Politikk - Norsk

Viserion

Grenseløse gjengangere

Fin artikkel i aftenposten som forteller om alt som er galt med asylinstututtet, fengselsstraffer og de åpne grensene til Norge.

394 nigerianske asylsøkere er kommet til Norge hittil i år, en økning på 100 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. De fleste er menn i 20-30-årene. Daglig er mange av dem synlige i Oslos gater, som selgere av hasj, kokain og narkotiske tabletter.

De skaper ikke bare problemer for kommende statsminister Erna Solberg (H) og borgerlige regjeringsforhandlinger. De setter hele EU og en av hjørnesteinene i det europeiske prosjektet – retten til å bevege seg fritt over landegrensene – på prøve.

De første kom til Europa via Kanariøyene, etter en livsfarlig reise over åpent hav til Spania.

Mange forlot Nigeria mellom 2006 og 2008. Fra våren 2011, da den arabiske våren brøt løs, kom den største bølgen over Middelhavet fra land som Tunisia og Libya, til den italienske øya Lampedusa 200 kilometer fra Sicilia.

De fleste har vært et år eller to i land som Italia, Hellas og Spania. Nå ender stadig flere av dem opp i Oslo. Mange av narkotikaselgerne i Oslos gater reiste til Norge da Italia i februar stengte asylmottak. Andre har bodd på norskfinansierte lukkede asylmottak i Hellas, med piggtråd og stengte dører.

Rundt 40 prosent av de 352 straffedømte kriminelle asylsøkerne bodde på mottak da de ble pågrepet av politiet. Resten bodde privat, ofte uten en fast adresse.

Nesten alle de 450 vestafrikanerne som er pågrepet siste halvannet år, har søkt asyl i Norge eller Schengen. Få har ID-papirer. Mange begrunner søknaden med at de er homofile:

"Flere anførsler er knyttet til seksuell orientering og kjønnsidentitet, især frykt fra myndighetene eller omgivelsene fordi de er homofile eller oppfattes som homofile", heter det i et informasjonsnotat fra Utlendingsdirektoratet (UDI) til politiet i august i år.

Mange gir også uttrykk for at de frykter den islamistiske, militante gruppen Boko Haram i Nigeria, som vil innføre sharialover i landet. En annen begrunnelse er at de er på flukt fra spesielle kulter som driver med rituelle drap og svart magi. Noen hevder at de jages av oljeindustrien.

De fleste kommer fra sørøstlige Nigeria.

92,8 prosent fikk avslag på asylsøknaden sin i første halvår i år.

Mange av søknadene er lite troverdige, og noen få ganger også åpenbart grunnløse, ifølge UDI, som påpeker at frykt for svart magi og trolldom ikke gir grunnlag for asyl i Norge.

....

Politifolkene spør om han er i Norge uten oppholdstillatelse.

- I am from Ginni, sier han på dårlig engelsk.

Statsborgerskap i Guinea kan gi rett til asyl. Han er åpenbart ruset og svarer ikke på spørsmål. Han sier han er pågrepet av politiet tidligere.

Han har ingen ID-papirer eller noen annen dokumentasjon på hvem han er. Andreas ber en politipatrulje komme og hente den ID-løse afrikaneren og kjøre ham i arresten.

ID'en han oppgir, viser seg å være falsk. I politiets fingeravtrykksregister har han et annet navn. Og mannen med disse fingeravtrykkene fikk endelig avslag på asylsøknaden sin og ble utvist for tre år siden.

Siden politiet ikke klarer å fastslå identiteten hans, blir han dimittert dagen etter. Han kan ikke sendes ut av Norge uten sikker ID. Nå er han ute på gaten igjen.

Helt utrolig at dette faktisk er virkeligheten i Norge. Og det verste er at venstresiden hele tiden bekjemper Frp og andre som prøver å stramme inn på viktige områder slik at kriminelt pakk fra Nigeria og andre land IKKE skal gå løs rundt i Norge uten id og selge narko, voldta kvinner, begå vold og drap. De må UT ASAP.

2
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Helt utrolig at dette faktisk er virkeligheten i Norge. Og det verste er at venstresiden hele tiden bekjemper Frp og andre som prøver å stramme inn på viktige områder slik at kriminelt pakk fra Nigeria og andre land IKKE skal gå løs rundt i Norge uten id og selge narko, voldta kvinner, begå vold og drap. De må UT ASAP.

Norge ville vært i stand til å håndtere denne tilstrømningen hvis alle politikerne hadde sett det samme som Frp for 15 år siden.

I dag ser alle det, men det blir politisk nederlag for venstresiden å innrømme at vi har mistet kontrollen. Derfor lar de det heller skure med sin forsiktige tilnærming til problemet.

Landsforræderi, - kom bare plutselig opp...

1

Helt utrolig at dette faktisk er virkeligheten i Norge. Og det verste er at venstresiden hele tiden bekjemper Frp og andre som prøver å stramme inn på viktige områder slik at kriminelt pakk fra Nigeria og andre land IKKE skal gå løs rundt i Norge uten id og selge narko, voldta kvinner, begå vold og drap. De må UT ASAP.

Ikke sant det var 'venstresiden', helst sosialistenes' skyld. Jeg satt og tenkte på det da jeg leste artikkelen i Aftenposten. Det vil nok ikke gå upåaktet hen på VGD og skyldfordelingen vil følge de vante retningslinjer. At vi har et system tilknyttet EU og EØS-avtalen kan trygt feies under matta, for det er 'venstresidens' skyld.

Skal en få kontroll med kriminelle som i ly av asylsøkning bedriver sin virksomhet i Norge, så må sentrale avtaler som EØS avtalen endres, samt endel at lovverket i Norge. I mellomtiden kan saueflokken i FrP leiren fortsette sin generalisering og stigmatisering av alle asylsøkere og skylder på venstresiden'.

1
Motstrøms [sitat…] Ikke sant det var 'venstresiden', helst sosialistenes' skyld. Jeg satt og tenkte på det da jeg leste artikkelen i Aftenposten. Det vil nok ikke gå upåaktet hen på VGD og s...

At vi har et system tilknyttet EU og EØS-avtalen kan trygt feies under matta, for det er 'venstresidens' skyld.

et systemet tilsier at asylanten skal sendes tilbake til det første landet han kom inn i for å søke asyl der. Denne regelen burde vært håndhevet mye strengere

1
Motstrøms [sitat…] Ikke sant det var 'venstresiden', helst sosialistenes' skyld. Jeg satt og tenkte på det da jeg leste artikkelen i Aftenposten. Det vil nok ikke gå upåaktet hen på VGD og s...

Selvfølgelig burde ting endres. Vi burde igjen innføre passkontroller. Dvs at de med europeisk pass slipper inn, (noe som alle er født i Europa har, så hva er problemet med det, så lenge man fortsatt kan bevege seg fritt, men bare med pass?) ID-løse, kriminelle afrikanere og annet pakk har derimot ikke gyldig pass eller id, og ville dermed ikke sluppet inn i landet for å begå kriminalitet.

Så bør det også bli slik at asylsøkere som har fått avslag enten må inn på LUKKET avdeling helt frem til vi får sendt de ut av landet. Men best ville vært å få de ut direkte, om de har id eller ikke er fullstendig likgyldig for meg. De er her for å begå kriminalitet, snillismen skal IKKE komme slikt PAKK til gode. Hva er problemet med å bare sende til tilbake til hovedstaten i det landet de kommer fra. Jeg forstår det virkelig ikke.

1
fireman56 [sitat…] et systemet tilsier at asylanten skal sendes tilbake til det første landet han kom inn i for å søke asyl der. Denne regelen burde vært håndhevet mye strengere

Om du leser artikkelen i Aftenposten så ser du at folk som transporteres ut gjerne kan ha returnert dagen etter. Her må det endringer til i avtaler. En kunne håpe på at det kunne være mulig å lage unntak for forbrytere innen EØS avtalen, så hadde det kanskje spart oss for endel.

1

Frp, Høyre og Ap har skylden for dette. Det er konsekvensen av EØS-avtalens frie flyt av personer over vår grense. Vi har ved EØS-avtalen fratatt oss selv suverniteten til å avvise disse før de kommer inn i landet.

Det hjelper ikke noe for Frp'ere å legge skylden på andre. Frp er selv med på å holde EØS-avtalen ved like.

Det eneste som kan gi oss reell kontroll er å få avsluttet EØS-avtalen i den form den har nå.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...