Politikk - Norsk

jeffkhan

Har mdg virkelig noe å tilføre norsk politikk?

Eller vant de den ene mandaten rett og slett fordi "de fikk agentur på et velkjent produkt" fra andre land i europa?

altså mdg ville hadde dukket opp før eller siden uansett?

ellers lurer jeg på hvorfor ikke noen de etablerte miljøvern organisasjoner ikke prøvde å komme in på tinget? med sine relativt store medlems baser burde flere ha kommet inn?

1
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

De står får en litt annerledes miljøpolitikk, noe jeg tror kan være bra for de mer etablerte miljøpartiene og da spesielt Venstre som kanskje kommer i regjering nå. Det gjør at de etablerte må faktisk vise at de vil satse på miljøet.

De fikk nok mye hjelp fra søsterpartiene i utlandet og media - uten tvil.

Grunnen til at ingen etablerte miljøorganisasjoner prøver seg som politiske partier er fordi de ikke kommer til å få nok makt til å få igjennom noen forslag alene, så da ser de seg heller tjent med å gå fra parti til parti på enkelt saker.

1

Dersom partiet ikke klarer å ta inn over seg hvilke maktstrukturer som i stor grad bestemmer hva som ødelegger miljøet så er det dømt til å leke blindbukk. Det må være villig til å legge seg konsekvent ut med makta på mange plan. Det er pengene som styrer.

1

Eller vant de den ene mandaten rett og slett fordi "de fikk agentur på et velkjent produkt" fra andre land i europa?

Norge er litt sidrumpa og henger gjerne litt etter. MDG eller noe tilsvarende ville nok kommet på banen uansett partier ellers i Europa.

Selv kjenner jeg MDG fra Tyskland 20 år tilbake i tid, og det forbauset meg egentlig at det skulle ta sååå lang tid her, selv om vi ikke i like stor grad sliter med de samme miljøproblemene som Tyskland, grunnet mindre folketetthet. Selv om vi selvsagt hele tiden har hatt Venstre. Og SV vil nok endel hevde...

1

altså mdg ville hadde dukket opp før eller siden uansett?

MDG ble stiftet i 1988. Mye med bakgrunn i en miljøorganisasjon (Fremtiden i våre hender). De gjorde et relativt godt valg i 1989 med 0,4 %, men gikk inn i en bølgedal på 90-tallet. Sannsynligvis fordi flere sentrale folk i partiet gikk hen og døde.

1

Eller vant de den ene mandaten rett og slett fordi "de fikk agentur på et velkjent produkt" fra andre land i europa?

Disse klimareligiøse har like lite å tilføre norsk politikk som andre sekter som f.eks. Jehovas Vitner, scientologer, mormonere o.l.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...