sverigedemokratene»

så sammenligner jo ikke Holmås partiene, han sier det er naturlig at verden utenfor Norge oppfatter partiene som like. De er alle 3 etablerte partier helt til høyre i den etablerte partifloraen. At det er et større politisk spenn i Sverige og Danmark enn i Norge er det nok svært få utenfor Skandinavia som vet.

1

Men Lysbakken uttalte seg jo den gangen temmelig kommunistisk.

SV-nestleder vil fjerne børsen

Vil også ta makten fra Røkke og Spetalen

Nyvalgt nestleder i SV, Audun Lysbakken, vil fjerne Børsen og ta makten fra Kjell Inge Røkke og Øystein Stray Spetalen - for å sikre menneskehetens overlevelse...

- Er det fortsatt et mål for deg å avskaffe den private eiendomretten?

- Jeg mener at det langsiktige målet er et samfunn som ikke har behov for en børs der arbeidsplasser spekuleres vekk. Hvis eiendomsretten står i veien for demokratiet, er det demokratiet som skal gå foran. Det betyr at vi skal ha demokrati på mange områder hvor demokratiet ikke gjelder i dag, sier Lysbakken til VG.

Lysbakken vil ikke gi noen oppskrift på hvordan en skal komme frem til et samfunn der det ikke er noen børs.

- Er det en ting som historien har lært oss på venstresiden, så er det at å sitte med ferdige samfunnsmodeller og kart for hvordan noen få på toppen skal bygge et nytt samfunn, det er forferdelig farlig. Ikke særlig realistisk heller, sier Lysbakken.

Men han mener at det er en god start å styrke offentlig eierskap og jobbe for å innføre demokratiske selskaper som et alternativ til aksjeselskaper, der de ansatte eier bedriftene sine selv.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=110048

1
russell_martin Så kan man lure på hvor Erna var i 2005. Hun er jo moralens vokter og burde selvsagt bedt Siv komme med en unnskyldning til både Lysbakken og SV.

At det var å gå over strekken fra Siv Jensen i 2005 forstår alle, men det betyr ikke at de er overhode er sammenliknbare saker. For var dette uttalelser fra en statsråd i forlengelse av det som allerede var en pågående internasjonal sak? Ble det store feilaktige kronikker om SV og Lysbakken? Var Siv Jensen statsråd? Når dette ikke er tilfelle er det heller ikke rart at Solberg ikke så behov for å reagere på samme måte.

1

Frp er et reaksjonært høyreekstremistisk parti. Da er det naturlig å putte det i bås med tilsvarende parti i utlandet. Skal man lete etter nyanser dem i mellom må man analysere og sammenligne ideologi og politiske prinsipper.

1
Jallaskar [sitat…] Om man bare leser twittermeldingen: «Det er helt naturlig at utlandet oppfatter @frp_no som Norges høyrepopulistiske parti, som Dansk Folkeparti og Sverigedemokratene» så...
Slettet-FQGC8G

Det er fortsatt en uheldig parallell, det at han beskriver de som høyrepopulistisk ser jeg på som riktig og greit.

Uansett så syntes jeg ikke at han skal unnskylde seg heller, han står på sin rett til å ytre seg slik, selv om Sverigedemokratene og Frp ikke kan sammenlignes etter min mening.

Sverigedemokratene er vel også et Arbeiderparti med en mye mer ekstrem innvandringspolitikk enn Frp, men økonomisk så er de jo langt nærmere SV og Ap enn de er Frp, uten at man skal si at de står i samme bås som hverandre.

1

Slike traader som dette er null verdt saa lenge traadstarter ikke konkretiserer hva kritikken gaar ut paa.

Hvor er det Siv Jensen gaar over streken?

1

Hun møter seg selv i døra i alle fall. Hun sier at FRP aldri ville sunket til samme lavmål, men så har hun allerede gjort det. Er så typisk politikere.

1

Greit å huske godt, Siv.

Hun skulle overhode ikke gått stille i 2005. Hun hadde helt rett.

MORNA JENS

1
qop Men Lysbakken uttalte seg jo den gangen temmelig kommunistisk. SV-nestleder vil fjerne børsen Vil også ta makten fra Røkke og Spetalen Nyvalgt nestleder i SV, Audun Lysbakken, vil...

Men Lysbakken uttalte seg jo den gangen temmelig kommunistisk.

Men han var ikke kommunist, han var revolusjonær marxist. Og nei, det er ikke det samme.

Det som likevel var det mest kritikkverdige bak utsagnet var da hun prøvde å klistre Lysbakkens daværende standpunkter på hele partiet. Sitat: "Det er SVs sjel som Lysbakken nå gir et ansikt. Dette er den delen av SV som Kristin Halvorsen aldri har forsøkt å sjarmere velgerne med på TV, som hun har prøvd å dekke godt til. "

Her bommer hun grovt, og gjør seg også til hykler når hun nå går i offerrollen fordi hun blir sammenlignet med høyrepopulistiske partier.

2

Når man sier at man er revolusjonær marxist så går man innenfor begrepet kommunist.. Kaller man seg selv noe så må man tåle at andre sier at du er det.

Uansett så burde ikke Jensen brukt et slikt begrep. Det blir bare for å henge ut folk basert på andre sin fordommer mot det ordet. Det er feil.

1
Zen0n Riktig. En revolusjonær marxist er ikke en kommunist. For å være kommunist må du tilslutte deg en kommunistisk ideologi som for eksempel marxist-leninismen, og samtidig må du støtt...

Nå kan man kanskje si at "marxist" kan bety så mangt. Men Karl Marx stod jo nettopp for en kommunistisk ideologi, med sitt kommunistiske manifest osv. Og når man kaller seg revolusjonær marxist, da er det jo ikke lenger noen tvil.

Og marxismen er en kommunistisk ideologi på samme måte som marxist-leninismen er det. Marxist-leninismen er en revisjon av den klassiske marxismen som den ble formulert i Marx og Engels samlede verker.

1

Greit å huske godt, Siv.

Dette er ganske harde beskyldninger mot Audun Lysbakken.

Uffda.

Det kan bli mange slike saker som hopper opp og biter Siv i puppen framover. Hun har jo vært ganske frittalende når hun har uttalt seg i den kroniske sjokkerthetståka.

1

ja, det er greit å vite at Lysbakken selv har erklært seg som marxist.

Men hvorfor dra fram en gammel sak fra 2005, er ditt hat til Frp blitt en besettelse?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...