Politikk - Norsk

Lobo2misten

Jeg er FrP velger; ønsker ikke samarbeid med KrF!

Jeg er FrP velger og har vært dette i mange mange år, og jeg synes nå at Siv Jensen rett og slett skal si til Erna at det ikke blir snakk om at FrP skal regjere sammen med KrF, slik som KrF nå fremstår.

Dermed kan Erna fritt velge om hun vil legge press på Venstre for å få inn et samarbeide, eller til hvilken side hun vil gå for fremtiden.

Jeg vet at det er mange som roper et varsku mot FrP i regjering, men til disse så har jeg ikke noe annet å si, enn at FrP faktisk er det eneste borgelige alternativet som ikke har vært prøvet, og med tanke på den manglende suksess som Bondevik I og Bondevik II sto for i sin tid, så er det et stort ubegrunnet "hat" som vises mot FrP i denne saken.

Det paradoksale er at der KrF løper rundt og roper om samarbeid, medmenneskelighet og kjærlighet, så utviser de samtidig et utrolig "hat" mot FrP, et "hat" som langt overgår de positive ord som KrF kaster ut i eteren for å blidgjøre media, jeg vil kalle det et dobbelt spill, men deg er nå kun min subjektive oppfatning av situasjonen!

I tillegg når en ser på FrP sin politikk opp gjennom årene, så ja, FrP roper av og til vel høyt, og FrP spiller ofte på enkelt saker, og ja FrP setter ofte tingene på spissen for å få frem et budskap...

...men siden midten av 1980 tallet og frem til i dag er mer og mer av FrP sin politikk blitt innført av akkurat de samme partier som i tiervis av år ropte og hoiet mot FrP og deres fremmedfientlige politikk...

...men når det kom til stykke, så var FrP sin politkk helt ok, men kun etter noen år, og kun når de korrekte "renvaskede" partier foreslo dette, selv AP har kommet med mer "fremmedfientlig" politikk i det siste enn det FrP har stått for.

Men sannheten er at FrP har ikke noen fremmedfientlig politikk, FrP har en politikk der de ønsker å stille spesifikke krav til de som kommer til landet, at de;

- lærer seg Norsk.

- tar del i arbeid.

- de betaler inn skatter.

- de ikke er kriminelle.

- de tar del i byggingen av det Norske samfunnet.

...det FrP ikke ønsker er invandrere som kommer fordi Norge har;

- god velferd.

- høy arbeidsledighetstrygd.

- høy sosialtrygd.

- historisk "rykte" på seg å være naive ovenfor det å stille krav.

Jeg som FrP velger vil heller at Siv & Co. skal bli stående utenfor en regjering, om alternativet er å sitte sammen med minipartiet KrF og om det skal være slik at det er KrF som skal styre skuta, nei da takker i allefall jeg nei...

...men om dette skulle mot formodning skje, så er den store store TAPEREN Erna og Høyre som ikke får innfridd sin drøm om en flertallsregjering, men hun kan tross alt takke seg selv, da hun lot seg påvirke av Venste og KrF sin makt allianse, en allianse hun i burde ha knust dagen etter valget...

...jeg tenker at en slik tabbe, om dette skulle bli resultatet, kommer som et resultat av at Erna rett og slett har vært for feige ovenfor Venstre.

P.S.

Når dette er skrevet så vil jeg understreke at jeg ikke har noe i mot at FrP sitter i regjering med KrF, men det må bli på et grunnlag der partienes størrelse faktisk gjenspeiler seg.

P.P.S.

Om Erna ikke tar seg i akt nå, og innser at hun ikke kan roggre og hoppe når Venstre og KrF ber om det, så kommer hun til å sitte i en regjering der KrF ender opp med Statsministeren, og det vil jeg kalle for et personlig og politisk nederlag av dimensjoner for Erna og Høyre.

P.P.P.S.

I mine øyne er det en urokårke i den borgelige leiren og det er KrF, og om en borgelig regjering ikke skulle kunne settes, så bør alle sosialister sende et postkort til KrF med takk for hjelpen, så kan Jens i neste runde ringe til KrF og invitere til regjeringssamtaler i neste uke.

8
106 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

så er det et stort ubegrunnet "hat" som vises mot FrP i denne saken.

Ja, dette stakkarslige partiet som blir utsatt for et slikt hat.

Andre partier som kritiseres tåler dette med stil og verdighet, FrP legger seg på rygg og roper hjelp for den minste ting.

At dere ikke blir lei av å dra dette offerkortet til det kjedsommelige?

3
eltorg [sitat…] Ja, dette stakkarslige partiet som blir utsatt for et slikt hat. Andre partier som kritiseres tåler dette med stil og verdighet, FrP legger seg på rygg og roper hjelp for...

Ja, dette stakkarslige partiet som blir utsatt for et slikt hat.

Du misforstår, igjen.

Det er helt ok at du/dere og KrF "hater" FrP, om dere ønsker, har tid og energi til å gjøre det...

...det som ikke er så greit, er at du/dere og KrF på samme tid løper rundt og fremstiller dere selv som samarbeidsvillige og inkluderende på dette området.

1

Hvis KRF sier ja til FRP, og Venstre sier nei senere i dag, så bytter du bare om "KRF" med "Venstre" i teksten din.

2

Jeg er FrP velger og har vært dette i mange mange år, og jeg synes nå at Siv Jensen rett og slett skal si til Erna at det ikke blir snakk om at FrP skal regjere sammen med KrF, slik som KrF nå fremstår.

Du fortrekker muligens å hente parlamentarisk støtte på venstresiden?

1
Toetoe244 Hvis KRF sier ja til FRP, og Venstre sier nei senere i dag, så bytter du bare om "KRF" med "Venstre" i teksten din.

Nei, jeg har ingen grunn til å gjøre det.

Hvorfor skulle jeg gjøre det?

Oppfattet du min tekst som endelig, og en erklæring i mot samartbeide med KrF?

...vel, da burde du lese engang til, og faktisk i 3dje setning så står det:

"-slik som KrF nå fremstår."

Med andre ord, slik som ståa ser ut til å være på det tidspunktet denne tråden ble startet.

1 - Om KrF skulle endre sin retorikk.

2 - Om KrF og Venstre skulle endre sin retorikk

...så har jeg ikke noe i mot at FrP skulle regjere sammen med disse 2.

Trudde dettan kom helt KLART frem i mitt første "P.S.", der det står;

"- Når dette er skrevet så vil jeg understreke at jeg ikke har noe i mot at FrP sitter i regjering med KrF, men det må bli på et grunnlag der partienes størrelse faktisk gjenspeiler seg."

1

Ja, dette stakkarslige partiet som blir utsatt for et slikt hat.

Andre partier som kritiseres tåler dette med stil og verdighet, FrP legger seg på rygg og roper hjelp for den minste ting.

At dere ikke blir lei av å dra dette offerkortet til det kjedsommelige?

Unnskyld uttrykket men what a load of crap! Hvilket parti har måttet tåle kritikk og mobbing som FrP og Carl i Hagen?

1
Haloisen Ja, dette stakkarslige partiet som blir utsatt for et slikt hat. Andre partier som kritiseres tåler dette med stil og verdighet, FrP legger seg på rygg og roper hjelp for den minst...

Ja, dette stakkarslige partiet som blir utsatt for et slikt hat.

Andre partier som kritiseres tåler dette med stil og verdighet, FrP legger seg på rygg og roper hjelp for den minste ting.

Noterer meg at verdige argumenter er en mangelvare hos dagens VGD debattanter.

Det er ingen som syter, og om et "hat" mot FrP er det som må til for at dere skal være fornøyde, så er dette helt ok for meg.

Problemet er at KrF seiler under 2 flagg.

P.S.

For min del så er det helt ok, om FrP ikke blir med i en regjering, med da får KrF ta det nederlaget for Høyre og Erna på sin kappe.

P.P.S.

Om ikke Erna er forsiktig, så ender hun opp som finans- eller utenriksminister i stedet for statsminister, om en skal legge samarbeidshistorikken med KrF til grunn.

2
Lobo2misten Hvor Erna velger å hente sin støtte for å få i land sin regjering, må hun nesten selv velge. Men at en Høyre/FrP regjering skulle eventuelt hente støtte fra sak til sak, ser jeg ik...

Hvor Erna velger å hente sin støtte for å få i land sin regjering, må hun nesten selv velge.

Nå spør jeg deg, siden du tydeligvis mener det bare er å kaste KrF og Venstre på gangen hvis de ikke gjør som "du" sier.

Hvem vil du da at Erna og Siv skal hente støtte hos?

1
demus [sitat…] Nå spør jeg deg, siden du tydeligvis mener det bare er å kaste KrF og Venstre på gangen hvis de ikke gjør som "du" sier. Hvem vil du da at Erna og Siv skal hente støtte ho...

Hvem vil du da at Erna og Siv skal hente støtte hos?

Jeg svarte deg;

Men at en Høyre/FrP regjering skulle eventuelt hente støtte fra sak til sak, ser jeg ikke noe problem med, om det var det du siktet til.

P.S.

Eventuelt er jo dette en tveegget kniv for Venstre og KrF i en slik situasjon, da de må velge mellom Erna eller Jens...

...uansett.

Skal like å se at KrF og Venstre vil støtte Jens i stedet for Erna i en slik situasjon.

1

Jeg er FrP velger og har vært dette i mange mange år, og jeg synes nå at Siv Jensen rett og slett skal si til Erna at det ikke blir snakk om at FrP skal regjere sammen med KrF, slik som KrF nå fremstår. Dermed kan Erna fritt velge om hun vil legge press på Venstre for å få inn et samarbeide, eller til hvilken side hun vil gå for fremtiden. Jeg vet at det er mange som roper et varsku mot FrP i regjering, men til disse så har jeg ikke noe annet å si, enn at FrP faktisk er det eneste borgelige alternativet som ikke har vært prøvet, og med tanke på den manglende suksess som Bondevik I og Bondevik II sto for i sin tid, så er det et stort ubegrunnet "hat" som vises mot FrP i denne saken. Det paradoksale er at der KrF løper rundt og roper som samarbeid, medmenneskelighet og kjærlighet, så utviser de samtidig et utrolig "hat" mot FrP, et "hat" som langt overgår de positive ord som KrF kaster ut i eteren for å blidgjøre media, jeg vil kalle det et dobbelt spill, men deg er nå kun min subjektive oppfatning av situasjonen! I tillegg når en ser på FrP sin politikk opp gjennom årene, så ja, FrP roper av og til vel høyt, og FrP spiller ofte på enkelt saker, og ja FrP setter ofte tingene på spissen for å få frem et budskap... ...men siden midten av 1980 tallet og frem til i dag er mer og mer av FrP sin politikk blitt innført av akkurat de samme partier som i tiervis av år ropte og hoiet mot FrP og deres fremmedfientlige politikk... Men FrP har ikke noen fremmedfientlig politikk, FrP har en politikk der de ønsker å stille spesifikke krav til de som kommer til landet, at de; - lærer seg Norsk. - tar del i arbeid. - de betaler inn skatter. - de ikke er kriminelle. - de tar del i byggingen av det Norske samfunnet. ...det FrP ikke ønsker er invandrere som kommer fordi Norge har; - god velferd. - høy arbeidsledighetstrygd. - høy sosialtrygd. - historisk "rykte" på seg å være naive ovenfor det å stille krav. Jeg som FrP velger vil heller at Siv & Co. skal bli stående utenfor en regjering, om alternativet er å sitte sammen med minipartiet KrF og om det skal være slik at det er KrF som skal styre skuta, nei da takker i allefall jeg nei... ...men om dette skulle mot formodning skje, så er den store store TAPEREN Erna og Høyre som ikke får innfridd sin drøm om en flertallsregjering, men hun kan tross alt takke seg selv, da hun lot seg påvirke av Venste og KrF sin makt allianse, en allianse hun i burde ha knust dagen etter valget... ...jeg tenker at en slik tabbe, om dette skulle bli resultatet, kommer som et resultat av at Erna rett og slett har vært for feige ovenfor Venstre. P.S. Når dette er skrevet så vil jeg understreke at jeg ikke har noe i mot at FrP sitter i regjering med KrF, men det må bli på et grunnlag der partienes størrelse faktisk gjenspeiler seg. P.P.S. Om Erna ikke tar seg i akt nå, og innser at hun ikke kan roggre og hoppe når Venstre og KrF ber om det, så kommer hun til å sitte i en regjering der KrF ender opp med Statsministeren, og det vil jeg kalle for et personlig og politisk nederlag av dimensjoner for Erna og Høyre. P.P.P.S. I mine øyne er det en urokårke i den borgelige leiren og det er KrF, og om en borgelig regjering ikke skulle kunne settes, så bør alle sosialister sende et postkort til KrF med takk for hjelpen, så kan Jens i neste runde ringe til KrF og invitere til regjeringssamtaler i neste uke.

Denne "analysen" viser at du ikke skjønner hvilken makt partier som sitter i vippeposisjon har.

Velkommen til den virkelige verden hvor hvert parti jobber for sine saker.

Her må alle gi og ta, men i dine øyne er det alle andre som må gi.

Det vi ser i disse sonderingene er naturligvis det vi visste da valgresultatet forelå, det ville bli vanskelig å finne et felles grunnlag mellom så forskjellige partier som sentrumspartiene og FrP å regjere på.

Nå skal vi la de få sondere ferdig før vi trekker noen konklusjoner.

Det som iallfall synes klart er at det vil bli lettere for en sentrum - Høyre-regjering å få politikken sin igjennom i Stortinget enn en H-FrP-regjering.

Ellers er det også interessant at FrP-tilhengerne allerede er i ferd med å plukke ut syndebukker hvis sonderingene skulle mislykkes. Og i vanlig kjent stil så stilles det ikke spørsmål ved O'Store Parti og dens Lysende Sol. Det skal også i den sammenheng terpes at det er andre sin feil.

Altså business as ususal fra the usual suspects.

3
Haloisen Ja, dette stakkarslige partiet som blir utsatt for et slikt hat. Andre partier som kritiseres tåler dette med stil og verdighet, FrP legger seg på rygg og roper hjelp for den minst...

Unnskyld uttrykket men what a load of crap! Hvilket parti har måttet tåle kritikk og mobbing som FrP og Carl i Hagen?

Nettopp!

Dermed bekrefter du nøyaktig mitt poeng.

Dere er ALLTID et offer. Uansett hva som skjer så finner FrP en mulighet til å spille offer.

2
Lobo2misten [sitat…] Jeg svarte deg; Men at en Høyre/FrP regjering skulle eventuelt hente støtte fra sak til sak, ser jeg ikke noe problem med, om det var det du siktet til. P.S. Eventuelt er...

Skal like å se at KrF og Venstre vil støtte Jens i stedet for Erna i en slik situasjon

Det handler enkelt og greitt om hvor man får mest av sine saker gjennom.

Venstre og KrF er sentrumspartier og vil følgelig alltid sitte på en nøkkelrolle i regjeringskonstellasjoner. En posisjon partier som SV og FrP aldri vil komme i.

Det er det tydeligvis enkelte som har vanskelig for å skjønne.

1
eltorg [sitat…] Denne "analysen" viser at du ikke skjønner hvilken makt partier som sitter i vippeposisjon har. Velkommen til den virkelige verden hvor hvert parti jobber for sine saker....

Denne "analysen" viser at du ikke skjønner hvilken makt partier som sitter i vippeposisjon har.

Ja, det var akkurat derfor jeg skrev i mitt andre "P.S." følgende;

- Om Erna ikke tar seg i akt nå, og innser at hun ikke kan roggre og hoppe når Venstre og KrF ber om det, så kommer hun til å sitte i en regjering der KrF ender opp med Statsministeren, og det vil jeg kalle for et personlig og politisk nederlag av dimensjoner for Erna og Høyre.

1
Haloisen Ja, dette stakkarslige partiet som blir utsatt for et slikt hat. Andre partier som kritiseres tåler dette med stil og verdighet, FrP legger seg på rygg og roper hjelp for den minst...

Hvilket parti har måttet tåle kritikk og mobbing som FrP og Carl i Hagen?

Med all respekt: Carl I. Hagen og FrP er ikke i nærheten av det som f.eks Arbeiderpartiet har blitt utsatt for.

Uten at de løper rundt og oppfører seg som furtne småunger som har blitt fratatt godteposen.

1
Lobo2misten [sitat…] Du misforstår, igjen. Det er helt ok at du/dere og KrF "hater" FrP, om dere ønsker, har tid og energi til å gjøre det... ...det som ikke er så greit, er at du/dere og KrF...

Det er helt ok at du/dere og KrF "hater" FrP, om dere ønsker, har tid og energi til å gjøre det...

Enig med eltorg her altså. KrF hater altså Frp bare fordi de står for en ganske radikalt annen politisk linje enn dere i sentrale spørsmål..? Hva er dette for tøv?

Offer, offer, offer....uansett hva som skjer.

2
Lobo2misten [sitat…] Ja, det var akkurat derfor jeg skrev i mitt andre "P.S." følgende; - Om Erna ikke tar seg i akt nå, og innser at hun ikke kan roggre og hoppe når Venstre og KrF ber om det...

- Om Erna ikke tar seg i akt nå, og innser at hun ikke kan roggre og hoppe når Venstre og KrF ber om det, så kommer hun til å sitte i en regjering der KrF ender opp med Statsministeren, og det vil jeg kalle for et personlig og politisk nederlag av dimensjoner for Erna og Høyre.

Det kommer ikke til å skje, så den "analysen" kan du enkelt og greitt begrave på samme sted som fabrikkene dine.

1
eltorg [sitat…] Denne "analysen" viser at du ikke skjønner hvilken makt partier som sitter i vippeposisjon har. Velkommen til den virkelige verden hvor hvert parti jobber for sine saker....

Her må alle gi og ta, men i dine øyne er det alle andre som må gi.

Har du sovvet den siste uken?

FrP har ikke gitt uttrykk for at de ikke vil avstå fra å kreve resultat og sin vilje i enkelte saker.

...i denne saken er det ikke FrP og deres samarbeidsvilje som er problemet, da FrP har gått med på de ulike invandringskrav som KrF og V har kommet med.

1
demus [sitat…] Det handler enkelt og greitt om hvor man får mest av sine saker gjennom. Venstre og KrF er sentrumspartier og vil følgelig alltid sitte på en nøkkelrolle i regjeringskonst...

Virker som dette er umulig å forstå for tilhengere av fløypartiet FrP.

Derfor ser vi disse håpløse trådene om at V og KrF er så små og må slutte å yppe seg.

Hele tilhengerskaren til FrP burde sendes på lynkurs hos SP som kunne lært dem litt om hvordan man manøvrerer i ulendt terreng for å få sine merkessaker igjennom.

1
Lobo2misten [sitat…] Har du sovvet den siste uken? FrP har ikke gitt uttrykk for at de ikke vil avstå fra å kreve resultat og sin vilje i enkelte saker. ...i denne saken er det ikke FrP og der...

Når man ikke er enige er det fordi 2 parter står imot hverandre.

Hvem som gir mest er vanskelig å si siden det ikke fortelles så mye fra sonderingen (det skulle bare mangle at de ikke holder dette hemmelig).

At du derfor tror at FrP har gitt så mye må du nesten sitte i sonderingene for å vite.

Og om du gjør det tror jeg ikke du har tid til å debattere på VGD.

1
Lobo2misten Ja jeg er enig. Men jeg skulle likt å se reaksjonen fra velgerne til V og KrF om de ville valgt å støtte en videre AP regjering i stedet for Høyre...

Men jeg skulle likt å se reaksjonen fra velgerne til V og KrF om de ville valgt å støtte en videre AP regjering i stedet for Høyre...

Om de fikk større gjennomslag for mer av sin politikk i et slikt evt samarbeid enn hos H tipper jeg de ville være storfornøyd.

Du har litt igjen før du forstår hva politisk samarbeid egentlig er, hva?

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...