Politikk - Norsk

Kul_Djevel

Hvordan straffe de fattige?

La oss si at det omdiskuterte tiggerforbudet blir vedtatt. Hvordan vil dere da straffe en fattig stakkar som ber noen om penger fordi vedkommende ikke har spist ordentlig på tre dager?

En uteligger har null kroner og har ikke spist på tre dager. Han ber noen om penger han treffer på gaten og denne grusomme kriminelle handlingen blir oppdaget av politiet og vitner. Et alvorlig brudd på den nye tiggeforbudloven. Hvordan skal han straffes? Låses inne i 2 år? Få en bot han aldri vil få råd til å betale uansett?

Jeg spør fordi jeg alltid har lurt på hvordan dere tiggerforbudtilhengerne vil straffe disse som er så fattige at de er tvunget til å spørre folk om hjelp.

Tør noen svare?

3
110 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hvordan vil dere da straffe en fattig stakkar som ber noen om penger fordi vedkommende ikke har spist ordentlig på tre dager?

Hva får deg til å tro at en du møter på gata ikke har spist på tre dager - hvilke forutsetning har du for å tro det? Han kan jo ha bilen parker i nabogata og Ipaden på innerlomma?

Ellers straffer man vel ikke en uteligger som spør om noen kroner - sånn har det vært i alle år. Norske alkoholiserte eller narkomane uteliggere er det så få av i dag at de utgjør ikke noe stort tiggerproblem og er ellers bare hyggelig og hjelpe.

Et tiggerforbud er jo ment for å unngå at utenlandske tiggere kommer hit.

1
gjespe [sitat…] Hva får deg til å tro at en du møter på gata ikke har spist på tre dager - hvilke forutsetning har du for å tro det? Han kan jo ha bilen parker i nabogata og Ipaden på inn...

Det var et eksempel det jeg kom med. Et tiggeforbud vil gjelde alle, da man ikke skal forskjellsbehandle folk. Loven er lik for alle. Det visste du vel?

Så hvorfor unngår du å svare på det som er tema for tråden?

Hvordan vil du straffe de som bryter tiggeforbudet?

1

Tiggerforbud tilhører samfunnets dårskap og folks egne dårlige samvittighet. Det at en ikke tåler å se tiggere går for mye inn på den som ser og som ikke liker det den ser.

Dette er igrunnen er forbud som skal hjelpe den hjelepløse tilskuer som ikke tåler å se andres fornedrelse og som søker å unngå det ved å forby det (driver da egentlig med gaterenovering).

Joda jeg vet at det finnes et lite syltynt argument om stjeling og annen kriminalitet, men det henger vel akkurat nettopp sammen med fattigdom.

1
Kul_Djevel Det var et eksempel det jeg kom med. Et tiggeforbud vil gjelde alle, da man ikke skal forskjellsbehandle folk. Loven er lik for alle. Det visste du vel? Så hvorfor unngår du å svar...

Så hvorfor unngår du å svare på det som er tema for tråden?

Hvordan vil du straffe de som bryter tiggeforbudet?

Jeg svarer nettopp på det du sier - du legger ut en søkt problemstilling som ikke er relevant. Det vil ikke skje at noen blir straffet for tigging - det er bare et ord/tanke spill du setter opp her. I verste fall blir vedkommende bare vist bort fra stedet en sitter på.

I dag har de heller ikke lov å tigge utenfor kjøpesentere for eksempel - allikevel er det noen som bryter det forbudet. Butikken har gitt opp - de blir bare borte i en time så er de tilbake igjen - ingen blir straffet selvfølgelig.

Det er vel massevis av forbud her i landet man ikke blir straffet for om man bryter?

1

Det er ingen nordmenn som må stå på gata og tigge til mat. Vi har et sosialsystem som hjelper slike

1
gjespe [sitat…] Jeg svarer nettopp på det du sier - du legger ut en søkt problemstilling som ikke er relevant. Det vil ikke skje at noen blir straffet for tigging - det er bare et ord/tan...

du legger ut en søkt problemstilling som ikke er relevant.

Det er relevant. Jeg har stadig vekk blitt spurt av norske kritthvite uteliggere om penger. Hvor lenge siden har spist blir selvsagt et hypotetisk eksempel, men hvis du innbiller det at det ikke finnes kritthvite norske uteliggere som spør om penger, så bør du komme deg ut av bygda og inn i byen snarest. Følg med i timen!

Så du mener at de som bryter tiggeforbudet ikke skal straffes? Hvorfor skal man da innføre et tiggeforbud? Blir jo bare ren symbolikk uten noen virkning.

1

Dra en tur ut av bygda og kom en tur til byen.

Hva får deg til å tro bare du bor i byen?

1
gjespe [sitat…] Kall det heller symbolikk med virkning. Tiggerforbud vil virke og bør innføres straks.

Tiggerforbud vil virke og bør innføres straks.

Og hvordan skal den kritthvite uteliggeren straffes hvis han bryter forbudet?

Greier du ikke svare på dette? Er du tilhenger av et forbud men har null peiling på hvordan du skal straffe brudd på forbudet?

Et forbud uten straffereaksjon vil ha null effekt. Du lever i en fantasiverden hvis du tror annerledes.

Du er dessuten feig. Du tør ikke svare på tema og unngår hovedspørsmålet med de dummeste unnskyldninger.

1
Kul_Djevel [sitat…] Og hvordan skal den kritthvite uteliggeren straffes hvis han bryter forbudet? Greier du ikke svare på dette? Er du tilhenger av et forbud men har null peiling på hvordan d...

Du er dessuten feig. Du tør ikke svare på tema og unngår hovedspørsmålet med de dummeste unnskyldninger.

Det er samme måte å forholde seg til problemstillingen som motstandere av prostitusjon ofte gjør. Den praktiske gjennomføringen og dets konsekvenser blir ikke levnet en tanke.

1
Homers_Law [sitat…] Det er samme måte å forholde seg til problemstillingen som motstandere av prostitusjon ofte gjør. Den praktiske gjennomføringen og dets konsekvenser blir ikke levnet en ta...

Det er kun en grunn til at jeg opprettet tråden og det er at de ivrige tilhengerne av tiggeforbudet ikke har tenkt overhodet hvordan brudd på forbudet skal straffes. De tror at forbud på en magisk måte gjør at de blir slutt på tigging, mens alle oppegående forstår at et forbud uten reaksjon blir ren symbolikk og har ingen virkning overhodet.

Tråden avslører veldig enkelt hvor korttenkte tiggerforbudtilhengerne egentlig er.

Så jeg er fornøyd.

2

Det eneste fornuftige blir vel at politiet konfiskerer det de har på seg av kontanter om de blir tatt for tigging?

1
Kul_Djevel Det er kun en grunn til at jeg opprettet tråden og det er at de ivrige tilhengerne av tiggeforbudet ikke har tenkt overhodet hvordan brudd på forbudet skal straffes. De tror at for...

Tråden avslører veldig enkelt hvor korttenkte tiggerforbudtilhengerne egentlig er.

Hvis du ikke skjønner at et tiggerforbud vil gjøre slutt på den tigginga et slik forbudet er ment som - får du se når det blir innført?

Vi har da hatt tiggerforbud før 2006 også?

1

Der er det gjerne den nye korktavlen på samvirkelaget som skaper irritasjon og er den store snakkisen på samvirkelagkafeen for tiden.

Hvis du er så sterkt plaget av de du mener er fattige kritthvite tiggere - bør du vurdere å flytte ut på bygda - så kan du henge lapper på korktavla i fred å ro?

1
gjespe [sitat…] Hvis du ikke skjønner at et tiggerforbud vil gjøre slutt på den tigginga et slik forbudet er ment som - får du se når det blir innført? Vi har da hatt tiggerforbud før 200...

Vi har da hatt tiggerforbud før 2006 også?

Og det funket ikke siden det ikke hadde noen reaksjon. De som tigget, ja de tigget uansett forbud eller ikke.

Hvorfor tror du at gjeninnføring av tiggeforbudet vil virke når det gamle forbudet ikke virket?

Et forbud uten straffereaksjon er ren idioti. Ren symbolikk og vil ikke virke. Du sier jo selv at du vil ha forbud, men at brudd på forbudet ikke skal straffes. Hvorfor innbiller du deg da at det vil virke når erfaringene viser at det ikke virker?

1

Vi har nok av forbud i dette landet. Forbud mot tigging er en latterlig ide.

Det morsomme er at de fleste som er for dette forbudet, også mener at politiet ikke gjør en god nok jobb.

Samtidig så skal politiet bruke ressurser på å jage og straffe tiggere?

1

La oss si at det omdiskuterte tiggerforbudet blir vedtatt. Hvordan vil dere da straffe en fattig stakkar som ber noen om penger fordi vedkommende ikke har spist ordentlig på tre dager?

De kan registrere seg og selge bladet.

De gamle kjenningene, "våre" narkomane som var tiggere tidligere, selger bladet alle som en her i byen, nå. Og de har fått et møtested, varmestue, hvor de samles.

De får sitte inne i butikkene og selge, og folk flest slår av en prat og mange kjøper bladet selv om de ikke leser det.

Jeg kjøper det stadig, mens jeg aldri ga til dem når de tagg.

Jeg gir heller aldri et øre til utlendinger.

1
langbein40 Vi har nok av forbud i dette landet. Forbud mot tigging er en latterlig ide. Det morsomme er at de fleste som er for dette forbudet, også mener at politiet ikke gjør en god nok job...

Vi har nok av forbud i dette landet. Forbud mot tigging er en latterlig ide.

Ja, det blir på linje med forbudet mot synlige lakrispiper.

Men dessverre så er det mange folk også her på VGD som elsker latterlige forbud. Forby ditt og forby datt er veldig synlig her inne og det er like synlig om man liksom stemmer Ap eller Frp. Tilhengerne av begge disse partier er like mye forbudstilhengere når alt kommer til alt :)

Ja, politiet bør konsentrere seg om ordentlig kriminalitet enn å gi bøter til fattige de ikke har råd til å betale uansett.

1
Kul_Djevel [sitat…] Ja, det blir på linje med forbudet mot synlige lakrispiper. Men dessverre så er det mange folk også her på VGD som elsker latterlige forbud. Forby ditt og forby datt er ve...

Ja, politiet bør konsentrere seg om ordentlig kriminalitet enn å gi bøter til fattige de ikke har råd til å betale uansett.

Det er mange tilfeller av at utlendingene plasserer ut importerte profftiggere og familie på gata for å tigge, mens mannfolka stjeler og har det som levebrød.

1
fargerik [sitat…] De kan registrere seg og selge bladet. De gamle kjenningene, "våre" narkomane som var tiggere tidligere, selger bladet alle som en her i byen, nå. Og de har fått et møtest...

Tull og tøys. Det er mange som ikke sleger blad og fortsatt tigger. De er kritthvite, men slitne.

Jeg gir penger har jeg penger på meg. Jeg vet de bruker det til narko eller øl.

Og jeg lurer fortsatt på hvordan tiggeforbudtilhengerne vil straffe disse stakkarne. Det har tiggeforbudtilhengerne ingen svar på tydeligvis. De er kanskje bare kun symbolikktilhengere? Fakkeltog neste :)

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...