Politikk - Norsk

CasusBelli

Den lille friskusen Solvik-Olsen

Det må gå an å være uenig uten å bli uvenner. Jeg vil gjøre Frp mer spiselig for våre allierte og for velgerne, sier Solvik-Olsen til Nationen.

Han mener resepten for Frp fram mot stortingsvalget er å droppe høyrepopulistisk utspillspolitikk til fordel for beinhard politisk jobbing, saklig debatt og alliansebygging på borgerlig side.

Jeg går ut i fra at denne lille friskusen blir behørig irettesatt av vår kommende statsminister, Siv Jensen og seg selv. Den slags stempling av politiske partier, hetsing, mobbing og hat kan vi vel ikke ha? Eller var det først etter 9.september vi fikk nytale?

3
120 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg går ut i fra at denne lille friskusen blir behørig irettesatt av vår kommende statsminister, Siv Jensen og seg selv. Den slags stempling av politiske partier, hetsing, mobbing og hat kan vi vel ikke ha? Eller var det først etter 9.september vi fikk nytale?

Hvor mange tråder skal vi egentlig ha der ulike debatanter prøver å finne dårlige eksempler for å rettferdiggjøre Holmås sin usmakelige sammenlikninger og fortsatt ikke skjønner at dette ikke handler opp begrepet høyrepopulistisk men konteksten dette kommer i og de forbindelsen Holmås prøver å trekke? Du tror vel ikke at Solvik-Olsens utspill på noe som helst måte rettferdiggjør Holmås sitt uriktige sleivspakr eller den øvrige usakelige kritikken FRP har mottatt i utenlandske medier?

2
Sandaas [sitat…] Hvor mange tråder skal vi egentlig ha der ulike debatanter prøver å finne dårlige eksempler for å rettferdiggjøre Holmås sin usmakelige sammenlikninger og fortsatt ikke sk...

Jeg mener at både Holmås og Støre har helt rett i sine påstander om at FRP er et høyrepopulistisk parti og at reaksjonene på dette fra Høyre og FRP sin side har ført til den største fordummelsen av norsk politikk på det jeg kan huske.

3

Erna Solberg og Siv Jensen har vel ikke noe annet valg enn å sende Solvik-Olsen til Bouvetøyen. Tenk at han våger å kalle Frp høyrepopulistisk. Også fra en nestleder i Frp.

2
CasusBelli Jeg mener at både Holmås og Støre har helt rett i sine påstander om at FRP er et høyrepopulistisk parti og at reaksjonene på dette fra Høyre og FRP sin side har ført til den størst...

Da skjønner du som sagt ikke konteksten og ikke fått med deg hva Holmås og Gahr Støre faktisk har uttalt seg. Holmås kalte de et høyrepopulistisk parti og gjorde en direkte sammenlikning med DF og SD. Gahr Støre kalte de sågar søsterpartier til FRP. Det er dette saken dreier seg om, ikke om man bare bruker begrepet høyrepopulistisk om FRP i en norsk politisk kontekst...

Skjønner du ikke at et begrep får endret betydning ut fra hvilken sammenheng man snakker om. Man kan si at Sandberg har brutt loven, men å derfra å si at han kan direkte sammenliknes med alle andre som også har brutt loven og trekke frem eksempler som ABB blir selvsagt både uriktig og usmakelig.

1
Sandaas Da skjønner du som sagt ikke konteksten og ikke fått med deg hva Holmås og Gahr Støre faktisk har uttalt seg. Holmås kalte de et høyrepopulistisk parti og gjorde en direkte sammenl...

Da skjønner du som sagt ikke konteksten og hva Holmås og Gahr Støre faktisk har uttalt seg. Holmås kalte de et høyrepopulistisk parti og gjorde en direkte sammenlikning med DF og SD. Gahr Støre kalte de sågar søsterpartier til FRP. Det er dette saken dreier seg om, ikke om man bruker begrepet høyrepopulistisk om FRP i en norsk politisk kontekst...

Jeg mener begge to har rett, men at FRP åpenbart er mer moderate enn DF og SD.

At det skal klikkes i vinkel over bruken av termen "høyrepopulistisk" er allikevel langt utenfor min fatteevne.

1
CasusBelli [sitat…] Jeg mener begge to har rett, men at FRP åpenbart er mer moderate enn DF og SD. At det skal klikkes i vinkel over bruken av termen "høyrepopulistisk" er allikevel langt ute...

Og jeg påpeker at det ikke "klikkes i vinkel" over bruken av høyrepopulistisk men ved å vinkle begrepet mot svært nasjonalistiske partier som DF og SD. Du opptrer særdeles uredelig om du fortsatt vil late som om denne saken bare omhandler bruken av begrepet høyrepopulistisk...

1
Sandaas [sitat…] Hvor mange tråder skal vi egentlig ha der ulike debatanter prøver å finne dårlige eksempler for å rettferdiggjøre Holmås sin usmakelige sammenlikninger og fortsatt ikke sk...

Du verden. Vi kan enes om noe :).

Det rare er at en av mine venner innenfor politikken er AP ordfører og han sier selv han blir kvalm av det oppgulpet til Holmås og en del andre.

Jeg har i tillegg en del Høyre folk, både ordførere og ordfører kandidater, som venner på facebook. Det rare er at disse aldri omtaler FrP som annet enn venner som de til tider er "litt" uenige med.

Jeg er blitt skremt av hvor stort hat som ligger på ytterste venstrefløy - pluss at enkelte som kaller seg Høyre velgere på VGD kun er enige med ytterste venstrefløy når FrP omtales.

De fleste tar sterk avstand fra dette. Mitt håp var at AP gikk tidlig ut å tok sterk avstand fra retorikken til både Holmås og Eva Joly etc. For

1
CasusBelli Men dette er jo også høyrepopulistiske partier, som FRP. Fakta er at FRP er langt mer moderate, ikke at de ikke tilhører den samme politiske retningen.

Igjen, det er en form for ren søppeldebatt. Jeg har påpekt mange mange ganger forskjellene og hvorfor det ene er aksepabelt og det andre usmakelig og feigt.

Man kan skrive på twitter;

"Per Sandberg har brutt norsk lov"

og

"Per Sandberg har brutt norsk lov, akkurat som ABB"

Det først påpeker fakta, det sistnevnte prøver å score et usmakelig politiske poeng ved å direkte plassere Sandberg og ABB i samme kategori selv om alle vet at Sandberg er dømt for ting som ikke er i nærheten av ABBs forbrytelser. Vil du fortsatt leke at du ikke har fått med deg denne vesensforskjellen og mene at det er greit å direkte sammenlikne en hver lovbryter med massemordere som ABB?

1
CasusBelli Så man er en idiot og et troll fordi man er i stand til å forstå grunnleggende politiske termer og begreper? FRP ER ET HØYREPOPULISTISK PARTI!!!

Og dette endrer betydning ut fra hvem man sammenlikner de med (som eksempel på å snakke om en lovbryter og det å prøve sammenlikne personen med massemordere) også da dette begrepet frembringer helt andre bilder i internasjonalt media enn det gjør her hjemme. Å snakke om sosialistisk venstreparti er selvsagt legitimt i Norge, men går man internasjonalt ut og direkte sammenlikner SV med noen av de verste partiene om gjennom historien også har på overflaten delte et sosialistisk tankegods så er man bare ute og sprer ondsinnet pissprat.

1
Sandaas Igjen, det er en form for ren søppeldebatt. Jeg har påpekt mange mange ganger forskjellene og hvorfor det ene er aksepabelt og det andre usmakelig og feigt. Man kan skrive på twitt...

Det er da ikke en søppeldebatt og betegne SV som sosialister, AP som sosialdemokrater eller Venstre som liberale. Hvorfor er det da en søppeldebatt å betegne FRP som høyrepopulister?

Holmås har vel strengt tatt ikke sagt noe annet enn at det ikke er rart at utlendinger oppfatter SD og DF som FRPs søsterpartier, mest fordi de faktisk er det.

Så får FRP heller ta jobben med å påpeke forskjellene og partiets langt mer moderate linje fremfor å bortdefinere seg fra høyrepopulismen.

1
Sandaas [sitat…] Hvor mange tråder skal vi egentlig ha der ulike debatanter prøver å finne dårlige eksempler for å rettferdiggjøre Holmås sin usmakelige sammenlikninger og fortsatt ikke sk...

Wow. Enige :).

Jeg må nevne at venner og nær slekt av meg har hatt verv som AP ordfører - at jeg har flere Høyre ordførere /kandidater som facebook venner. Absolutt ingen av disse synes annet enn at Holmås og en del venstre ekstreme burde skamme seg i sin oppførsel overfor FrP.

I Høyre omtales FrP som venner man er på noen områder "litt" uenig med. Her på VGD finner vi Høyre fjols som omtaler FrP like ekstremt som Holmås / Eva Joly etc.

Derfor har jeg bitt meg merke i en del som har snev av fornuft i sine innlegg rundt tema. En ytterst på venstresiden påpeker at FrP har aldri ønsket noen ABB, men at ABB forsøkte å finne seg til rette hos FrP uten å lykkes. Så langt er riktig å gå. Noe mer er det ikke. All annen kobling er brønn pissing.

FrP er ei heller innvandrer fiendtlig slik enkelte ekstremister sier. FrP er motstander av at vi tar inn til vårt land så mange innvandrere. Det er en legal holdning. Erna sier selv at Høyre vil bli strengere enn AP og da er det ikke langt fra at de også kan akseptere FrP sitt program på mange av disse områdene. AP er ei heller langt fra.

Jeg har reagert kraftig mot fag forbundet sitt angrep på Olav Thon da han støttet FrP. Og jeg tror at svært mange reagerer med avsky på den spredning av falsk informasjon om FrP som ytterste venstresiden med Eva Joly og Holmås i spissen står for.

Jeg håper at Høyre / FrP / Krf / Venstre får fremvise sin politikk uten at slike idioter som Holmås skal forsøple vårt lands rykte. Døm de borgerlige utfra hva de gjør. Ikke utfra hva Eva Joly og noen venstre ekstremister mener.

Litt om litt tror jeg ting roer seg kraftig ned..

1
Sandaas Og dette endrer betydning ut fra hvem man sammenlikner de med (som eksempel på å snakke om en lovbryter og det å prøve sammenlikne personen med massemordere) også da dette begrepet...

Men nå har verken jeg, Holmås eller Støre sammenlignet FRP med det verste som finnes på høyresiden.

Som jeg har skrevet før, da får FRP og Høyre heller ta jobben med å forklare forskjellene mellom forskjellige høyrepopulistiske partier.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...