Politikk - Norsk

Myshkin

Frp har allerede terget på seg H

Det hevder Aftenposten å vite.

Brettet ut over to sider i dagens Aftenposten, hevder de å vite at sentrale Høyre-kilder irriterer seg grønn over forhandlingslekkasjer fra det høyrepopulistiske partiet.

Stridstema er Lofoten og konsekvensutredning. I følge Aftenpostens kilde, irriterer de seg over at Frp lar det skinne igjennom at de vil si fra seg dette for å smøre sentrumspartiene.

Samtidig går Hareide ut og sier at han føler seg sikker på Lofoten-seier.

«Jens er der han» ... ?

PS! Jensen tar avstand fra kritikken, og hevder at de ikke har gitt fra seg konsekvensutredningen i Lofoten.

1
48 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Brettet ut over to sider i dagens Aftenposten, hevder de å vite at sentrale Høyre-kilder irriterer seg grønn over forhandlingslekkasjer fra det høyrepopulistiske partiet.

det er ikke det minste rart at Høyre irriterer seg over dette

1

Stridstema er Lofoten og konsekvensutredning.

Det ligger vel på en måte i kortene at dette blir en konsekvens og ingen konsekvensutredning. :)

Om det venter noen år, så går det nok fint, da det er nok av oljeboringsprosjekter å ta fatt på i mellomtiden. De som blir surest er nok næringslivet i Nordland og Troms, da de går glipp av mye som de hadde fått om et flertall på stortinget (AP+H+FrP) hadde fått bestemme.

1

Stridstema er Lofoten og konsekvensutredning. I følge Aftenpostens kilde, irriterer de seg over at Frp lar det skinne igjennom at de vil si fra seg dette for å smøre sentrumspartiene

I denne saken heier jeg på Høyre. Høyre kan bare gå sammen med AP og sette i gang i Lofoten og Vesterålen.

1
Slettet-5YDKKA

Stridstema er Lofoten og konsekvensutredning. I følge Aftenpostens kilde, irriterer de seg over at Frp lar det skinne igjennom at de vil si fra seg dette for å smøre sentrumspartiene.

eg skjønner at Høgre blir provosert av dette, men personleg som høgre medlem er dette slett ikkje ein av dei viktigaste sakene å få gjennom. Lofoten kan gjerne bli ofra, viss det fører til at Krf og V går inn i regjering framfor at dei står utafor og vi risikere at dem vil samarbeidet med Ap, SP og SV

1

Den såkalt tøffeste forhandleren har allerede før forhandlingene gitt seg på standpunkt i en del saker. Selvsagt saker som i utgangspunktet allerede var tapt men gode forhandlere gir selvsagt ikke fra seg fra seg noe uten at de øyner å få noe igjen for det og isåfall ikke før man begynner å forhandle. Selv slike opplagt tapte saker.

Er det forresten noen som kjenner til en eneste forhandling der Siv Jensen har framstått som en meget god forhandler og fått gjennomslag for langt mer enn man kunne forvente?

2
Slettet-5YDKKA [sitat…] eg skjønner at Høgre blir provosert av dette, men personleg som høgre medlem er dette slett ikkje ein av dei viktigaste sakene å få gjennom. Lofoten kan gjerne bli ofra, v...

Helt enig. Åpenbart ikke en viktig sak i de kommende fire årene, akkurat som det ikke var en viktig sak de siste åtte årene.

Problemet er lekkasjene, og det Høyre mener er en svekkelse av sin forhandlingsposisjon. KrF ser ut til å ha tatt seieren på forskudd.

1
Rhabagatz Jeg tenkte det samme. FrPs manglende forhandlingserfaring synes på meeeget lang avstand. Tror de andre komemrt il å rive seg i håret denne helgen.....

Å møte dårlige forhandlere som motpart i forhandlinger er da ikke det verste man kan få oppleve :-)

Men selvsagt gjør det at forhandlingene ikke følger det vanlige mønsteret og at man kan bli litt urolig for hvor lett Frp gir seg på de ulike punktene.

Jeg har ellers fundert på Siv Jensen sin forhandlingshistorikk og kan egentlig ikke se et eneste sted hun har briljert. Stort sett har hun bare fått igjennom små forandringer i forhandlinger med de partiene hun nå skal forhandle med. Store ord i forkant har hun dog brukt hver eneste gang.

1
BornOnThe4thOfJuly Den såkalt tøffeste forhandleren har allerede før forhandlingene gitt seg på standpunkt i en del saker. Selvsagt saker som i utgangspunktet allerede var tapt men gode forhandlere g...

Er det forresten noen som kjenner til en eneste forhandling der Siv Jensen har framstått som en meget god forhandler og fått gjennomslag for langt mer enn man kunne forvente?

Har de noen gang vært i en posisjon hvor det har vært aktuelt med slike forhandlinger?

1

«Jens er der han» ... ?

Forstår jeg deg dit hen at siden Frp er villig til å gi Krf og Venstre gjennomslag på deres viktigste sak så er det mer sannsynlig at Jens Stoltenberg kommer til å fortsette som statsminister? Logisk sett så burde vel det gjøre at det blir større og ikke mindre sjanse for at de ikke sosialistiske partiene blir enige....

1

Hehe ... Det FRP har sagt er at konsekvensutredning i Lofoten ikke er et ultimatum, de har ikke gitt noe ifra seg naturlig nok da de ikke er i forhandlinger ennå:-)

Media koker ihop selv spekulasjoner som etterhvert for dem blir en "sannhet".

1
Myshkin [sitat…] Har de noen gang vært i en posisjon hvor det har vært aktuelt med slike forhandlinger?

De var i posisjon til å forhandle i perioden 2001 til 2005. Forhandlinger er forhandlinger og man burde kunne se en eventuell briljant forhandler allerede ved disse forhandlingene.

Det endte med smuler i 3 forhandlinger samt at de ved en anledning stilte ultimatum og skremte motparten over til noen andre.

Er man en god forhandler så er man ikek det bare i en type forhandlinger.

1
GoingKronos [sitat…] Forstår jeg deg dit hen at siden Frp er villig til å gi Krf og Venstre gjennomslag på deres viktigste sak så er det mer sannsynlig at Jens Stoltenberg kommer til å fortset...

Logisk sett så burde vel det gjøre at det blir større og ikke mindre sjanse for at de ikke sosialistiske partiene blir enige....

Nettopp. V og KRF har ikke råd til å stå utenfor en regjering med H og FRP, de vil tape mer på å stå utenfor enn innenfor jfr. oljeboring i Lofoten.

Dette vet Hareide og Grande meget godt.

1
KitWalker_1516 Hehe ... Det FRP har sagt er at konsekvensutredning i Lofoten ikke er et ultimatum, de har ikke gitt noe ifra seg naturlig nok da de ikke er i forhandlinger ennå:-) Media koker iho...

Men hvorfor i huleste begynner de å legge ut om dette i det hele tatt. Skal de legge ut om alt annet som ikke er et ultimatum for dem også?

Ellers har de allerede gitt fra seg bompengesaken sin blant annet.

Hva med å holde totalt kjeft om hva man har tenkt til å gi seg på til forhandlingene starter? Burde ikke den tøffeste forhandleren forstå at det ville vært lurt?

1
KitWalker_1516 [sitat…] Nettopp. V og KRF har ikke råd til å stå utenfor en regjering med H og FRP, de vil tape mer på å stå utenfor enn innenfor jfr. oljeboring i Lofoten. Dette vet Hareide og G...

Oljeboringen kan hende at ryker men i den økonomiske politikken ville en Frp/H-regjering fått store problemer. Først skulle de selv blitt enige. Så skulle de forhandle med V og Krf om en avtale, i en posisjon der Krf og V kunne fått en annen avtale med de rødgrønne, samtidig som de måtte bevart enigheten innad i regjeringen.

Ikke noe drømmesituasjon for en Frp/H-regjering det heller så som forhandlingsutgangspunkt har de noe sterke kort og noen svake kort begge parter.

1

Nå viser all erfaring, ikke minst de siste tids kjole-debatt i rikspressen, at de er tabloide og useriøse. Hva Siv mener og ikke mener vil jeg høre henne selv uttale, og ikke gjennom et rødgrønt filter.

Forbausende hvor lite folk vet om politikk. Spesielt de rødgrønne og deres trofaste, lyseblå heiagjeng. Småpartiene i sentrum med 1/4 oppslutning av Høyre/FrP sonderer terrenget, som de kaller det. Det betyr at mikropartiene tramper rundt og slenger fra seg det ene ultimatumet etter det andre. Dette er bare et spill for galleriet. De kommer snart til å offentliggjøre at avstanden er for stor, og stille seg utenfor regjeringen. Vi må bare gjennom dette først, og det vil bli støy fra Grande og Hareide de neste ukene. Man er litt naiv hvis man forventer noe annet.

1
Motstrøms Enig. Men, det ville ikke ha vært FrP om de ikke fikk åpne kjeften i tid og utid.

Jeg ser bare for meg at fallhøyden fra å utrope seg seg til den tøffeste forhandleren, uten noen empiri å støtte seg på, til å skusle bort forhandlingene er stor.

Dog kan det hende at de allerede reder grunnen for å gå ut av forhandlingene og forsøker å selge standpunktet slik at den tøffeste forhandleren er den som ikke ga seg og heller forlot forhandlingene.

Det er ikke det jeg forbinder med å være en tøff forhandler da. En tøff forhandler får til en avtale litt over det som er smertegrensen for motparten.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...