Politikk - Norsk

ap-tull

Er FRP et fordomsparti?

Geir Ramnefjell, kulturredaktør i Dagbladet, går hardt ut og omdøper Fremskrittspartiet til "Fordomspartiet".

Han hevder at Frp "pisker opp" fordommer, og sier at Frp bruker en retorikk som skal bygge opp under forestillingen om at landet er truet, av "snikismamisering" og "rotløshet satt i system (...) som kan komme til å rive landet vårt i filler." Derfor mener han at Frp har en hatefull retorikk.

Han sier også at Frp ikke viser vilje til å ta oppgjør med sine populistiske og fremmedfiendlige retorikk, som kun pisker opp motsetninger og fordommer.

I tillegg hevder han at integreringen er svært, svært vellyket, dette med å peke på fakta - nemlig Kristin Clemets bok.

------------------

Snakker denne kommentatoren sant? Er Fremskrittspartiet et fordomsparti?

1
63 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Uten den massive innvandringen som venstresiden har kjørt på med ville det ikke vært noe grunnlag for at landet skulle rives i filler pga. innvandring, så her vel årsakssammenhengen litt feil.

2

Har vært medlem i FrP i 20 år og har ikke møtt noen fordomsfulle medlemmer der som jeg har sett. Sier ikke att de ikke finnes,men tror det er like mange i andre partier

2

Nei Ulefos partiet ditt er jo i mot all næringsvirksomhet, siden de er så redde for at noen skall tjene noen kroner ( gud forby).

1

Om en leser linken og har fulgt med på FrP sitt 'spill' opp gjennom årene så er min mening at Ramnefjell treffer spikeren på hodet.

1
tidsklemmeren Uten den massive innvandringen som venstresiden har kjørt på med ville det ikke vært noe grunnlag for at landet skulle rives i filler pga. innvandring, så her vel årsakssammenhenge...

Eventuelt kan du ta deg en tur ut av hulen du befinner deg i og se med egne øyne hvordan det står til i landet. Så kan vi snakkes om din bruk av begrep som "landet skulle rives i filler" har noe som helst med virkeligheten å gjøre. Kanskje du har plukket det opp fra grupperinger som har en tendens til å tidvis få lett erigering i høyrearmen....? Da er du forsåvidt unnskyldt. Der er virkelighetstilnærmingen noe frynsete.....

2

Om det er noen medlemmer med grumsete meninger så betyr det ikke at partiet er fordomsfullt. Da vell. Det er like idiotisk som og si at alle innvandrere er kjeltringer fordi at noen er det

1

Snakker denne kommentatoren sant? Er Fremskrittspartiet et fordomsparti?

Ja, presist formulert av Ramnefjell.

1

Det som er ihvertfall klart er at Dagbladet har kjørt en vanvittig anti-frp kampanje siden det ble klart at høyresiden vant valget.

Dem kjørte på med rødgrønn valgpropaganda i forkant av valget, men det dem har drivet med de siste 2 ukene har vært over alle grenser.

* NeoCeon *

1
Motstrøms Om en leser linken og har fulgt med på FrP sitt 'spill' opp gjennom årene så er min mening at Ramnefjell treffer spikeren på hodet.

Ja partiet er utvilsomt fult av "fordommer" som kan tillate seg å si at det blir konsekvenser av å slippe 15-20,000 fremmedkulturelle tilnærmet "analfabetiske" innvandrere inn i landet årlig.

Disse greier seg selvsagt økonomisk selv fra dag 1, og bidrar på alle måter til å øke nasjonalformuen/capita.

1

Off saa kommer man dragende med nazi igjen....VGD har en formaning om aa bedre debatten. Enkelte klarer virkelig aa grave dypt for aa senke nivaaet.

1

Ja, det gjør han. Ikke bare er det et fordomsparti. De er et gjennomført sniknazifiseringsparti.

Retorikken din gjenspeiler vel egentlig de venstreorienterte norgeshatere som forsøker å påføre kongeriket Norge mest mulig skade, lidelse og død gjennom innvandringspolitikken.

Vi får håpe dere er en utdøende art, som siste valgresultatet peker mot.

1
tidsklemmeren Uten den massive innvandringen som venstresiden har kjørt på med ville det ikke vært noe grunnlag for at landet skulle rives i filler pga. innvandring, så her vel årsakssammenhenge...

Frp er selv medskyldig i å ha satt igang den massive innvandringen.

Frp, Høyre og Ap er de skyldige for den utviklingen. EØS-avtalen er det politiske vedtaket og redskapet som satte det igang. Skal vi få kontroll med dette må den avtalen sies opp så snart det lar seg gjøre.

Inntil videre er det bare Sp og SV som er klare for å bekjempe den avtalen. Noe de har vært helt siden før den ble trumfet gjennom av Frp, Høyre og Ap.

Som protestparti har Frp i hele sin historie spillt på fordommer. Hele partiets populisme er bygget på å spille på folks fordommer. Skape missnøye ved sværting og svartmaling. Og ved det skape et ønske om endring, bare for endrinens skyld. Uten noen klar politikk for en ny løsning. Alt slikt har vært tåkeprat. Hvilket vi grundig får bevist for tiden i de forhandlinger som pågår.

Høyre er i et dilemma. Fordi nå har de problemer med at de selv kan bli farget av å ha vært populistiske, om enn ikke høyreekstremt populistiske. Men ved å dra Frp med i regjering kan de bli flekket av høyreekstremisme i tillegg.

All den retoriske hvitvaskingen av Frp vi har kunnet bevitne i det siste er mer av hensyn til Høyre, enn for å hjelpe Frp.

1
arveka Omtrent som Mustafa Hagen om muslimer og terrorister mener du? Nei, jeg gjør da ikke det. Jeg snakker om sniknazifisering, ikke nazisme.

sniknazifisering

Sniknazifisering er en god betegnelse for den fløyen i Frp som hører til det ekstremistiske miljøet. Det er hva typer som ABB og Fjordman m.fl. ønsker seg. Det er mange som driver aktivt på med det i sosiale medier. De ønsker å sniknazifisere Frp. Vi har dem her på VGD også. Det kan det ikke være noen som helst tvil om.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...