Politikk - Norsk

Motstrøms

Stoltenberg hadde rett.

Jeg er ikke ofte enig med Stoltenberg, men jeg er enig i at det er en smule kaotisk for de som skal danne regjering. En må i det minste kunne kalle det for opprørt hav.

Hva er årsaken? Jo det innlysende: det var ikke laget noen felles minste plattform å stå på enn at den R/G regjeringen skulle bort. Det er etter mening et viktig(?) men ganske tynt grunnlag.

De R/G klarte å finne fram noe felles som ble presentert for folk før valg. Det gjorde de ikke i denne valgkampen og det kan ha vært et taktisk feilgrep. Etter svartmalingen fra opposisjonen over tid og med lite offensivt svar ved å peke på egen politikk og vyer (sannsynligvis fordi R/G også var tom for vyer) så gikk R/G ned.

Ved at opposisjonspartiene fokuserte på egen politikk tiltrakk de seg muligens velgere, dette har også ført til at et parti som FrP nå stå lagelig til for hugg når kjepphester må vike plass for kompromissets egen logikk. Og godbitene kommer nå på rekke og rad.

Hvilket svar har de stakkars forsvarerne? Jo at de som nå påpeker motsetningene forhandlingspartene nå sutrer. Maken til dårlig selvinnsikt hos enkelte forsvarer av den mulige regjeringen skal en lete lenge etter. Det er ikke sutring det handler om men at man gotter seg over blottleggingen av hva et høyst sannsynlig dårlig forarbeide og strategi har ført partiene ut i.

1
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...