Politikk - Norsk

Sjakkmatt_6

Nå går det helt over stryr

50.000 kr i pensjon pr mnd etter 12 år på Stortinget. Kan gå ut i full jobb i mange år UTEN at dette går ut over mnd pensjonen.

Vanlige folk i gata, sliter vettet av seg i jobber der det hele tiden er snakk om "effektivisering". Noe som kun betyr mer penger i lommeboka til eiere og sjefer.

De "heldige" som overlever dette rotteracet, og som ikke dør av sykdom eller utslitthet når de er 62-67 år, de skal bli presset til å jobbe til de er 72 år.

For å få en pensjon som blir mindre og mindre etter hvert som årene går.

En eller annen smarting på Stortinget har funnet ut hvordan de kan trikse og mikse med pensjons utregningene til vanlige arbeidere. Hvordan "staffe" dem økonomisk, hvis de mot all formodning orker å jobbe litt ved siden av pensjonstilværelsen.

Samme smarting har uten å blunke, eller sette etiske og moralske spørsmålstegn på grådigheten sin, også funnet ut hvordan de andre folkevalgte på Stortinget kan få både Gull pensjon og andre goder som koster enorme skatte summer. Helt lovlig!

Og så denne enorme penge sløsingen på reiser som skattebetalerne betaler.

I dette tilfellet snart eks Sv-erne.

Nå er det nok på sløsing av mine skattepenger! Vennligst respekter dette.

2
23 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Skulle tro vi ER i EU. I Portugal og Hellas tjente statsministeren 20-30.000 Euro pr mnd, mens vanlige folktjente ca 800-900 Euro i 2008

Minste grensen staten hadde bestemt seg for at folk kunne overleve i Portugal 2008, var ca på 450 Euro, fortalte hun i hotell resepsjonen meg den gangen.

Det samme er i ferd med å skje i Norge: Folkevalgte på Stortinget tjener mer og mer, folk i gata skal tjene mindre og mindre.

Det skal spares inn på barn og unge. Kommunene har fått innkjøps stopp over hele fjøla.

Det oppfordres til forelde og barn at de tar med bøker fra hjemmet, fordi bibliotekene har ikke lenger råd til å kjøpe bøker til barna, fordi skattepengene ikke dekker dette over kommunebudsjettet.

Nå som det er blir ennå fler ja til EU tilhengere på Stortinget: Hvordan skal dette da ende?

At folket i gata i Norge, uten å blunke, skal sitte og bare godta de folkevalgtes sløsinger, og klappe for deres ennå høyere lønn og pensjoner?

På bekostning av "alle nødvendige innsparingene" rundt omkring i kommune Norge, for å betale gildet til de folkevalgte?

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/eu/artikkel.php?artid=10135480

1

Nå er det nok på sløsing av mine skattepenger! Vennligst respekter dette.

Nå er faktisk denne ordningen med gullpensjon avskaffet av den rødgrønne regjeringen, men de har ikke lovhjemmel for å gi den nye ordningen tilbakevirkende kraft.

Den eneste som har prøvd å starte folkeopprør for å forhindre at gullpensjonene ble avskaffet var Carl Ivar Hagen.

Kun han, ingen andre.

Her et tilbakeblikk til 2008.

2
fargerik [sitat…] Nå er faktisk denne ordningen med gullpensjon avskaffet av den rødgrønne regjeringen, men de har ikke lovhjemmel for å gi den nye ordningen tilbakevirkende kraft. Den enes...

Den eneste som har prøvd å starte folkeopprør for å forhindre at gullpensjonene ble avskaffet var Carl Ivar Hagen.

Kun han, ingen andre.

Link til dette?

Gullpensjonen ble avskaffet mens CIH hadde gått ut av politikken? (etter han gikk ut av Stortinget og før han gikk inn i Bystyret?)

AP hadde også mange motstandere når det gjelder denne regelen. (sammen med alle stortingspartier utenom SV)

Det er SV som skal ha fortjeneste for at gullpensjonen er avskaffet.

1
pct_ [sitat…] Link til dette? Gullpensjonen ble avskaffet mens CIH hadde gått ut av politikken? (etter han gikk ut av Stortinget og før han gikk inn i Bystyret?) AP hadde også mange mot...

Det er SV som skal ha fortjeneste for at gullpensjonen er avskaffet.

Stemmer.

Link til for leeenge siden i innlegget over.

Carl I. Hagen:

- Jeg er ganske stolt over at jeg greier å motstå det lettvinte presset som Kristin Halvorsen ikke greier å motstå, nemlig å prøve å gjøre seg populær i befolkningen. At vi skal gå rundt og ha dårlig samvittighet for at vi skal ha anstendige arbeidsvilkår, er jeg ikke med på. Det overlater jeg til sånne populister som Kristin Halvorsen.

1

50.000 kr i pensjon pr mnd etter 12 år på Stortinget. Kan gå ut i full jobb i mange år UTEN at dette går ut over mnd pensjonen.

Problemet er at man ikke får fjernet den - da vi ikke har tilbakevirkende lover her i Norge.

Det er forsåvidt en god ting med lovverket vårt i det store bildet.

1
fargerik [sitat…] Stemmer. Link til for leeenge siden i innlegget over. Carl I. Hagen: - Jeg er ganske stolt over at jeg greier å motstå det lettvinte presset som Kristin Halvorsen ikke gre...

Stemmer.

Link til for leeenge siden i innlegget over.

Carl I. Hagen:

Så det var ikke KUN Carl I. Hagen og INGEN andre som du skrev? Bare litt deilig å overdrive for å markere ut et spesielt parti?

Som sagt; alle stortingspartier utenom SV hadde store motstandere mot denne forandringen. Det er en god grunn til at det tok så lang tid...

1
fargerik [sitat…] Vet du om noen andre som har saksøkt staten, så kom med dem.

Ta å les dine egne linker. Det der har ingenting å gjøre med gullpensjonen, det har med pensjonsreformen som gjelder langt flere enn stortingsrepresentantene...

Hva pensjonsreformen har med endringen av gullpensjonen vet jeg ikke. Det får du neste redegjøre. Ettersom du sier at CIH startet folkeopprør over gullpensjonen.

Eller skal du bare innrømme at du tok feil?

1
pct_ Ta å les dine egne linker. Det der har ingenting å gjøre med gullpensjonen, det har med pensjonsreformen som gjelder langt flere enn stortingsrepresentantene... Hva pensjonsreforme...

Eller skal du bare innrømme at du tok feil?

Nei. Jeg nøyer meg å si det samme som Amalie, at TS har driti på draget, at gullpensjonen er avskaffet pga. SV, og at CIH var på barrikadene for å forhindre det.

At PK foss hang seg på CIH, betyr ingen ting, de fikk ikke viljen sin. Men de har selvfølgelig beholdt sin egen, vanvittige pensjon, slik alle andre gjør som er omfattet av den gamle ordningen.

1
Sjakkmatt_6 Skulle tro vi ER i EU. I Portugal og Hellas tjente statsministeren 20-30.000 Euro pr mnd, mens vanlige folktjente ca 800-900 Euro i 2008 Minste grensen staten hadde bestemt seg for...

Det samme er i ferd med å skje i Norge: Folkevalgte på Stortinget tjener mer og mer, folk i gata skal tjene mindre og mindre.

Har du noen link til dette? Finner at en stortingsrepresentant har en lønn på 811 505 fastlønn. Gjennomsnittlig industriarbeiderlønn var i 2012 på 474 000.

Siden 2008 har lønnen til stortingsrepresentater steget med 16,8 %. I samme periode har gjennomsnittlig industriarbeiderlønn steget med 16,8%.

Stortingsrepresentanter har vel heller ikke krav på overtidskompensajon så det reelle gapet er nok noe mindre.

Skal man angripe noe som må det være godene som etterlønn og pensjon. Selve lønningen er ikke all verden sammenlignet med gjennomsnittslønnen og sammenlignet med andre land (ref Hellas der forskjellen er dramatisk større).

1
fargerik [sitat…] Nei. Jeg nøyer meg å si det samme som Amalie, at TS har driti på draget, at gullpensjonen er avskaffet pga. SV, og at CIH var på barrikadene for å forhindre det. At PK fos...

Nei. Jeg nøyer meg å si det samme som Amalie, at TS har driti på draget, at gullpensjonen er avskaffet pga. SV, og at CIH var på barrikadene for å forhindre det.

At PK foss hang seg på CIH, betyr ingen ting, de fikk ikke viljen sin.

Fint. Du tok feil altså.

1

Vet du at om du har mer enn 50 000 i mnd. så kan du om du re av dem, fra du er 62 år ta ut full pensjon og samtidig jobbe fullt.

1
fargerik Nei. Hagen var frontkjemper for å få beholde sin egen gullpensjon.

Han kjempet for loven ikke skal ha tilbakevirkende kraft. Der vant han tydeligvis gjennom siden den nettopp ikke har det.

Mener du at resten av Stortinget stemte for Hagen sin løsning for å være grei? Nei, de endte vel opp med å støtte han.

Som sagt, det at Hagen står alene i et folkeopprør mot staten grunnet gullpensjonen er feil. Han har startet en høyprofil rettssak over pensjonsreformen, som er noe helt annet.

Er helt utrolig hvor vanskelig det er for enkelte å innrømme feil. Det er jo bare å lese din egen påstand høyere oppe i denne tråden, den påstanden er jo faktisk feil.

Gidder ikke å krangle noe mer om det. Du får leve i din egen verden hvor du er ufeilbar - uansett hvor tydelig det er for andre at din påstand er feil. Litt tragisk egentlig. (minner meg mye om politikk-internasjonal dette nå)

1
pct_ Han kjempet for loven ikke skal ha tilbakevirkende kraft. Der vant han tydeligvis gjennom siden den nettopp ikke har det. Mener du at resten av Stortinget stemte for Hagen sin løsn...

Det er ikke jeg som har startet tråden, det er "høyrevelgeren" Sjakkmatt som refser gullpensjonene som politikerne har fått beholde ved hjelp av bl. a. Hagen og PK Foss.

Er Sjakkmatt indignert over dette, bør han jo vurdere å skifte partitilhørighet, og bli SV- velger, siden Sjakkmatt og SV har sammenfallende syn på politikernes grådighet.

Jeg har ingen interesse av å kverulere med deg. Jeg bare gjorde Sjakkmatt oppmerksom at SV fikk fjernet gullpensjonene for lenge siden, men at intens lobbyvirksomhet fra spesielt CIH og PK Foss forhindret at endringen fikk tilbakevirkende kraft.

Det er jo å møte seg selv i døra å syte over noe ens eget parti har fått gjennomslag for.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...