Politikk - Norsk

jeangabin

Høyre og hatet mot de trygdede

Marsdal i Manifest analyse har satt fokus på noe svært viktig

http://www.manifesttidsskrift.no/solidariteten-settes-pa-prove/

I dagens utgave av dagsnytt atten beskriver han hvordan høyrepressen i Norge spyr ut hat mot de trygdede og får det til å virke som om de alle svindler og snylter Norge til økonomisk ruin. Mye av dette har vi også sett mye av her på vgd. LO var også i studio i dag, men de snakket bare om arbeidslivet og ville ikke tale de trygdedes sak.

Nå som vi har Høyrestyre i Norge må noen kjempe for at Norge fortsatt skal ha et trygt sikkerhetsnett. Vi må ikke la Erna og Siv rasere velferdsstaten. Og om det er slik at Høyre ikke vil drive de trygdede inn i sult og frelsesarmeen, så bør de tvinges til å si dette hver gang de begynner med trygdehatet sitt.

4
233 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nå som vi har Høyrestyre i Norge må noen kjempe for at Norge fortsatt skal ha et trygt sikkerhetsnett. Vi må ikke la Erna og Siv rasere velferdsstaten.

De to damene har en merkelig felles oppskrift:

- De later til å tro at folk kan trues til å bli friske. - De vil at "alle" trygdede skal jobbe for trygden, tydeligvis uten tanke på at hver jobb som blir holdt i gang av en suksesjon av trygdede, hindrer en skikkelig, betalt jobb i å oppstå.

De kan da umulig tro at arbeidstiltak ikke finnes i Norge, og at det er deres egen oppfinnelse? Bildet av dette pr i dag er slik: -I alt 57 300 på diverse tiltak. - Bare 9915 av disse er vurdert som friske arbeidssøkende. - 45 800 går på tiltak for folk med varig nedsatt arbeidsevne. - Ca 16 000 går på spesielle tiltak.

For min egen del vil jeg - som tidligere hovedverneombud ved en an Norges store bedrifter - påpeke at man bare oppnår en eneste ting ved å tyne all såkalt "restarbeidsevne" ut av syke eller nedslitte mennesker: Nemlig at livet deres blir vondere, og at de kommer til å koste Staten ekstra mye i sykehus- og pleiehjemsplasser når siste rest er tynt ut av dem.

4
Goblin_9 [sitat…] De to damene har en merkelig felles oppskrift: - De later til å tro at folk kan trues til å bli friske. - De vil at "alle" trygdede skal jobbe for trygden, tydeligvis uten...

man bare oppnår en eneste ting ved å tyne all såkalt "restarbeidsevne" ut av syke eller nedslitte mennesker: Nemlig at livet deres blir vondere

Det er jo det jeg mistenker Høyre og Frp for å ville. Men jeg håper at erna er et anstendig menneske. Hun virker jo som dette.

Men man vet jo aldri.

1
jeangabin [sitat…] Det er jo det jeg mistenker Høyre og Frp for å ville. Men jeg håper at erna er et anstendig menneske. Hun virker jo som dette. Men man vet jo aldri.

Det er jo det jeg mistenker Høyre og Frp for å ville. Men jeg håper at erna er et anstendig menneske. Hun virker jo som dette.

Ingen hemmelighet at det er mange svindlere som er mer enn friske nok til å tjene sine egne penger i stedenfor å snylte på fellesskapet. Jeg håper Erna og Siv gjør noe med dette!

1

Nå som vi har Høyrestyre i Norge må noen kjempe for at Norge fortsatt skal ha et trygt sikkerhetsnett. Vi må ikke la Erna og Siv rasere velferdsstaten

Det ønsker de ikke heller og som valgresultatet viste så trudde ikke det norske folk på denne skremmselspropagandaen heller. De som er reelt syke vil fortsatt ha et sosialt sikkerhetsnett som tar vare på de.

1

Jeg har ikke noe hat mot trygdede. På ingen måte. Og jeg syns det er viktig at vi har gode trygdeordninger. Men det er veldig attraktivt å gå trygdet.

I mitt arbeid ser jeg mange trygdede som har utbetalt mellom 25.000 og 35.000 når de går ut i uføretrygd i slutten av 30-årene. Uten å være til forkleinelse for noen, så vil jeg tro mange hadde funnet veien tilbake til arbeidsmarkedet dersom det hadde vært mindre attraktivt å nave. Eller sagt med rene ord for penga: Jeg blir ikke overrasket om det viser seg at mange av dem er trygdet uten at de har behov for det rett og slett fordi det er for lukrativt å være trygdet.

Det er bare en uke siden det var en stor sak om Nav i Telemark. Der hadde ikke ungdom råd til å slutte å gå på Nav fordi det betydd at man reduserte inntekten sin med flere tusen kroner i måneden dersom man gikk ut i jobb.

Dette er uholdbart. Noe må bli gjort. Det skal lønne seg å jobbe - selv om AUF-ere under partilederdebatten ristet på hodet da Erna kom med den påstanden.

3
Eldon [sitat…] For å si det litt flåsete: Dette minner litt om nedsmeltningen hos en del AKP'ere etter Berlinmurens fall.

Trygdehatet er alvorlig problem. Jeg aksepterer jo at vi har fått Høyrestyre, men jeg situasjonen i dag er en annen enn da f.eks Thatcher tok over i England. Da var det nedgangstider for England og økonomien var stivnet og inneffektiv. I dag er Norge konkurransedyktig, vi har god effektivitet og landet er rikere enn det noensinne har vært. Det er ikke noe grunn til å sette igang drastiske tiltak i Norge, f.eks slik som det var i England på 1970-tallet. Ernas Høyre burde derfor ta sikte på å bli et annet styre enn det forhatte Thatcher-regimet.

1
VG-Mett [sitat…] Ingen hemmelighet at det er mange svindlere som er mer enn friske nok til å tjene sine egne penger i stedenfor å snylte på fellesskapet. Jeg håper Erna og Siv gjør noe med...

Ingen hemmelighet at det er mange svindlere som er mer enn friske nok til å tjene sine egne penger i stedenfor å snylte på fellesskapet.

Problemet er nok at de river med seg en del syke også.

Tror vi kan se til Sverige her også. I jakten på snyltere og besparelser har endel syke folk begått selvmord ettersom de har mistet trygden sin.

1

Trygdehat ?

Kjenner personlig flere unge såkalt arbeidsuføre som jobber svart.

Snillismen som jeangabin viser, er en ren bjørnetjeneste som undergraver norsk velferd.

Jeg nekter å tro at nordmenn har dårligere helse enn de fleste andre.

1

det jeg hater med trygdesystemet er at det (har vært) er for lite kontroll på trygdede innvandrere, som kommer hit og scorer med lykkejegerplanene sine.

2
VG-Mett [sitat…] Ingen hemmelighet at det er mange svindlere som er mer enn friske nok til å tjene sine egne penger i stedenfor å snylte på fellesskapet. Jeg håper Erna og Siv gjør noe med...

Ingen hemmelighet at det er mange svindlere som er mer enn friske nok til å tjene sine egne penger i stedenfor å snylte på fellesskapet.

Det er heller ingen hemmelighet at en del sure naboer og folk som ikke liker å betale skatt, tror at alle er heeeelt friske så sant de kan gå oppreist.

1
jeangabin Er det ingen som reagerer på dette hatet?

Hvilket hat? De uriktige påstandene og det feilaktige hatet rett mot Erna og Siv fra Manifest basert på deres subjektive analyse hva slags politikk vi får med en borgerlig regjering?

Nei, tror de færreste bryr seg om hva Manifest og deres tilhengere roper opp om, ei heller at det er noe nevneverdig behov for å reagere mot at små venstreekstreme radikaler er sprekkeferdige av sinne fordi borgerlige partier skal styret landet de kommende årene.

1
Sandaas Hvilket hat? De uriktige påstandene og det feilaktige hatet rett mot Erna og Siv fra Manifest basert på deres subjektive analyse hva slags politikk vi får med en borgerlig regjerin...

Hvilket hat? De uriktige påstandene og det feilaktige hatet rett mot Erna og Siv fra Manifest basert på deres subjektive analyse hva slags politikk vi får med en borgerlig regjering?

Jeg spør ikke på vegne av AP, men som samfunnborger. Hva vil Høyre gjøre for å forhindre at vi får et Thatcher/Reagan-samfunn i Norge?

1

I dagens utgave av dagsnytt atten beskriver han hvordan høyrepressen i Norge spyr ut hat mot de trygdede og får det til å virke som om de alle svindler og snylter Norge til økonomisk ruin.

Dette må jeg si er det reneste sprøyt, det at man vil ta et oppgjør med svindel og bedrag innen for denne ordningen er ikke det samme som at man hater alle som mottar trygd.

At det er et misbruk her kan ingen benekte, det vil ikke si at alle er mistenkt. Skal denne ordningen virke og fortsette som et sikkerhetsnett må alle som misbruker den lukes ut. Så får vi se hvordan dette utvikler seg. Kjemmer man alle over en kam vil Høyre skyte seg selv i hodet. Det regner jeg med at de vet.

1
rogerramjet man kan ikke bare møte på jobb de dagene man føler seg heeeelt frisk psykisk og fysisk. ps. mine skattepenger finansierer folk i nabolaget som ikke er friske nok til å jobbe, men d...

Det er nok av slike, vi har sett de selv opp igjennom årene. Mennesker som hever uføretrygd som driver å arbeider svart, eller som driver å arbeider på fritiden med ting som i alle fall gir inntrykk av at de er helt friske, det virker i alle fall slik.

Jeg mener at dette må sees på som svindel, da må man ha kontroller på lik linje som de som avslører forsikringssvindel.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
4 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Laster...