Politikk - Norsk

Uncle-Billy

Hijab/burka allerede forbudt?

Vi har en lov fra 1937 om forbud mot å bære uniform, hvis første bestemmelse sier følgende:

§ 1. Det er forbudt å bære uniform, uniformsdeler, armbind eller annet dermed likestillet, iøinefallende tegn som utpeker bæreren som tilhenger av en politisk organisasjon eller meningsretning.

Forbudet gjelder dog ikke barn under 15 år, som er medlemmer av speiderorganisasjoner eller lignende sammenslutninger.

-----

Altså, et "iøinefallende tegn" som utpeker den som har det på seg som enten tilhenge rav politisk organisasjon eller "meningsreting"

Av dette må man vel kunne konkludere med at hijab og burka allerede er et forbudt plagg?

1
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Av dette må man vel kunne konkludere med at hijab og burka allerede er et forbudt plagg?

Du bør vel se hva som står i § 3 i denne loven og hva som står om hva som ble vedtatt 20/5 2005 knyttet til denne loven før du konkluderer.

1
Uncle-Billy Det ble ikke vedtatt i 2005. Men loven oppheves ved den nye straffeloven fra 2005 ja. Men den trår ikke i kraft på lenge.

Det ble vedtatt i 2005. Det er implementeringen av straffeloven med blant annet forskriftsarbeid som tar tid. Deler av det som ble vedtatt er allerede implementert men mye gjenstår av arbeidet.

Men hvorfor konkluderte du så raskt når § 3 finnes (du er vel ikke departementet?) og vedtaket fra 2005 eksisterer?

1
BornOnThe4thOfJuly Det ble vedtatt i 2005. Det er implementeringen av straffeloven med blant annet forskriftsarbeid som tar tid. Deler av det som ble vedtatt er allerede implementert men mye gjenstår...

Men hvorfor konkluderte du så raskt når § 3 finnes (du er vel ikke departementet?) og vedtaket fra 2005 eksisterer?

Departementet har etter § 3 kun hjemmel til å vurdere hva som skal anses som uniform/iøyenfallende tegn etc. ved tvilstilfelle.

Er det ikke tvilstilfelle hjelper det ikke hva Departementet måtte si.

1

§ 1. Det er forbudt å bære uniform, uniformsdeler, armbind eller annet dermed likestillet, iøinefallende tegn som utpeker bæreren som tilhenger av en politisk organisasjon eller meningsretning.

Tipper det er noen distributører av tradisjonelle partieffekter som capser, skjerf, buttons, kjeledresser m.v. som må belage seg på å finne nye kunder etter hvert som denne loven blir håndhevet.

For ikke å snakke om situasjoner av typen "mann skal på date og har med seg roser, stoppes av politiet og må overbevise om at han ikke er ap-sympatisør - bare forelsket". Her ligger det an til mye moro.

1
Uncle-Billy [sitat…] Departementet har etter § 3 kun hjemmel til å vurdere hva som skal anses som uniform/iøyenfallende tegn etc. ved tvilstilfelle. Er det ikke tvilstilfelle hjelper det ikke...

Ettersom det også er departementet selv som avgjør hva det mener er tvilstilfeller så er departementet ganske avgjørende her. Er du departementet?

Det nærmeste vi har vært er vel Frp-kjeledressene fra 1989. Selv det gikk under radaren til departementet.

1
BornOnThe4thOfJuly Ettersom det også er departementet selv som avgjør hva det mener er tvilstilfeller så er departementet ganske avgjørende her. Er du departementet? Det nærmeste vi har vært er vel F...

departementet selv som avgjør hva det mener er tvilstilfeller

Departementet avgjør ikke hva som er tvilstilfeller.

For øvrig er ordlyden i § 1 ganske grei. En burka eller hijab er absolutt et iøyenfallende tegn på at noen har en bestemt meningsretning.

1

Av dette må man vel kunne konkludere med at hijab og burka allerede er et forbudt plagg?

Oi, hvilken oppdagelse du har gjort. Kan du ikke ta dette til backstage?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
2
4 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...