Politikk - Norsk

Røykfri

Medias FRP retorikk

Selv om jeg i år ikke stemte på noe parti, angrer jeg nesten på at jeg ikke gav FRP min stemme. Maken til hat-retorikk fra et samlet pressekorps er det lenge siden jeg har sett i Norske media. Hvis hensikten er å oppnå motvilje for partiet, har de, i mitt tilfelle, oppnådd det motsatte. Dette er et demokratisk problem og bør være en tankevekker for demokratisk innstilte mennesker. Ikke bare at de demoniserer et fullstendig lovlig parti. De demoniserer også hundretusener av nordmenn som faktisk stemte på partiet og alle som kan ha sympatier med de.

Er det pressestøtten som gjør det? (1,5 millioner i statsstøtte pr. journalist pr. år) Er det den skjeve fordelingen av journalistenes politiske ståsted? Eller er det et bestillingsverk fra den avgåtte regjeringen?

Uansett blir jeg flau over å være Nordmann når jeg leser et slikt lavmål av journalistisk makkverk.

18
327 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hallooo!!!

FrP klarer da utmerket å spake ben på seg selv her... Er jo deres egne uttalelser som lager krøll i salaten :) og så lenge Siv ikke motsier brungrumset så må dere virkelig tåle å bli motsagt...

Full respekt for de tre andre borgerlige partiene, men kommer ikke til å ha respekt for FrP så lenge de holder på slik.

1

Selv om jeg i år ikke stemte på noe parti, angrer jeg nesten på at jeg ikke gav FRP min stemme

Du fremstår noe treg.

Retorikken er ikke hardere i dag enn den var for 15 år siden.

Snarere tvert i mot, så har kritikken blitt langt mer nyansert. Før ble hele FrP kritisert når enkeltindivider i partiet skjøt fra hofta. Nå er det derimot den enkelte politiker i FrP som blir kritisert. Mens de moderate politikerne i FrP møter langt større respekt.

Hadde det vært enkeltinidivider i f.eks Høyre som lagte så mye problemer for ledelsen ifbm regjeringssonderinger, så hadde vedkommende blitt kraftig kritisert av Høyrevelgerne, og man hadde seriøst lurt på om vedkommende ønsket Høyre i regjering.

I FrP virker det derimot som man blir hyllet for å lage problemer for eget parti.

2

Er det pressestøtten som gjør det? (1,5 millioner i statsstøtte pr. journalist pr. år) Er det den skjeve fordelingen av journalistenes politiske ståsted?

Tror det tildels er det, ja.

Redaktøren i Dagsavisen innrømmet det åpent for en stund siden og sa de var redde for jobbene sine.

Og noe av problemet med norsk presse er at det pga. av den enorme partistøtten som mediene har fått i form av pressestøtte, subsidier og momsfritak, har ført til at vi i Norge har et mye større antall aviser og journalister enn i andre sammenlignbare land. Også totalopplag er mye høyere i Norge enn i andre land.

Og uten disse subsidiene og privilegiene, så vil nok mange journalister miste jobben.

Men en annen grunn er at mange av de politiske journalistene har greie på politikk, og ser at dersom det blir et samarbeid på borgerlig side nå, så vil det spøke for venstresidens i mange valg framover. Arbeiderpartiet ser på de underliggende politiske realitene og innser at de nå er nødt til å få med seg flere sentrumspartier. Men det vil ikke være mulig hvis vi nå får en firepartiregjering.

Det er det som ligger i den langsiktighet som Erna Solberg snakker om nå.

En tredje grunn er at det gjør vondt for ventresiden å måtte gi slipp på et fiendebilde, etter at de har demonisert FrP gjennom så mange år.

2
Røykfri [sitat…] Og hva konkret er brungrumset?
5
demus [sitat…] Du fremstår noe treg. Retorikken er ikke hardere i dag enn den var for 15 år siden. Snarere tvert i mot, så har kritikken blitt langt mer nyansert. Før ble hele FrP kritis...

For femten år siden var FRP langt fra regjeringsdeltagelse og et umodent parti. I dag ser det ut som om "problemene" er langt viktigere for journalistene enn for samarbeidspartiene KrF, V og Høyre.

De enkeltutspillene som har kommet er jo ikke annet enn understrekelse av det FrP gikk til valg på og som folk har stemt frem. At det skal skjules nå ville jo være ren folkeforførelse.

I god AP/ SV ånd har kanskje Nordmenn blitt vant til at valgflesk kun er valgflesk og ikke er gyldig så fort en sitter med makta?

1
demus [sitat…] Du fremstår noe treg. Retorikken er ikke hardere i dag enn den var for 15 år siden. Snarere tvert i mot, så har kritikken blitt langt mer nyansert. Før ble hele FrP kritis...

Hadde det vært enkeltinidivider i f.eks Høyre som lagte så mye problemer for ledelsen ifbm regjeringssonderinger, så hadde vedkommende blitt kraftig kritisert av Høyrevelgerne, og man hadde seriøst lurt på om vedkommende ønsket Høyre i regjering.

Hvilke enkeltindivider i Frp har laget problemer i forhold til regjeringssonderingene? Hvilke problemer har de skapt? Tror du forhandlingene drives etter tilfeldige uttalelser i media?

De som skaper (les: Dikter opp) problemer er jo norsk presse som driver en voldsom hetskampanje for å forpurre at Frp blir med i en ny regjering. Og alle uvitende naut på VGD og i andre sosiale kanaler hiver seg selvsagt på og heier på hetserne.

2
Røykfri For femten år siden var FRP langt fra regjeringsdeltagelse og et umodent parti. I dag ser det ut som om "problemene" er langt viktigere for journalistene enn for samarbeidspartiene...

I dag ser det ut som om "problemene" er langt viktigere for journalistene enn for samarbeidspartiene KrF, V og Høyre.

H, V og KrF gjør jobben sin, på samme måte som pressen mener de gjør sin jobb. Man sier ikke at den ene parten er uspiselig når man faktisk sitter i sonderinger/forhandlinger om å danne regjering.

Jeg tror forøvrig det kan være en fordel å avvente deres konklusjoner.

Forøvrig opprettholder jeg min påstand om at du fremstår treg, hvis du første reagerte på kritikken mot FrP nå.

1
Kallevindskeiven [sitat…] Hvilke enkeltindivider i Frp har laget problemer i forhold til regjeringssonderingene? Hvilke problemer har de skapt? Tror du forhandlingene drives etter tilfeldige uttale...

Hvilke enkeltindivider i Frp har laget problemer i forhold til regjeringssonderingene? Hvilke problemer har de skapt? Tror du forhandlingene drives etter tilfeldige uttalelser i media?

Det burde være åpenlyst for de aller fleste:

Christian Tybring-Gjedde og Carl I. Hagen.

Her innkaller FrP-ledelsen til internasjonal pressekonferanse og sier at bruken av ordet "snikislamisering" er uheldig. Samme dag går Tybring-Gjedde til avisene og sier at det er et supert begrep og helt på sin plass.

Tybring-Gjedde er menig Stortingsrepresentant for FrP som sitter som menig medlem i Finanskomiteen. Han er langt unna å være innvandringspolitisk talsmann for FrP, og det er selvsagt en grunn for at han ikke er det.

1
demus [sitat…] Det burde være åpenlyst for de aller fleste: Christian Tybring-Gjedde og Carl I. Hagen. Her innkaller FrP-ledelsen til internasjonal pressekonferanse og sier at bruken av...

Tybring-Gjedde er menig Stortingsrepresentant for FrP som sitter som menig medlem i Finanskomiteen. Han er langt unna å være innvandringspolitisk talsmann for FrP, og det er selvsagt en grunn for at han ikke er det.

Det er bevisst strategi fra FrPs side.

1

angrer jeg nesten på at jeg ikke gav FRP min stemme.

offermentaliteten er mye mer virksom når man i tillegg later som om man står på utensiden og beskuer

1
arveka Noen få eksempler: FrP tror på islamsk flertall i Oslo innen 2029 FrP-topp: Vurder psykiatrisk behandling av muslimer FrP-topp: Jeg hater muslimer Drøm fra Disneyland Og her kan du...

Hvis det er dette du kaller brunsgrums, så gjerne for meg. Imidlertid ser det ut til at du er mer opptatt av avisenes overskrifter enn selve innholdet i det som blir sagt.

Benekter du også for at den utviklingen som ble beskrevet på begynnelsen av 90 tallet og senere ikke er korrekt?

Mener du at asylsøkerstrømmen er uproblematisk? Synes du integrasjonen i Norge er bra?

4
Røykfri [sitat…] Og hva konkret er brungrumset?

Tror heller desperate hysteriet om "brungrums" osv. nå, må årsaksforklares som støttet til Jens Stoltenbergs plan B om å få med seg flere av sentrumspartiene.

For de underliggende politiske realitetene er at både Arbeiderpartiet for seg, og venstresiden samlet, har befunnet seg i en sakte men sikker tilbakegang gjennom flere tiår.

Og valget i år, har bekreftet den lange nedadgående trenden. Ap opplevde en oppgangen i 2009 som kunne gi håp om at den lange trenden var snudd. men nå er partiet tilbake på den samme gamle nedadgående trenden.,

Hvis man legger til Aps 30,8 fra valget nå til valgstatistikk for de siste 30-40 år, så ser man at den lange negative trenden for Ap fortsetter, med et gjennomsnittlig nedgang oå rundt 1 prosent fra valg til valg http://www.aardal.info/ap.pdf

Også det samme gjelder for blokkene. Resultatet for venstresiden samlet var nå på 35 prosent: Ap + SV + Rødt = 30,8% + 4,1% + 1,1% = 35%

Så hvis venstresiden ikke klarer å fortsette å opprettholde splittelsen mellom FrP og de andre partiene, så vil det derfor bli forferdelig vanskelig for venstresiden å kunne oppnå regjeringsmakt igjen.

Så det er en viktig grunn til at venstresidens er så deperat nå, og forsøker å sette inn alt på å forhindre at man nå endelig får til et samarbeid på borgerlig side, mellom H, FrP, KrF, og Venstre.

2
arveka [sitat…] Det er bevisst strategi fra FrPs side.

Nja, hadde det vært før valget, så kunne jeg trodd på det. Nå er valget over, og de har ingenting å tjene på en slik dobbelkommunikasjon.

Så fremt ikke de har bestemt seg for å ikke være med i regjering, og ønsker å bli presset ut av et eventuelt samarbeid av de borgerlige partiene.

Men det blir ganske søkt. Svaret er nok langt enklere: FrP er rimelig fragmentert, fra en moderat del som er opptatt av å strømlinjeforme offentlig virksomhet, reduserte skattenivået og gjøre det bedre for de eldre til de på motsatt fløy som egentlig kun er opptatt av innvandring og muslimer.

Det lyser tydelig gjennom at Christian Tybring Gjedde oppfattes som en løs kanon hos FrP-ledelsen. Lederen for FrP's største lokallag ble plassert som menig medlem i Finanskomiteen.

Utfordringen til alle er: Finn en kronikk eller leserinnlegg fra Christian Tybring Gjedde de siste fire årene, hvor han faktisk har ment noe om det fagfeltet han er satt av FrP til å mene noe om..

2
arveka Noen få eksempler: FrP tror på islamsk flertall i Oslo innen 2029 FrP-topp: Vurder psykiatrisk behandling av muslimer FrP-topp: Jeg hater muslimer Drøm fra Disneyland Og her kan du...

Men hvor er brungrumset?

Retorikken som er ført her mot Islam og muslimer, er ikke ulik retorikken ført mot FRP og FRP's tilhengere i dagens media.

For å ta et wikipedia sitat, ikke fordi wikipedia er en troverdig kilde, men fordi det var veldig godt skrevet:

Forfølgelse er når én person eller en gruppe av personer som vedvarende diskriminerer en annen person eller gruppe. Den vanligste typen er politisk, religiøs og etnisk forfølgelse, som ofte også er vanskelig å skille fra hverandre. Det vil ofte være en stor gruppe (flertallet) som forfølger en liten gruppe (minoritet).

http://no.wikipedia.org/wiki/Forf%C3%B8lgelse

Det du kaller brungrums, er nok bare en helt vanlig retorikk som brukes i norske medier i dag. Forskjellen er bare om du er enig eller uenig i hvem det brukes mot, det være seg politisk, etnisk eller religiøs gruppe.

1
demus Nja, hadde det vært før valget, så kunne jeg trodd på det. Nå er valget over, og de har ingenting å tjene på en slik dobbelkommunikasjon. Så fremt ikke de har bestemt seg for å ikk...

Nja, hadde det vært før valget, så kunne jeg trodd på det. Nå er valget over, og de har ingenting å tjene på en slik dobbelkommunikasjon.

Han er ute og forbereder begrunnelsen for et eventuelt tilbaketog dersom forhandlingene skjærer seg. Populister spiller aldri bare på en hest.

Jeg nekter å tro at Siv har så dårlig autoritet i partiet at hun ikke har kontroll over sine tillitsvalgte dersom hun ønsker det. I så fall er hun ikke egnet som statsråd.

1

Maken til hat-retorikk fra et samlet pressekorps er det lenge siden jeg har sett i Norske media.

At store deler av media ikke tåler trynet på FrP er gammelt nytt, derfor bør man vel heller egentlig ikke forbløffes av den retorikk (les: skitkasting) de hardeste haterne i media bedriver nå etter valgresultatet - et resultat flere store medieaktører tydeligvis tar svært personlig, så personlig at de nesten er på gråten i sine uendelige 'kronikker' og 'meninger' omhandlende FrP.

Men jo, også jeg er noe forfjamset over hvor intenst og ubeskjemmet åpent dette hatet fremføres. For oss som ikke er forblindet er det en ganske slitsom affære å lese hva enkelte kommentatorer er i stand til å lire fra seg av uredeligheter.

Dette - det personlige hatet - er dog ikke det største problemet; det virkelig store problemet er at deler av media ikke gjør jobben sin. Deres jobb er å drive kritisk journalistikk og analyse, ta politikere der politikken deres kommer til kort, opplyse oss i allmuen om hvor skoen trykker, hvilke utfordringer dagens og fremtidens samfunn har. Dette gjør de for en stor del ikke, når f.eks. Dagbladet (som har FrP på hjernen (gjør det vondt, mon tro?)) kjører sine daglige angrep på FrP dreier det seg så og si aldri om politikk, samtlige skriblerier (hei Marie Simonsen!) bærer preg av usaklig hets og klarer ei skjule skribentens personlige antipatier.

Og da er vi ved det store journalistiske og demokratiske problem: Aktører som Dagbladet er nemlig ikke interessert i å debattere de problemstillinger FrP tar opp; Dagbladets førende krefter ønsker ikke diskutere f.eks. innvandringsproblematikk på en rasjonell måte - derfor velger de heller å ta person fremfor sak, de forsøker å kvele den egentlige debatten ved å stemple budbringeren som brunt gørr. Dette er pøbelens taktikk, håne motstanderen i håp om at denne til sist skal miste ansikt så vel som bukse.

Det er en ærlig sak å være uenig i FrPs politikk og idéer, men det er ikke en ærlig sak å oppføre seg som den mobb deler av norsk presse gjør. Vrøvl er noe jeg forventer å finne i russeaviser, ikke i presumtivt 'seriøse' riksaviser.

4

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...