Politikk - Norsk

Fjøsbonden

På Ernas bord serveres det kameler, Siv.

Jeg ser det spekuleres på om Siv Jensen, i de kommende regjeringsforhandlingene, vil gape så høyt - at hun til og med klarer å sluke en "kjempestor bom-kamel". Dertil kommer en del åpenbare forventninger om at hun skal krype til KRF-korset, og logre med halen i retning Venstre, i asyl og flyktningepolitikken. Oljepengene våre skal heller ikke smøre samfunnsmaskineriet i for stor grad. Bare de går til nok bistand.

Måtte hun i så fall bli evig kvalm i resten av sitt kortvarige politiske liv. Politiske kamelslukere har sjelden ryggrad til å bære sin egen politiske overvekt.

Kanskje har Carl i Hagen rett i at FRP ikke bør bli for usynlige, som passasjerer på et høyre/sentrumstog i en bratt nedoverbakke - lang som fire vonde år.

Alternativet synes åpenbart - Om fire år kan FRP selv få kjøre toget, og da uten for mange stopp og hindringer under veis. Det høres unektelig ut som et tog i rute.

1
65 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kanskje greit å avvente dom til forhandlingsresultatet faktisk foreligger?

Det har vært en hysterisk stemning helt siden valgnatten, og kritikken har hverken vært saklig eller konstruktiv. Faktisk har de ikke påbegynt forhandlingene engang.

2

Jeg ser det spekuleres på om Siv Jensen, i de kommende regjeringsforhandlingene, vil gape så høyt - at hun til og med klarer å sluke en "kjempestor bom-kamel". Dertil kommer en del åpenbare forventninger om at hun skal krype til KRF-korset, og logre med halen i retning Venstre, i asyl og flyktningepolitikken. Oljepengene våre skal heller ikke smøre samfunnsmaskineriet i for stor grad. Bare de går til nok bistand. Måtte hun i så fall bli evig kvalm i resten av sitt kortvarige politiske liv. Politiske kamelslukere har sjelden ryggrad til å bære sin egen politiske overvekt. Kanskje har Carl i Hagen rett i at FRP ikke bør bli for usynlige

Sonderinger begynner i neste uke, og da får vi svaret, om hvem som må sluke flest kameler.

Ha en God Helg!

1
Slettet-5YDKKA

Trur det kommer til å gå helt fint for Siv og ein ny regjeringsplattform. Dog er eg langt mer usikker på om VGD kommer til å takle å sjå den nye politikken som blir vedtatt/forhandla fram. Eg ser føre meg mange misfornøgde rødgrønne på dette forumet og noen misfornøgde FRP folk etter at den nye regjeringsplattformen er lagt fram. Dessutan vil det bli ein skittkastning frå begge side etter at Jens går av og Erna tar over:P

1

Når Siv Jensen blir finansminister så tipper jeg at hun skjønner at det faktisk er noe som heter budsjetter , så kanskje hun kan lære litt av det mens Erna holder henne i tømmene.

Siv sier: Nå skal vi gi så mye penger dit, basta. Og dit og dit .

Erna sier: Nei det går ikke vennen min , vi har et budsjett .

Det bli mange morsomme møter ut av det.

1
Fjøsbonden [sitat…] Så du mener at Siv Jensen vil akseptere å bli Ernas logrende regjeringspuddel ? ... Som på dannet høyrevis knapt får lov til å bjeffe i det offentlige rom.

Så du mener at Siv Jensen vil akseptere å bli Ernas logrende regjeringspuddel ?

Hun må ikke akseptere det men ingen forslag fra Siv vil gå igjennom uten støtte fra Statsministeren.

Så derfor blir det nok en del diskusjoner hvis Siv går over streken, noe jeg tror hun ikke vil gjøre altfor ofte.

1

Å innse at man ikke kan få igjennom mer av sin politikk enn det stemmeoppslutningen og dermed mandatfordelingen tilsier er ikke kamelspising. Det er en realistisk og korrekt oppfatning av hvordan en forhandling i en regjeringingskoallisjon fungerer.

Å fullstendig selge hele sin politiske sjel og gå vekk fra 99% av sitt partis politikk utelukkende for å fremdeles få leke storkar i regjering slik SV gjorde derimot.

Å forvente at Frp skal få gjennomslag for så godt som all sin politikk vitner om at man ikke forstår hvordan forhandlingsreglene i en demokratisk mindretallsregjering fungerer.

Og i motsetning til hva meningsmotstandere liker å innbille seg selv og andre er slike ting som fjerning av bomringer, billigere børst osv langt nede på prioriteringslisten hos Frp.

Det er langt alvorligere saker som helsevesen, eldreomsorg, innvandrings/asylpolitikk, som kommer i første rekke.

Men at raddisene på venstresiden desperat forsøker å henge ut Frp som ett parti som kun bryr seg om billigere sprit og bomfrie 12 feltsveier er vel ikke annet å forvente fra den største mobberen i Norge. På venstresiden er alle midler tillatt.

3

Det latterligste er alle de som sitter hjemme på ræva og skriver på en slik måte at det skal virke som de selv forstår statsbudsjetter og nasjonaløkonomi langt bedre en de som faktisk driver store politiske partier og som har et knippe meget habile folk til dette.

Tror dere at tallene de forskjellige partiene opererer med er regnet ut på en serviett fem min før partileder debatt?

Jeg tipper dere egentlig ikke tror på det dere skriver selv.

1
Knallpeil [sitat…] Bortforklaringsstrategien har startet kan vi lese.

Bortforklare fra hva da? Hvor kan du lese at noen andre enn de på venstresiden flåser med at Frp skal innfri både ditt og datt om de kommer i regjeringsposisjon?

Eller mener du at man kan forvente at ett parti med 16% oppslutning skal få gjennomslag for all sin politikk i en flertallsregjering?

Siden du mener at forhandlinger der det er helt normalt at man må ta og gi og prioritere etter de saker man vurderer som viktigst og hvorvidt partiene står nære eller langt ifra hverandre på disse spørsmålene eller om man skal velge utelukkende kanskje mindre viktige saker som man står nærmere hverandre på for å unngå forhandlinger?

Det er tydelig at du ikke vet forskjellen på forhandlinger og kamelspising.

1
Haloisen Det latterligste er alle de som sitter hjemme på ræva og skriver på en slik måte at det skal virke som de selv forstår statsbudsjetter og nasjonaløkonomi langt bedre en de som fakt...

For det første kan man ikke stole blindt på kalkyler og tall som legges frem fra de forskjellige leirene. Man leter alltid med lys og lykter hvordan man alltid kan presentere det på en måte som setter sin egen politikk og påstander i ett positivt lys.

Det har vært mer enn en gang uavhengige både nasjonale og internasjonale økonomer, investorer, finansmenn som har ett langt bedre innsyn og forståelse av økonomi og dets mekanismer enn det mange politikere og deres rådgivere har vist seg å ha.

Hvor mange ganger er det ikke de rødgrønne etter viktige saker har vist seg å bedrive talltriksing? Det har vært mer enn en gang.

Så å tro at det ikke sitter debattanter som faktisk har gode økomiske kunnskaper og innsikt på forskjellige forum å kritiserer politikeres budsjetter er ikke så utenkelig.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Støre Regjeringen knuser Forskningen

Reversregjeringen går løs på nok et område i sin iver etter å ta Norge tilbake til fortiden. Nå er det SP statsråden for høyere Utdanning og Forskning, som helst ikke vil forske… , iallefall ikke i Os...
Bilde

De prisvinnende hjerneforskerne May-Britt og Edvard Moser er sterkt kritiske til forskningskutt: –

Det er varslet kutt på 842 millioner kroner i Forskningsrådets bevilgninger. Dette får varsellampene til å blinke for flere i akademia.


Bilde www.nrk.no
1
4 svar
Laster...