Politikk - Norsk

FlameWarrior

Norges naive sikkerhetsopplegg

Kom over en artikkel i svenske Expressen, der Norge blir kritisert for manglende sikkerhetsopplegg rundt topp-politikere. Niklas Svensson forteller sjokkert om sin opplevelse av manglende norske sikkerhetsrutiner, og sier at noe slikt ville aldri skjedd i Sverige (Etter Palme og Lindh). http://www.expressen.se/kronikorer/niklas-svensson/i-norge-lever-den-naiva-oppenheten/

Jeg har selv flere ganger tenkt det samme, og spesielt etter 22. juli 2011. Før det kunne vår naivitet være unnskyldt - "det skjer jo aldri her" - men at så lite er endret etterpå virker ganske merkelig.

For noen uker siden var jeg på en debatt der alle partilederne var samlet. Beskyttelsen av politikerne var såvidt jeg kunne se minimal. Er vi for naive når det gjelder dette?

1
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er vi for naive når det gjelder dett?

Heller svenskene som er overdrevet paniske. Sikkerheten er mer enn bra nok. Svenskene har jo mistet hodet helt.

1

Beskyttelsen av politikerne var såvidt jeg kunne se minimal.

Skandale. De burde ha hjelmer og skuddsikre vester og vært omringet av væpna vakter, kvartaler sperret av, helikopter sirkler over bygget og hele området minelagt. Dette burde være minstekrav, ikke sant?

1

For noen uker siden var jeg på en debatt der alle partilederne var samlet. Beskyttelsen av politikerne var såvidt jeg kunne se minimal. Er vi for naive når det gjelder dette?

Hva var den største faren for politikerne? At de skulle bli angrepet under debatten eller at de skulle komme ut for en trafikkulykke på vei hjem? Jeg er sikker på at statistikken viser at sistnevnte er farligst.

1

For noen uker siden var jeg på en debatt der alle partilederne var samlet. Beskyttelsen av politikerne var såvidt jeg kunne se minimal. Er vi for naive når det gjelder dette?

hva vet du egentlig om sikkerheten til våre politikere? selv om du ikke ser det står en broiler foran kan det hende de har mer enn det. og dessuten så er vel det et tegn på at vi lever i et rolig land hvor vi kan treffe politikerne på gata.

1
Nr-11 [sitat…] Skandale. De burde ha hjelmer og skuddsikre vester og vært omringet av væpna vakter, kvartaler sperret av, helikopter sirkler over bygget og hele området minelagt. Dette b...

Ja, selvsagt støtter jeg innføringen av en politistat à la DDR.

Det er ikke det som er poenget her. Sverige blir ikke et lukket samfunn bare fordi det er større sikkerhet rundt politikerne. Ellers er jeg enig i at det finnes mange fordeler rundt den avslappede sikkerheten, og det sier mye positivt om Norge. Likevel er jeg overrasket over at Utøya ikke har ført til en endring i holdninger her, mtp debatten om dårlig beredskap og sikkerhet (var det hele bare et politisk spill?).

Til riksen: Selvsagt har jeg ingen ekspertise på dette, derav kvalifikasjonen "såvidt jeg kunne se". Men flere svenske politikere har også gitt inntrykk av at Norge er veldig "avslappet" når det gjelder dette. Jeg vil tro at det var noen skjulte sikkerhetstiltak på denne debatten, men bare det at man kunne lett ta med hva som helst inn, uten noen kroppsvisitering/sikkerhetssjekk, synes jeg vitner om dårlig sikkerhet.

GG: Selvsagt er sjansen minimal, og jeg ser ingen grunn til panikktilstand som i USA etter 9/11. Grunnen til sikkerhetstiltak er likevel at hvis det usannsynlige skulle inntreffe, så er det noe der som kanskje kan minske skaden. Vil tro du bruker bilbelte selv om sjansen for at du kræsjer er rimelig liten.

1

Kloke ord fra FW dette her, når man ser på hva som skjedde under fredsprisutdelingen. ;)

Igjen viser norsk sikkerhetsopplegg å være på et skandaløst dårlig nivå. Det kan se ut som om hvis en terrorist virkelig vil slå til i Norge, à la Breivik, er det ingenting politiet kan gjøre i å hindre ham fra å treffe et nesten hvilket som helst mål.

Jeg etterlyser selvsagt ingen politistat, men sett i lys av 22. juli, er det ikke merkelig at våre politikere tilsynelatende ikke har noen lyst til å gjøre endringer på dette området?

1
FlameWarrior Kloke ord fra FW dette her, når man ser på hva som skjedde under fredsprisutdelingen. ;) Igjen viser norsk sikkerhetsopplegg å være på et skandaløst dårlig nivå. Det kan se ut som...

Igjen viser norsk sikkerhetsopplegg å være på et skandaløst dårlig nivå. Det kan se ut som om hvis en terrorist virkelig vil slå til i Norge, à la Breivik, er det ingenting politiet kan gjøre i å hindre ham fra å treffe et nesten hvilket som helst mål.

Naivitet er et kjennemerke for Norge når det gjelder sikkerhet. Svært mange ser ut til å tro vi fremdeles lever for oss selv i en beskyttet andedam og at ingen vil oss noe vondt.

Mens vi i virkeligheten er like mye i risikosonen for terror og vold som alle andre land i vår verdensdel. Galningene er rundt oss og inne blant oss forlengst, og vi har tilnærmet null kontroll på hvem som kommer og går!

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...