Politikk - Norsk

Premonition

Byråkratiet igjen, superdekk forbudt

Vinterdekk: Nytt superdekk - forbudt i Norge

... men svensker og finner får bruke det.

Forbudt i Norge

Dette dekket kommer til å sitte på mange svenske og finske biler.

Men ikke på noen norske. Her i Norge er det dekket nemlig forbudt.

– Fredrik Hauge, produktsjef for Nokian Dekk AS i Norge, hva skyldes dette?

– Det som har skjedd her er at norske myndigheter ikke har villet godkjenne dekket, slik som de svenske og finske myndighetene har gjort. De vil heller gjøre sine egne tester, forklarer han.

– Gjennomføringen av disse testene har blitt utsatt. Dessverre.

http://www.tv2.no/underholdning/broom/vinterdekk-nytt-superdekk-forbudt-i-norge-4122059.html

Dette er unødvendig pengesløsende byråkrati. og noen lurer på hvor de borgelige skal skaffe penger til skattelette etc.

Norge, landet henger fast i byråkratigjørma, og slik har det vært i minst 50 år uten å komme seg løs.

1
78 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dette er unødvendig pengesløsende byråkrati. og noen lurer på hvor de borgelige skal skaffe penger til skattelette etc. Norge, landet henger fast i byråkratigjørma, og slik har det vært i minst 50 år uten å komme seg løs.

Slik jeg forstod dette, skyldes det at dekket har mere pigger enn hva som er tillatt i Norge.

Er det byråkratiets feil..?

1

Sjeldent man ser en tråd om at EU-tilpasningen går for sakte, gitt.

"Norske myndigheter har ikke godkjent samme piggdekk-lov som i Sverige og Finland"!

1
Slettet-3SQX9W

Ser ingen behov for piggdekk, har kjørt de siste 15 år på Blizzak og alltid kommet frem til målet.

1
Uncle-Billy De har vel latt være å innføre forbudet da? EU kan ikke bestemme noe over deg og meg, derimot kan de be staten Norge om å bestemme noe over deg og meg. Men staten må jo ikke gjøre...

De har vel latt være å innføre forbudet da?

Innført i alle andre EU-land. Sa damen i taxfree-butikken ved Helsinki. Skulle kjøpe med meg noen esker snus på vei hjem..

Lurer i grunnen på hva som skal til for å få fritak for regler som i utgangspunktet skal gjelde i alle EU-land.

1

Skal vi i Norge bare kaste eget regelverk og prosedyrer ut av vinduet fordi en dekkprodusent kommer med et nytt dekk?

1
CaptnObvious For å sette det på spissen. I svaret ditt gir du uttrykk for at så lenge noe ikke er offentlig godkjent av norske myndigheter, så bør det per definisjon være forbudt. Det er altså...

Vel, da har du ikke akkurat fått med deg mitt poeng:

EU lagde i fjor et nytt dekkdirektiv. Før de hadde de ulike landene nasjonale regler for dekk. Dette betydde av Sverige og Finland (som vi kan anta hadde ganske like lover som Norge) fikk nye lover på området.

En finsk dekkprodusent lager så et dekk som er tilpasset det nye lovverket. Dette dekket tilfrestiller den nye EU-loven, men ikke den gamle norske loven.

Norge kommer til å EU-tilpasses, og de nye dekkene vil bli lovlige så fort regjeringen har gjort jobben sin.

Mitt poeng i denne sammenheng var egentlig å få frem hvordan fellesmarkedet fungerer, og hva som er fordelen. Samme produkt blir lovlig overalt i Europa.

Når det gjelder om vi på generell basis bør regulere dekksalg, så er det et helt annet spørsmål. Problemet er at uten lover ville vi trolig hatt mange biler på veiene med altfor dårlige dekk, som hadde medført fare for alle. Men dt er en annen diskusjon.

2
Trikkeren [sitat…] Slik jeg forstod dette, skyldes det at dekket har mere pigger enn hva som er tillatt i Norge. Er det byråkratiets feil..?

Dette dekket virker som om det er sikrere og bedre enn mange andre dekk. Og på norske vinterveier trenger man gode, sikre dekk. Antallet pigger som er lovlig er et tall satt av noen byråkrater, så ja, du kan si det er byråkratenes feil. Det er bare å endre tallet slik at dekket blir godkjent?

Er det farligere å bruke dette dekket i Norge enn i Sverige/Finland siden det ikke kan godkjennes her?

1
fireman56 Dette dekket virker som om det er sikrere og bedre enn mange andre dekk. Og på norske vinterveier trenger man gode, sikre dekk. Antallet pigger som er lovlig er et tall satt av noe...

Antallet pigger som er lovlig er et tall satt av noen byråkrater, så ja, du kan si det er byråkratenes feil. Det er bare å endre tallet slik at dekket blir godkjent?

Så norsk byråkrati kan bare "drite i" Stortinget og endre lovene som de vil..?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...