Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lurer på hva tallene er om vi hadde slått kloa i alle som svindler til seg velferdsgoder og trygdeytelser/stønader.

Dette er nok knapt toppen av isberget engang. Vil tro de relle tallene er mye høyere.

Men ja, etterhvert som ting dukker frem nå så kan det nok være at både en og annen føler de krysset av for feil parti på valgdagen ja!

1
Managern_2 Lurer på hva tallene er om vi hadde slått kloa i alle som svindler til seg velferdsgoder og trygdeytelser/stønader. Dette er nok knapt toppen av isberget engang. Vil tro de relle t...

Men ja, etterhvert som ting dukker frem nå så kan det nok være at både en og annen føler de krysset av for feil parti på valgdagen ja!

Jeg mener bestemt at hadde de rødgrønne brukt disse tallene bevist i valgkampen, hadde nok ikek vunnet valget, men muligens fått noen flere stemmer.

Dette er ikke en sak de rødgrønne bør skamme seg over:)

1

Hvorfor gjemme denne saken til etter valget , her har da de rødgrønne gjort en bra jobb? Dete er da faktisk en av sakene som de rødgrønne har tatt tak i og som er bra for felleskapet.

Det ville vært høyst risikabelt å bruke dette i valgkampen. Plutselig kom det fra at noen av "svindlerne" var dønn ærlige folk som ikke lenger hadde krav på støtte, og hadde bedt NAV flere ganger om å stoppe utbetalingene til ingen nytte. I stedet ble de anmeldt for svindel. Det har skjedd før.

Det skal mye oppvask til i NAV før noen politikere kan begynne å skryte av det. Det er mye fastbrent skitt.

1

Er ikke så sikker på at dette ville gitt de så mange nye stemmer, snarere hadde de nok mistet sånn ca 855 stemmer

2
goggen43 [sitat…] Jo akkurat den statestikken følger jeg med på, begynte med det da hadde et kort arbeidsopphold på NAV og ble overasket over hvor mange som ringte inn og varslet om andre s...

Ikke glem at de er med i denne statistikken alle de som i god tro har fyllt ut meldekortene sine feil. Det er ikke alltid at veilederne hos NAV heller kjenner til hvordan meldekortene skal fylles ut i de ulike tilfellene.

Så kan resultatet bli at folk får for lite penger, men det bryr ikke NAV seg noe om. Men blir det da slik at folk på grunn av slike feil de selv ikke kan noen for, får utbetalt for mye, ja da blir de betraktet og dømt som svindlere. Og ikke tro at NAV innrømmer feil, eller at du kan bevise at de har veiledet deg feil.

Jeg tror derfor ikke det antallet som bevisst svindler NAV er så stort som statistikkene forteller.

1
GARDSDATTRA Ikke glem at de er med i denne statistikken alle de som i god tro har fyllt ut meldekortene sine feil. Det er ikke alltid at veilederne hos NAV heller kjenner til hvordan meldekort...

Ikke glem at de er med i denne statistikken alle de som i god tro har fyllt ut meldekortene sine feil. Det er ikke alltid at veilederne hos NAV heller kjenner til hvordan meldekortene skal fylles ut i de ulike tilfellene.

Tror du man blir anmeldt til politiet pga. skrivefeil? Når størrelsesorden i de fleste saker er over 100 000 så kalles det ren og skjær svindel.

1
GARDSDATTRA Ikke glem at de er med i denne statistikken alle de som i god tro har fyllt ut meldekortene sine feil. Det er ikke alltid at veilederne hos NAV heller kjenner til hvordan meldekort...

Ikke glem at de er med i denne statistikken alle de som i god tro har fyllt ut meldekortene sine feil. Det er ikke alltid at veilederne hos NAV heller kjenner til hvordan meldekortene skal fylles ut i de ulike tilfellene.

Tviler jeg sterkt på, dette er nok statestikken over ekte svindlere, de som har skrive leifer komme rikke frem i disse tallene.

2
Gunstein [sitat…] Tror du man blir anmeldt til politiet pga. skrivefeil? Når størrelsesorden i de fleste saker er over 100 000 så kalles det ren og skjær svindel.

Tror du man blir anmeldt til politiet pga. skrivefeil?

Ja, dersom feilen har medført at man har fått for mye utbetalt. Men å kalle det skrivefeil blir feil.

Det er mange som har en liten jobb ved siden av a-trygden, og da skal de timene man jobber føres opp. Mange jobber er imidlertid av en slik art at det kan være vanskelig å føre opp de timene man jobber, fordi jobben er slik at det kan bli mange timer man ikke jobber, og da heller ikke tjener penger. F eks mens man venter på oppdrag, eller annet.

Jeg har personlig fulgt en slik sak, da som pers støtte for den rammede part. Han jeg fulgte opp var i god tro. Selv forsto han ikke hvordan han skulle føre meldekortene, og etter at han hadde fått like mange forklaringer av sine kolleger, som ant han spurte, fikk han endelig spurt sin saksbehandler hos NAV. Derfra fikk han den veiledningen han trengte, dog via telefon.

Så gikk det ca to år, mannen tjente dårlig i den jobben han hadde, men sammen med det han fikk i a-trygd klarte han såvidt å holde det gående, skjønt han hadde ikke råd til middag hver dag. (Dette var en helt spesiell situasjon)

En dag fikk han brev med innkalling til NAV. Der fikk han vite at NAV kontroll hadde avdekket at han hadde fått 90 000 for mye, problemet var at det da var for seks måneder siden. Etter det gikk det tre måneder med saksbehandling før det gikk ytterligere tre måneder før brukeren ble varslet.

Brukeren ble altså ikke varslet da revisjonen fant feilen, og trygden ble heller ikke stoppet da feilen ble avdekket.

Derimot ble brukeren anmeldt, men denne brukeren mente seg såpass urimelig behandlet, at han skaffet seg advokat. (Lav inntekt - fri rettshjelp) Han gikk ikke med på en tilståelsesdom, da han selv mente han var uskyldig og derfor ikke hadde noe å tilstå.

Problemet hans var at han ikke kunne bevise hva saksbehandler hadde sagt, og saksbehandleren ikke husket. Ett pluss til ham at ikke en gang saksbehandler kjente reglene uten å ha boka foran seg, og dommeren forsto ikke regelverket i det hele tatt, før han hadde spurt i det vide og brede.

Dommen ble fengsel i 45 dager og tilbakebetaling, dette på grunn av beløpets størrelse. Hadde trygden blitt stoppet da revisjonen oppdaget feilen, ville beløpet ikke vært større enn at han da ville fått ei bot i tillegg til tilbakebetaling..

Tenk for ei opplevelse dette var for en mann som ikke engang har gått på epleslang, men alltid vært nøye med å gjøre alt riktig, også ble dette feil, med de konsekvensene dette førte med seg.

Dette er noen få år siden, heldigvis gikk det bra videre. Mannen er nå i full jobb og vel så det, og har det bra.

Dessverre har jeg lita tro på at dette var en engangstilfelle, jeg har hørt flere lignende historier.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
4 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Laster...