Politikk - Norsk

baov

Media vant valget, Politisk retning tapte

Redaksjonene og journalist-lakeiene var valgkampens regissører opg bestemte hvem som fikk delta fremst i TV-ruta og hvem som skulle få bilde på fremsiden i Storavisene. Redaktørene satte agendaen fra minutt til minutt for partier oh enkeltpolitikere, og rammen rundt debattene og når disse ble holdt, tidspunkter og temaer.

De store tingene Innvandringskostnader, trygdehaiking, arbeidsinnvandring, økende kriminalitet etc. ja/nei til eøs/Schengen/eu, - altså hvordan vi og våre etterkommere skal ha det i fremtidens Norge ble satt på bakerste benk og usynliggjort. Ikke et eneste ord om ideologi og Norske prinsipper som suveren stat, et fortsatt fritt, uavhengig Norge. Ikke et ord!

Media taler ikke for folkets og nasjonens beste, - de taler for hva som selger løssalgsaviser med annonser samt reklameverdien ved de mests tussete og meningsløse debatter som villeder og avleder folk flest om hva som skjer i fedrelandet. Journalister og redaktører som får førstehåndsopplysninger fra lobbyister slik at de sammen setter opp en agenda for hvordan honorarene og smørepengene skal sikres er blitt viktigere enn hvordan vi og våre etterkommere skal ha et fortsatt fritt og uavhengig sterkt Norge.

Ikke et ord om farene ved at uansvarlige politikere(nikkere/slikkere) i en liten nasjon har planer om å tifredstille sine økonomiske bidragsgivere ved å selge ut Fedrelandets arvesølv med bestemor på toppen. Uansvarlig og et svik overfor oss velgere og et svik for våre etterkommere.

Og jeg har ikke engang spist huggorm til frokost i dag!

3
22 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Media er kort og godt mer opptatt av spillet enn av innholdet i spillet. Om de ikke stiller spørsmål så unngår selvsagt politikerne å svare.

1

Det er for så vidt en ganske interessant problemstilling. Da spesielt når det kommer til de forskjellige lederene og kommentarfeltene. Burde de forskjellige redaksjoner vært åpne på hvilke parti de støtter?

DN er åpenbart en høyreavis. Jeg vet ikke om de har sagt det, men det er ikke engang nødvendig.

Dagsavisen er Ap-avis. Det er nok ingen som tviler på det heller.

Men hva med den tradisjonelle Høyre-avisa Aftenposten? Hva med VG, Dagbladet o.s.v.?

Når man leser kommentarer og ledere uten å vite noe om det politiske ståstedet til skribenten, villeder man mer enn man veileder? Burde media vært mer åpent politiske, slik at man vet hva man har å forholde seg til istedenfor å ta på seg en falsk objektivitet? For la oss være ærlige: Ingen er politisk objektiv.

Når det gjelder den generelle journalistikken, tror jeg det er av marginal betydning. Man velger selvsagt saker og vinklinger o.s.v. Men journalister bruker vanlig journalistiske metoder uavhengig av sak.

Men vi fikk jo et stygt eksempel fra TV2 i valgkampen.

2
Myshkin Det er for så vidt en ganske interessant problemstilling. Da spesielt når det kommer til de forskjellige lederene og kommentarfeltene. Burde de forskjellige redaksjoner vært åpne p...

Dette er jo en egen problemstilling, og interssant nok. Jeg tror det i TS tilfelle handler mer om at media ikke stiller de nødvendige spørsmål, og at partiene heller ikke fronter endel viktige saker. Media har vært mer opptatt av bl.a hvilke partikonstellasjoner som er kan forventes og hvilket spill som foregår der.

1
Motstrøms Dette er jo en egen problemstilling, og interssant nok. Jeg tror det i TS tilfelle handler mer om at media ikke stiller de nødvendige spørsmål, og at partiene heller ikke fronter e...

Redaksjoner, redaktører og journalister synes mes som om de opptrer i et politisk valgkampsirkus der de mest forherliger seg selv, heller enn å formidle balansert redaksjonellt objektiv-velger-opplysning-stoff ut til leserne.

Enkelte historieløse politikere, og byråkrater i nøkkelstillinger, redaktører/jorunalister og andre ny-rike, kan en nesten tre på en generaluniform designet av Hugo Boss, - så får vi meget snart historien rett i fleisen.

Som sagt, - ved de siste valg er de viktigste sakene som eøs/Schengen, omsorg, skole, privatisering/nedsalg av statens imdustrieierskap som er i nøkkelposisjon for et bærekraftig Norge, sosial dumping på arbeidsplassene var fullstendig fraværende. Kvalmt.

1
Motstrøms Dette er jo en egen problemstilling, og interssant nok. Jeg tror det i TS tilfelle handler mer om at media ikke stiller de nødvendige spørsmål, og at partiene heller ikke fronter e...

Tror nok du er inne på det rette.

AP, f.eks hadde ikke/ fikk ikke frem sine store valgkamp saker, Mediene er mer opptatt av overflatiske saker, skandaler, intriger etc., fremfor å gå inn i en politisk sak, og som du skriver, stille de betimelige spørsmål.

Vel mye Se & Hør

2
Myshkin Det er for så vidt en ganske interessant problemstilling. Da spesielt når det kommer til de forskjellige lederene og kommentarfeltene. Burde de forskjellige redaksjoner vært åpne p...

Men hva med den tradisjonelle Høyre-avisa Aftenposten? Hva med VG, Dagbladet o.s.v.?

Ja, hva med dem?

Sjefredaktøren i Aftenposten har sin bakgrunn fra Rød Ungdom og Rød Valgallianse.

Politisk redaktør i VG har har gode minner fra Utøya.

Dagbladet har på lederplass oppfordret leserne til å stemme rødgrønt.

Og ellers er det vel liten tvil om hvor vi har Dagsavisen og resten av Arbeiderpressen. Så valget ble nok vunnet av de blå på tross av medias innsats, og slett ikke på grunn av.

2
jeolno [sitat…] Ja, hva med dem? Sjefredaktøren i Aftenposten har sin bakgrunn fra Rød Ungdom og Rød Valgallianse. Politisk redaktør i VG har har gode minner fra Utøya. Dagbladet har på l...

Så valget ble nok vunnet av de blå på tross av medias innsats, og slett ikke på grunn av.

Som nevnt innledningsvis, - så ble valget vunnet av et selvforheligende media, som sansynligvis har blitt ledet, - og inndirekte betalt av lobby-mafiaen, og "de grå eminenser".

Et demokratisk underskudd og et stort tap for senere Norske generasjoners demokrati og et fritt, selvstendig og uavhengig Norge.

1

Ikke et ord om farene ved at uansvarlige politikere(nikkere/slikkere) i en liten nasjon har planer om å tifredstille sine økonomiske bidragsgivere ved å selge ut Fedrelandets arvesølv med bestemor på toppen. Uansvarlig og et svik overfor oss velgere og et svik for våre etterkommere.

det er jo sånn alle valgkamper har foregått siden mediene kom, hva er nytt med dette? jeg sier ikke at det er bra at det er sånn bare at det er sånn det har blitt. egentlig så burde noen debatter med partilederne være sånn at vi kan sende inn temaene vi lurer på og så er det det som skal diskuteres. noen debatter har vel vært sånn i år men ikke med politikerne så vidt jeg fikk med meg. alle debattene trenger ikke være sånn men noen kunne hvert på denne måten, eller at publikum fikk stille spørsmål. mange av debattene handlet jo om det samme, og det hva er vitsen med det, de endrer jo ikke politikken i løpet av 3 uker i slutten av valgkampen. jeg er rimelig lei av å høre på gnålet fra dem

1
riksen77 [sitat…] det er jo sånn alle valgkamper har foregått siden mediene kom, hva er nytt med dette? jeg sier ikke at det er bra at det er sånn bare at det er sånn det har blitt. egentli...

Mange skjønner sirkusmanesjen og at de raner fedrelandet på høylys dag med at de har gjort lederrollene nærmest adelige der de får m\lønn/penger for ingenting annet enn å vise ansiktet på TV og lyve for hvermannsen av og til. Altså "Money for nothing"!

1

Noen spørsmål jeg vil at mediene skal stille til tilfredsstillende svar avgis:

– Stemmer det at regjeringen ikke lyttet til byggebransjens advarsler? Hvorfor ikke isåfall? Hvem tar ansvaret?

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Ber-Erna-Solberg-ta-grep-mot-byggekriminalitet-7314966.html#.Ujs7rT9YWCg

– Hvorfor tok ikke regjeringen «demografien på alvor» før? Var de kanskje for opptatte av menneskesynet til de som ønsket å få oversikt over konsekvensene av befolkningsøkningen? Hva med pressedekningen – tok pressen dette på alvor?

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Oslo-trenger-flere-sykehus-etter-befolkningsvekst-7295077.html#.Ujs8lz9YWCg

– Hva har regjeringen gjort for å forebygge scenarier av typen «velferdsbombe?» http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article2683596.ece

– Hvorfor gir den norske stat penger til menigheter med nazi-liknende figurer i ledelsen?

http://www.dagsavisen.no/samfunn/imam-gir-joder-skylda-for-mediedekning/

For eksempel..

2
Batucada Noen spørsmål jeg vil at mediene skal stille til tilfredsstillende svar avgis: – Stemmer det at regjeringen ikke lyttet til byggebransjens advarsler? Hvorfor ikke isåfall? Hvem tar...

Hvordan skal vi sette krav til at slike spørsmål blir besvart?

Og hvordan kan vi sette mer treffsikre krav til god forvaltning av fedrelandet?

Og hvordan sette krav til at ungdomspolitiker-ledere på snart50 år suser verden rundt på studietur, - og deler ut smørepenger med alle sine kontoransatte kommer seg hjem og konsentrerer seg om at deres tillit er konsentrert innenriks? Kanskje burde de heller forlate politikken og komme seg ut i arbeid slik vi andre gjør?

1

God problemstilling satt opp av TS. Dette bør sees nærmere på før det er for sent , eller er det for sent ?

Politikk slik det fremstår i media har blitt en slags underholding uten mål og mening. Vi ser det på debatter der det er et publikum som sitter og klapper.

Politikere viser seg frem på Skavlan og svarer på underholdene spørsmål.

Se og hør ; Det er lenge siden jeg orket å se på en debatt på TV.

1

BERGEN (NTB): Oppslutningen om partiene på venstresiden går ned blant journalister, men fortsatt stemmer pressefolk rødere enn befolkningen ellers.

Når selv journalistkorpset begynner å tvile på sosialismen, så var det nok siste gangen Sosialistisk V klarte sperregrensa.

1
q1w2e3r4t5 Når vi på høyresiden påpeker at media er venstrevridd og opptrer partisk, da får vi beskjed om at vi er en gjeng med sutrere. -Gjelder dette bare den ene veien?

-Gjelder dette bare den ene veien?

Bedre om journalister og redaktører sluttet å prostituere seg for TV-skjermen og selvforherligelsen.

Media bør innta en mer rasjonell og ansvarlig rolle med hensyn på hvilket samfunn vi skal gi tilbake til våre barn og barnebarn.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...