Politikk - Norsk

ivarson

Hva trenger Norge?

Her diskuteres vippeposisjoner, makt og hva som vil skje ved neste valg. Det har vært mange løfter om hva som skal gjøres i slutten av denne valgperioden. Har en følelse av at de som har hatt mulighetene til virkelig å gjøre noe de siste 8 årene, plutselig har våknet.

På slutten av de 8 årene har det ene nye løftet etter det andre, kommet som perler på en snor.

Om ett samarbeidspartiene har noe på programmet i neste periode, som de andre ikke er enig i, så er det klart det ikke blir gjennomført.

Hvorfor skape frykt for noe som ikke kan gjennoføres? Tror det velgerne ønsker er fornuftig bruk av pengene våre og ikke fastlåste prinsipper.

1
15 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Tror det velgerne ønsker er fornuftig bruk av pengene våre og ikke fastlåste prinsipper.

Tenkte du på mongstad saken her?

1

Nei, jeg tenkte på fordeling av ministerposter. De 4 partiene har sine spesielle saker de mener er viktig. Hva om tildelingen av poster ble tatt hensyn til, slik at såkalte hjertesaker til de enkelte, ble tatt hensyn til i tildelingen.

Så fikk de bearbeide og komme med forslag til godkjenning for Stortinget. Er det hjertesaker, bør de komme med gode og gjennomtenkte planer for hvordan de skal gjennomføres.

Antall poster i regjeringen, bør naturligvis stå i et visst forhold til størrelsen av partiene, ut fra valget

1

Det mest spennende er vel den varslede kommunereformen som de alle er enige om. Det finurlige er jo at alle vil ha en effektivisering av byråkratiet, men ingen har ennå klart å tallfeste hvor mange årsverk man tror man kan kutte eller hvor mye det offentlige kan spare. Det hele fremstår veldig uklart...

1

Det er jo flertallet for de enkelte forslagene som bestemmer. Det FRP står alene om, vil aldri bli gjennomført. Derfor har det ikke noe for seg å skylde på disse tingene, som argument for ikke å delta i en regjering. Det er bare de sakene som får flest stemmer, som teller. Videre også for de sakene som må behandles i Stortinget.

1

Hvorfor skape frykt for noe som ikke kan gjennoføres?

jeg frykter ikke at bomstasjonene skal rives, selv om FRPs Hoksrud sa at det var en forutsetning for at de skulle gå inn i regjering

jeg vet at løgnene glir lett ut av munnen på FRPs politikere og støttespillere

1

Skatter og avgifter på biler, er langt høyere enn det som har blitt brukt på veier. Hva overskuddet har gått til, skulle vært greit å visst. Noe av de pengene har kanskje gått til saker de helst ikke vil snakke om.

Vår veistandard er det eneste rot. Såkalte nye veier, har en så variert veistandard og veibredde, som om de har dradd fram 40 - 50 år gamle tegninger under planleggingen. Noen veistrekninger har en standard som burde vært gjennomført for hele veistrekningen. Andre steder er det så smalt, at større biler så vidt kan passere. Til å begynne med ble sidespeilene knust.

Når det er snakk om løgner, kan en vel se på hva som ble lovt for 8 og 4 år siden. De samme løftene ble gjentatt av de samme partier for neste periode. Det var som de bråvåknet før valget.

1
ivarson Skatter og avgifter på biler, er langt høyere enn det som har blitt brukt på veier. Hva overskuddet har gått til, skulle vært greit å visst. Noe av de pengene har kanskje gått til...

Skatter og avgifter på biler, er langt høyere enn det som har blitt brukt på veier. Hva overskuddet har gått til, skulle vært greit å visst. Noe av de pengene har kanskje gått til saker de helst ikke vil snakke om.

Sannsynligvis ville skattetrykket vært større hvis disse inntektene forsvant.

Kanskje også enkelte andre avgifter.

For man kan ikke fjerne inntekter uten å kompensere for det. Og det er ingen partier som vil bruke MINDRE penger.

1
ivarson Skatter og avgifter på biler, er langt høyere enn det som har blitt brukt på veier. Hva overskuddet har gått til, skulle vært greit å visst. Noe av de pengene har kanskje gått til...

Når det er snakk om løgner, kan en vel se på hva som ble lovt for 8 og 4 år siden. De samme løftene ble gjentatt av de samme partier for neste periode. Det var som de bråvåknet før valget.

Om man kaller politiske løfter for løgner hvis man ikke greier å gjennomføre dem så lyver ALLE partier og de som ender opp i regjering lyver MEST.

Sånn er det, man lover ALLTID mer enn man kan holde.

Når det gjelder samferdsel så kan det virke som at iallfall ett av løftene til det nest største opposisjonspartiet allerede er i ferd med å brytes.

Har da dette partiet løyet?

1

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen : Har ikke hørt om utenrikspolitikken i valgkampen . Tror man at Norge er en øy som ikke lar seg påvirke av det som skjer i resten av verden?

1

Her er det ikke snakk om supervei i en avkrok, men såkalt Europaveier. I dette tilfelle var det E39 mellom Kristiansand og Stavanger.

1
Kalle73 Det mest spennende er vel den varslede kommunereformen som de alle er enige om. Det finurlige er jo at alle vil ha en effektivisering av byråkratiet, men ingen har ennå klart å tal...

Det mest spennende er vel den varslede kommunereformen som de alle er enige om.

Kommer ikke til så skje så lenge man ikke vil bruke tvang. Det finnes nok sentrale politikere som er for tvang, men vis meg en lokalpolitiker som er åpen for tvang i "eget hjemland". Lokaldemokratiet har for mye makt i Norge. På den positive siden, foregår det mye interkommunalt samarbeid. Her kunne man sikkert spart mye penger ved å lære av hverandre.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...