Politikk - Norsk

Eksberten

Regjeringskabalen

Nå er det jo fortsatt ikke kjent hvilke partier som går inn i regjeringen, men det er morro å spekulere i hvordan sammensetningen i en eventuell firepartiregjering vil se ut.

Hvis det blir en firepartiregjering er dt kjent at Høyre får 8 statsrådsposter, FRP får 5, mens Venstre og KRF får 3 hver. I tilegg må det være en kvinneandel på minst 40 % og en viss Geografisk spredning.

For de forskjellige partiene er det viktig å få poster på deres hjertesaker der de vil ha mulighet til å få gjennomslag.

Statsminister : Erna Solberg(H) Noe annet er uaktuellt Finansminister : Siv Jensen (FRP) dette er et krav FRP vil stå hardt på. Utenriksminister: Kjell Magne Bondevik(KRF) Erna Solberg har ytret ønske om Bondevik på denne posten. Allternativet er å hente hjem Børge Brende(H) Øvrige KRF-poster: Utvikling/Bistand: Dagrun Eriksen Med 2 statsråder som jobber mest utenfor landets grenser ønsker nok KRF at partiledern fronter et departement innenriks. Kirke og Kulturminister: Knut Arild Hareide. Komunalminsister er også en mulighet.

De 3 Venstrestatsrådene: Utdanningsminister: Trine Schei Grande. Denne har hun promotert selv. Miljøvernminister: Torild Skogsholm. Miljø er viktig for Venstre, da kan det bli Comeback for Skogsholm. Er nok meget viktig få dem at det fortsatt blir oljefritt lofoten. Tror også at KRF/Venstre ønsker å ha "kontrollen" over et av primærnæringsdepartementene, derfor tror jeg at vi igjen får en Venste- landbruksminister fra Ulivik. Landbruksminister: Terje Brevik(V)

De 4 øvrige Statsrådspostene fra FRP: Samferdsel: Per Sandberg. Komunal: Kjetil Solvik-olsen Barne og familie: Solveig Horne. Hun har ledet denne komiteen på stortinget, og FRP trenger en kvinne til i regjeringen. arbeids/Sosial: Anders Anundsen. Her kan Kenneth Svendsen være et Nord-Norsk alternativ.

De 7 øvrige statsrådene fra Høyre:

Justis: Kristin Clemet. Forsvar: Ine Marie Eriksen Søreide. Har ledet denne komiteen på Stortinget og følger en moderne kvinne-tradisjon i dette departementet. Helse: Bent Høye. Blir overrasket om Ikke partiets andre nestleder får denne posten. Næring: Herman Friele. Har lansert seg selv og ville vært et spenstig valg Olje/Energi: Jan Tore Sanner: Høyres nestleder kommer helt sikkert med i regjeringen. Fiskeri: Paul Birger Torgnes. Er lansert i den rollen. Har bred erfaring innen fiskeri og politikk. Den siste statsråden blir kanskje fornyings/Moderniseringsminister? Kanskje vi får regjeringscomeback her fra Torhild Widvey ?

Så får vi se hva de neste dagene bringer.

1
21 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Prøvde å redigere inn departementene med fet skrift for å få det mer oversiktelig, men det godtok ikke vgd :(

1

Barne og familie: Solveig Horne.

det ville blitt morsomt å ha en av FRPs minst debattsterke som statsråd

1

Utenriksminister: Kjell Magne Bondevik(KRF) Erna Solberg har ytret ønske om Bondevik på denne posten.

Når ?

Tror ærlig talt denne mannen er pensjonert fra politikken for godt.

1
Eksberten Hvilke andre kvinnealternativer har FRP ? Mette Hanekamhaug ? En del av FRPs folk regnes som "uspiselig" for de andre partiene derbliandt kvinner som Sylvi Listhaug. Blir det en Hø...

Hvilke andre kvinnealternativer har FRP ? Mette Hanekamhaug ? En del av FRPs folk regnes som "uspiselig" for de andre partiene derbliandt kvinner som Sylvi Listhaug.

Sylvi Listhaug er en av de flinkere i FRP, men hun har for mange lik i lasten

1
Eksberten Hvilke andre kvinnealternativer har FRP ? Mette Hanekamhaug ? En del av FRPs folk regnes som "uspiselig" for de andre partiene derbliandt kvinner som Sylvi Listhaug. Blir det en Hø...

Blir det en Høyre/FRP-regjering blir det nok trolig krevd 3 FRP-kvinner i regjeringen.

Helt utenkelig, at Gro satte presedens med 40% er en filosofi frp aldri har identifisert seg med. Frp kommer garantert til å stille med Siv Jensen og Ketil Solvik-Olsen, de har nokk et par plasser til men kan ikke tenke meg at Siv Jensen stiller med likt antall kvinner og menn.

1
Rikssynseren2013 [sitat…] Helt utenkelig, at Gro satte presedens med 40% er en filosofi frp aldri har identifisert seg med. Frp kommer garantert til å stille med Siv Jensen og Ketil Solvik-Olsen, d...

Mener absolutt at minst 40% av hvert kjønn er bestemt som et minimum av Stortinget. Og siden Frp ikke har flertall, kan dem ikke gjøre om på den regelen.

I en ren Høyre/Frp- regjering vil tro Frp vil få 7 eller 8 statsråder. I en firepartiregjering er det allerede bestemt at de vil 5 statråder.

Hvor du henter tallet 4 fra, må du selv vite.

1

Ikke noe dårlig forslag dette.

Men tviler vel som andre på at Kjell Magne Bondevik blir aktiv politiker igjen.

Børge Brende er nok mer aktuell her.

1
Eksberten Mener absolutt at minst 40% av hvert kjønn er bestemt som et minimum av Stortinget. Og siden Frp ikke har flertall, kan dem ikke gjøre om på den regelen. I en ren Høyre/Frp- regjer...

Mener absolutt at minst 40% av hvert kjønn er bestemt som et minimum av Stortinget. Og siden Frp ikke har flertall, kan dem ikke gjøre om på den regelen.

Det er ingen lovregel, bare sedvane. Det er også totalen i regjeringen som teller, ikke totalen for hvert parti. Om Venstre eller KrF får tre statsråder, kan ikke kjønnsfordelingen bli 50-50 for eksempel ;-).

Forvent minst 8-9 kvinner i regjeringen, men hvilke partier de kommer fra, er ikke like spikret. Jeg har selv problemer med å se hvilke andre Frp-kvinner som kan bli statsråder enn Siv Jensen. (Dvs. Listhaug er kvalifisert, men har som nevnt kanskje for mange lik i lasten).

1
Eksberten Mener absolutt at minst 40% av hvert kjønn er bestemt som et minimum av Stortinget. Og siden Frp ikke har flertall, kan dem ikke gjøre om på den regelen. I en ren Høyre/Frp- regjer...

Norges styringsform er grunnlovsfestet. Vi skal ha en konge, domstol og en regjering som må bestå av en regjeringssjef og en utenriksmenister. Det står fint lite om kjønnskvorteringer i grunnloven, det med 40% kvinner er bare en presends som har blitt fulgt etter at Gro Halem Bruntland var regjeringsjef.

Hvilket 4 tall vet ikke jeg.

1

Hadde vært artig med Arne Hjeltnes i regjering, men jeg frykter at det ville endt som det pleier med ikke-politikere som statsråd.

1

Disse 19 kan bli statsråder i Solberg-regjeringen ifølge Dagbladet 10. september.

Her ser vi navn som Mæland, Brende, Røe Isaksen, Wiseth Gundersen og Thommessen fra Høyre. Elvestuen fra Ventre. Njåstad fra Fremskrittspartiet. Syversen fra Krf er også nevnt.

Kun 6 kvinner i agbladets kabal. Overrasket om det blir så få.

1

ref. åpningsinnlegg.

Med både Knut Arild Hareide og Ine Marie Eriksen Søreide i samme regjering får vi både Titten Tei og Pinocchio som et humoristisk innslag. Tungevektere som oser erfaring. Bondevik er også en artigkopp med egen byste i Molde, og Sandberg borger jo for latter. Friele er vel heller ingen trist figur ?

1
Knallpeil ref. åpningsinnlegg. Med både Knut Arild Hareide og Ine Marie Eriksen Søreide i samme regjering får vi både Titten Tei og Pinocchio som et humoristisk innslag. Tungevektere som ose...

Med både Knut Arild Hareide og Ine Marie Eriksen Søreide i samme regjering får vi både Titten Tei og Pinocchio som et humoristisk innslag. Tungevektere som oser erfaring. Bondevik er også en artigkopp med egen byste i Molde, og Samdberg borger jo for latter.Friele er vel heller ingen trist figur ?

Og med Siv og Erna på toppen blir det nok gode kår for røykerne...

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...