Politikk - Norsk

Human

Erna Solberg sitt dilemma

Erna blir statsminister og skal lede forhandlingene med Frp, Krf og Venstre, om hvem som skal sitte i regjering, og hvem som skal være støttepartier. Marie Simonsen i Dagbladet sier at når alle sier at Lofoten og Vesterålen blir vanskeligst, så er de allerede blitt enige om en løsning her.

Krf og Venstre får uansett sitt syn igjennom her, fordi de ikke kan erklære seg som et støtteparti hvis Lofoten ofres.

Satsing på lærere og skole er alle partier på Stortinget enige om.

Den aller største uenigheten er U-hjelpen til verdens fattige, der Krf vil øke den kraftig, Høyre vil redusere den og Frp vil kutte den kraftig.

Frp og Krf som står på hver sin side, er her som ild og svovel mot hellig vann.

Dette blir Ernas dilemma, når hun skal vise bedre resultater enn den forrige regjeringen.

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hvordan tror du at Erna vil løse sine dilemma?

Hvor mange partier tror du at kommer til å sitte i regjering?

1

Hvorfor må noen erklære seg som støttepartier??

Hva er vanskelig med u-hjelpen?? Frp har enormt mye penger. H gir gjerne fra seg u-hjelp dersom det er innenfor fornuftige rammer.

Det er den økonomiske politikken som er den virkelige nøtten og alle følger en løsning der vil ha for alle andre saker.

1

Den aller største uenigheten er U-hjelpen til verdens fattige, der Krf vil øke den kraftig, Høyre vil redusere den og Frp vil kutte den kraftig.

Det er en bøyg.

Men jeg tror et enda vanskeligere spørsmål kan bli bompengefinansiering av veiene. Med mindre da FrP legger seg flat og kaster Bård Hoksrud ned i et sort hull.

1

Den økonomiske politikken og handlingsregelen er et av mange problem, likeså hjelpen til verdens fattige og alkoholpolitikken, og ikke minst uenighet om bompenger.

Flere partier tenker langsiktig frem mot valget i 2017, og er redd for å miste velgere hvis de sluker for mange kameler. Det er Ernas dilemma!

Ha en god helg :-)

1

Jeg vil si at det er sentrumspartiene som sitter litt i klemma her. De har rett og slett ikke råd til å bli spilt utenfor enda nye 4 lange år når det kommer til å få gjennomslag på sine hjertesaker. Og de vet meget godt at skal de få gjennomslag på noen av sine hjertesaker så må de bli med i en flertallsregjering.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...