Politikk - Norsk

anyway2

Anmeldte FRP-politikere går fritt...

De to Frp-politikerne som er anmeldt for voldtekt av en Frp-kvinne blir ikke pågrepet, og kan dermed gå fritt inntil de skal avhøres neste uke:

http://www.dagbladet.no/2013/09/27/nyheter/innenriks/fremskrittspartiet/29489410/

Dette er politiets og påtalemaktens avgjørelse - sikkert i henhold til vanlige vilkår; som fare for bevisforspillelse eller unndragelse. Ingen er skyldig før rettskraftig dom foreligger.

Jeg mener imidlertid de to anmeldte Frp-politikerne i det minste skulle vært avhørt med en gang anmeldelsen forelå - slik de nå går fritt rundt har de alle muligheter til å samordne eventuelle forklaringer.

Er Frp-sympatisørene på VGD enig i dette? - om ikke, kan jo denne nye Frp-skandalen være en vekker neste gang noen andre anmeldte ikke-Frp-ere ikke pågripes, slik at vi slipper hylekoret fra ytre høyre....?

Eller mener Frp-sympatisørene at disse to Frp-politikerne burde pågripes og sitte i varetekt inntil dom foreligger? Av hensyn til offeret, mener, jeg...?!

2
122 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg mener imidlertid de to anmeldte Frp-politikerne i det minste skulle vært avhørt med en gang anmeldelsen forelå

Frp sin feil at de rødgrønne ikke har bevilget nok penger til at folk kan avhøres umiddelbart. Uhørt...

2

Påstander om voldtekt eller andre overgrep, er alltid angivelige.

Og i dette tilfellet tror jeg null og niks på kvinnen. Alvorlig kriminalitet er en sak for politiet, men hun fant ingen grunn til å koble dem inn da hun skulle. Hvorfor, kan man bare spekulere i.

Det finnes som nevnt en annen tråd om dette. Ingen grunner til å starte en ny.

1
Ultima Finnes allerede en tråd om den angivelige saken. http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1777670/tittel/ny-voldtektssak-i-frp

Finnes allerede en tråd om den angivelige saken.

Nope

- denne tråden diskuterer praksis rundt pågripelse eller ikke når menn blir anmeldt for voldtekt, ikke Frp som sådan.

Hva mener du burde skjedd - burde de anmeldte Frp-politikerne vært pågrepet, eller burde de gå fri inntil en rettskraftig dom foreligger?

1

Eller mener Frp-sympatisørene at disse to Frp-politikerne burde pågripes og sitte i varetekt inntil dom foreligger? Av hensyn til offeret, mener, jeg...?!

Skulle ikke forundre meg, men Øygard ble vel heller ikke varetektsfengslet?

Hele denne saken høres ikke ut som noen voldtektssak. Blir vel henlagt skal jeg tippe på bakgrunn av det som har kommet frem til nå. Men kanskje man sitter på noen beviser her som jeg ikke aner noe om.

1

varetekt

Det bør ligge ekstremt strenge krav for bruk av varetekt. Norge har fått kritikk internasjonalt for hvordan de har misbrukt varetektsfengsling. Jeg greier ikke se at de foreligger noen gyldig grunn i denne saken til å varetektsfengsle disse for denne angivelige voldtekten.

1

eg mener imidlertid de to anmeldte Frp-politikerne i det minste skulle vært avhørt med en gang anmeldelsen forelå - slik de nå går fritt rundt har de alle muligheter til å samordne eventuelle forklaringer.

Nå må du trekke pusten og roe deg ned litt. For det var en viss mann oppi Ottadalen som gikk "fritt rundt" og kunne samordne forklaringene sine med kona..

1
anyway2 [sitat…] Nope - denne tråden diskuterer praksis rundt pågripelse eller ikke når menn blir anmeldt for voldtekt, ikke Frp som sådan. Hva mener du burde skjedd - burde de anmeldte Fr...

Hva mener du burde skjedd - burde de anmeldte Frp-politikerne vært pågrepet, eller burde de gå fri inntil en rettskraftig dom foreligger?

Man bør følge den alminnlige rettspraksis. Det er vel neppe noe her som tilsier at varetektsfengsling skulle være nødvendig basert på de kravene som stilles.

Fare for unndragelse. Med såpass profilerte mennesker er det lite sannsynlig.

Fare for bevisforspillelse. Bevisene er vel forlengs forspilt med mindre offeret sitter med noe. Hadde den angivelige voldtekten skjedd de siste dagene så kunne dette vært mer relevant, men etter neste to måneder så blir det litt meningsløst.

Fare for ny straffbar handling. Beror vel på tidligere dommer etc. Har ikke sett noe som tilsier at disse er innblandet i slike saker før.

Det er vel heller ikke sannsynlig at de selv vil begjære seg fengslet.

Hvis ingen av disse kriteriene er oppfylt er det ikke noe grunnlag for varetektsfengsling.

En eventuell rettskraftig dom kan ligge flere år frem i tid og tiden frem til da vil nok overstige en eventuell straff.

4
Ultima Påstander om voldtekt eller andre overgrep, er alltid angivelige. Og i dette tilfellet tror jeg null og niks på kvinnen. Alvorlig kriminalitet er en sak for politiet, men hun fant...

Påstander om voldtekt eller andre overgrep, er alltid angivelige. Og i dette tilfellet tror jeg null og niks på kvinnen. Alvorlig kriminalitet er en sak for politiet, men hun fant ingen grunn til å koble dem inn da hun skulle. Hvorfor, kan man bare spekulere i.

Så du er altså av den mening at en av Frps tillitsvalgte lyver og har levert en falsk anmeldelse.

2

Eller mener Frp-sympatisørene at disse to Frp-politikerne burde pågripes og sitte i varetekt inntil dom foreligger

Huffda, da ville Øygard vært ferdig sonet hvis dine prinsipp skulle vært fulgt. Varetektstiden går som kjent til fradrag på idømt straff

1

Jeg er enig med trådstarter i at det er rktig å avhøre dem så raskt som mulig for å få bragt på rene de faktiske forhold.

1

Eller mener Frp-sympatisørene at disse to Frp-politikerne burde pågripes og sitte i varetekt inntil dom foreligger? Av hensyn til offeret, mener, jeg...?!

Varetekt før de er siktet i en sak? Nå har vel begge ytret et ønske om et avhør så raskt som mulig, så da blir det temmelig bakstreversk hvis disse skal bli straffet fordi politiet trenerer saksgangen.

1

Slutt å link til den forferdelige blekka der.

"Voldtektsanmeldte FrP-ere..."

Lurer på om de hadde ordlagt seg på samme nedlatende måte hvis de var fra AP eller SV

1
Slettet-NRLUTQ

Nå er vel ikke politiet i Norge så vanvittig raske heile tiden med å sette i gang undersøkelser, avhør og lignende med en gang etter en forbrytelse har skjedd. Når noen har blitt voldtatt så blir ofte dem som blir anklaget for voldtekten sluppet fri etter politi-avhør. De mistenkte får ofte vandre fritt samtidig som politiet etterforsker saken. Dette gjelder både for asylsøkere uten lovlig opphold i Norge, etniske nordmenn, og politikere fra både arbeiderpartiet, Venstre og FrP..

1

som regel er de fleste saker det til det har vært en etterforsking som avdekker om det har skjedd noe straffbart.

1

Denne kvinnen er et AP-medlem som har infiltrert partiet for å sverte dem.

...og Øygard er egentlig FrP medlem som har vært i samme ærend overfor Ap - ikke sant? :-)

1
SIG100 [sitat…] Så du er altså av den mening at en av Frps tillitsvalgte lyver og har levert en falsk anmeldelse.

Forskjellige personer kan ha forskjellig oppfatning av ting. Det er ikke umulig at kvinnen mener hun ble voldtatt, og har levert inn anmeldelse på dette grunnlaget. At det som har skjedd allikevel (muligens) ikke faller inn under voldtekt i lovens forstand betyr ikke at hun lyver, ei heller at hun har levert inn falsk anmeldelse.

1

Er Frp-sympatisørene på VGD enig i dette? - om ikke, kan jo denne nye Frp-skandalen være en vekker neste gang noen andre anmeldte ikke-Frp-ere ikke pågripes, slik at vi slipper hylekoret fra ytre høyre....?

Det eneste hylekoret her er da deg og enkelte andre forskrudde venstrefanatikere....

1

Eller mener Frp-sympatisørene at disse to Frp-politikerne burde pågripes og sitte i varetekt inntil dom foreligger? Av hensyn til offeret, mener, jeg...?!

Hva mener du da? Burde de vært varetektsfengslet?

1
SIG100 [sitat…] Så du er altså av den mening at en av Frps tillitsvalgte lyver og har levert en falsk anmeldelse.

Voldtekt har ikke noe med politikk å gjøre. Det er en kriminell handling med høy strafferamme.

Dersom man har blitt utsatt for en kriminell handling, så er det om å gjøre å sikre spor så snart som mulig. Dette gjelder også en voldtatt kvinne. Riktig vei er rett til et voldtektsmottak, hvor skader kan utredes og stadfestes. Samtidig skal politiet varsles. I dette tilfellet skjer det ikke, og da fremstår kvinnen som lite troverdig for meg. Det er min personlige mening. Hva hennes motiv kan være for å anmelde så sent, skal jeg ikke spekulere i.

2

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...