Politikk - Norsk

Wendolin

Ja til OL i Oslo

OL er en sports festival jeg har satt stor pris på opp gjennom årene. Fredelig kappelek mellom selvstendige og fri nasjoner gir meg tro på menneskeheten. Jeg husker Lekene i Lillehammer. Optimismen, gleden og den nasjonale stoltheten.

Nå har Oslo muligheten til å søke om OL i 2022. Et fantastisk årstall. Jeg mener at et OL vil gi oss en vitamin innsprøytning som vi trenger i dette landet. La Oslobuen få vise at han er like kreativ som en jærbu, en Sunnmøring, en Trønder.

Som en nasjonal nasjonal dugnad i vår elskede hovedstad vil det styrke den nasjonale bevisstheten og sveise nordmenn av alle etnisiteter sammen.

Wendolin

2
143 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Arranger gjerne OL for min del, men det må ikke være oss skattebetalere som skal betale for gildet. Vi har vel mer enn nok viktigere oppgaver å ta oss av en å betale flere milliarder for lek og moro.

1

Ja.

Så får vi antagelig også ferdigstilt t-bane nettet og nødvendig infrastruktur. Ellers blir det vel bare flikking i nye 10-år. Ta skattepengene til dette. Skulle vært gjort for mange år siden.

1

Vi har nå en borgerlig regjering. Kan ikke stolte industriledere sponse lekene. La folk få muligheten til å kjøpe aksjer i lekene. At den som vil kan eie en part av OL. Småfolk og industriledere som hånd i hånd skaper lekene i sitt og Norges bilde. En frivillig finansiering av OL 2022.

1
KingKongHalvor Selve OL betaler seg selv, og vel så det. Investeringer i infrastruktur bør vel fortsatt være en oppgave for det offentlige?

Selve OL betaler seg selv,

Tull og tøys. Alle som har arrangert OL de siste gangene sliter enormt økonomisk i etterkant.

Å investere i infrastruktur skal selvsagt være en viktig oppgave, men man trenger vel ikke arrangere et rådyrt OL for å gjøre det? Så skjønner ikke helt hva du vil frem til her. Mener du seriøst at man ikke kan investere i infrastruktur uten å betale flere milliarder for tre uker med skigåing og annen lek i tillegg? Høres jo fullstendig merkelig ut.

1
Kul_Djevel [sitat…] Tull og tøys. Alle som har arrangert OL de siste gangene sliter enormt økonomisk i etterkant. Å investere i infrastruktur skal selvsagt være en viktig oppgave, men man tre...

Å investere i infrastruktur skal selvsagt være en viktig oppgave, men man trenger vel ikke arrangere et rådyrt OL for å gjøre det?

I dag gjør man det ikke. Man klarer ikke engang å vedlikehold nok, slik at man ligger enda mer etter for hvert eneste år.

Så et OL kan være katalysatoren som får ting til å skje innen infrastrukturen.

1
KingKongHalvor [sitat…] Ikke for å være vanskelig, men kunne du være litt mer presis? OL i London var, og vil i flere år fremover være en økonomisk suksess.

OL i London var, og vil i flere år fremover være en økonomisk suksess.

Hvis det med stor sikkerhet forholder seg slik at OL står så trygt på egne økonomiske bein kan vel arrangementskomiteen lånefinansiere herligheten.

Og så skal vi kanskje ikke se helt bort fra at det nok er relativt stor forskjell på sommer-OL og vintervarianten, som mer er for et engere, spesielt interessert publikum.

Man kan arrangere sykkel-VM i Bergen for kanskje mindre enn en hundredel av kostnadene ved et vinter-OL i Oslo. Og jeg ser ikke bort fra at den verdiskapende norgesprofileringen vil være bortimot like stor.

Et vinter-OL er etter mitt syn noe som koster langt mer enn det smaker.

1

Oslo bør tape mot munchen så det synger... Mellom-europa er vintersportens "mekka". Her i norge lever man enda på OL på lillehammer.. I tyskland (og mellom-europa forøvrig) har man smekkfulle arrangementer hvert eneste år. I norge er det glissent på ganske mange arrangementer.. Noe man så tydlig i 2012 da holmenkollhopprennet var så glissent med publikum som man aldri har sett det før. Er vel ikke så ofte vikingsskipet har vært fylt skikkelig opp etter 94. Tror Rognlien og co skal roe ned skrytinga av norge litt.. De har nå nærmeste "lovet" at norge kommer til å vinne dersom de søker.

Så det er vel like så greit å avslutte hele greia før de ja-til-ol svir av enda flere titalls millioner.

2
Ljot [sitat…] Hvis det med stor sikkerhet forholder seg slik at OL står så trygt på egne økonomiske bein kan vel arrangementskomiteen lånefinansiere herligheten. Og så skal vi kanskje i...

Hvis det med stor sikkerhet forholder seg slik at OL står så trygt på egne økonomiske bein kan vel arrangementskomiteen lånefinansiere herligheten.

Det kunne vært gjort, med overskudd også, men nå er det engang slik at kravet er en statlig garanti for gjennomføringen, så der er det ingen land som har noe valg hvis de ønsker å søke. München må også ha en statlig garanti for hele kostnaden.

Etter overskridelser fra 60-tallet og fremover innførte IOC nye regler for vertsbyene i 2000, og Beijing og Vancouver hadde sprik på 4% og 17% mellom budsjett og faktisk regnskap.

Saken er at mange ikke skjønner forskjellen på hva selve festen koster å gjennomføre, og hva investeringen i infrastruktur koster. Investering i infrastruktur er jo ikke tapte penger, i hvertfall ikke i en by som vil øke med 100 000 innbyggere frem mot 2022.

1
KingKongHalvor [sitat…] Det kunne vært gjort, med overskudd også, men nå er det engang slik at kravet er en statlig garanti for gjennomføringen, så der er det ingen land som har noe valg hvis de...

Saken er at mange ikke skjønner forskjellen på hva selve festen koster å gjennomføre, og hva investeringen i infrastruktur koster. Investering i infrastruktur er jo ikke tapte penger, i hvertfall ikke i en by som vil øke med 100 000 innbyggere frem mot 2022.

Hvis man vil investere i infrastruktur så er det da bare å gjøre det.. Trenger vel ikke å arrangere en fest til mange milliarder for å få et påskudd for å gjøre det. Det er iallefall merkelig tankegang at investeringer i infrastruktur ifbm. et ol skal ansees som mer rettferdig enn investeringer utenom OL.

1
kansas00 [sitat…] Hvis man vil investere i infrastruktur så er det da bare å gjøre det.. Trenger vel ikke å arrangere en fest til mange milliarder for å få et påskudd for å gjøre det. Det e...

Ja, ikke sant? Bare å gjøre det. Problemet er bare at det ikke er så enkelt i et trøgt og byråkretisk Norge. Hadde man hatt en overordnet plan angående E18 fra Oslo og sørover, så ville den stått klar i 1998, til en kostnad nærmere 5 mrd mindre enn den vil være i 2014, når den endelig står ferdig.

Politikere i Norge klarer ikke å planlegge langt frem i tid, det blir korte og brannslukkende tiltak. Et internasjonalt mesterskap gir politikerne en mulighet til å bevilge penger og fatte vedtak de ellers ikke ville gjort, da det er tidsfrister som må overholdes.

Selvfølgelig er ikke investeringer ifob med et OL mer rettferdig enn uten OL, tror ldri jeg har hørt det argumentet før.

1
Fago Ikke et eneste OL har betalt seg selv. Alle OL som har vært arrangert, har vært gigantiske underskuddsforetak.

Kommer an på hvordan man ser det. Infrastruktur er ikke nødvendigvis målbart direkte i kroner pr innbygger, men utvilsomt noe som kommer et samfunn til gode.

Det jeg sier er at gjennomføringen av lekene i seg selv som regel har gitt overskudd for arrangøren, i 1994 gikk Lillehammer 417 mill i overskudd. Argumentet med at man ikke behøver å sløse bort milliarder på en idrettsfest for å få infrastruktur er derfor en sannhet med modifikasjoner, da det ofte ikke er sløsing, men fortjeneste.

Man må ikke trekke inn galskapen i Sotsji i dette, de bruker jo penger som fulle sjømenn der borte, men så bygger de nesten en helt ny by i ødemarka også. Mulig Russland ser ser det som en god investering, men det har lite å gjøre med det andre arrangører har drevet med.

1
kansas00 Oslo bør tape mot munchen så det synger... Mellom-europa er vintersportens "mekka". Her i norge lever man enda på OL på lillehammer.. I tyskland (og mellom-europa forøvrig) har man...

Anngående Kollen 2012, den gang tok man alt for høy pris, man kan ikke ta bilettpriser som til VM når det er vanlig WC. I 2013 hadde man vanlige priser og det var masse folk. Det er det og på skiskyting, stappa fult i Kollen hver gang.

Ser du nedover i mellomeuropa, ja på skiskyting og hopp har det en tendens til å trekke stuvende fulle hus og vell så det. Men WC renn i langrenn har en tendens til å være en rimlig glissen affære. (Med unntak av bysprinter). Alpint ja du har enkelte arrangement som Kitsbuhel, Wengen og kveldsrenn i Schladming som trekker enorme mengder med folk, men ser du på mange av de andre rennene og de store utforrennene så er det heller så som så med den store oppslutningen. Ikke noe mye bedre enn man har på Kvitfjell og Åre faktisk.

1
KingKongHalvor [sitat…] Det kunne vært gjort, med overskudd også, men nå er det engang slik at kravet er en statlig garanti for gjennomføringen, så der er det ingen land som har noe valg hvis de...

Da kan man gi en statlig garanti utenfor statsbudsjettene. En slags forskuttering av forventet inntekt. Statens Pensjonsfond Utland bør jo gripe tak i denne utmerkede investeringsmuligheten. SSB eller andre etater er sikkert behjelpelig med å beregne overskuddet etterpå slik at garantibeløpet samt en passende avanse kan doseres tilbake til SPU over et gitt tidsrom.

Som du sikkert skjønner er jeg ikke spesielt hypp på at tusener, kanskje titusener, av mine skattekroner skal svis av på noen ukers skilek i Oslo om 9 år.

Investering i infrastruktur som matcher forventet befolkningsvekst burde være noe vi kan forvente at en ansvarlig regjering besørger uavhengig av noen ukers skilek.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...