Politikk - Norsk

Human

Rause Erna

Erna Solberg har lovet de partier som ikke blir med i regjering (sikkert Krf og Venstre) betydelig politisk innflytelse som støttepartier på Stortinget. Erna har før valget lovet at hun vil være raus, og det bør hun være ellers vil støtten forsvinne etter en tid.

Derfor er det ingen grunn for Krf å ta regjeringsbelastningene hver eneste dag i 4 år. Venstre kan ikke på egen hånd være lillesøster i en trepartiregjering, fordi Trine vil bli spist til frokost.

Det er snart bare Stein Kåre Kristiansen i TV2 som ikke skjønner at det IKKE blir en firepartiregjering.

Svaret kommer på mandag, og vi får se hvor raus Erna er i praksis.

1
27 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er snart bare Stein Kåre Kristiansen i TV2 som ikke skjønner at det IKKE blir en firepartiregjering.

Det er litt artig å se at en AP-papegøye mener å vite hvordan forhandlingene ender. :)

2

Velgerne vet ikke ennå hva de har stemt på, det skal de borgerlige partilederne avgjøre bak lukkede dører. Om disse partiene er så flinke som de skal ha det til ville de hatt dette klart lenge før valget. I stedet starter de sin regjeringsperiode med et mediesirkus der det spekuleres vilt.

1

Det er snart bare Stein Kåre Kristiansen i TV2 som ikke skjønner at det IKKE blir en firepartiregjering.

Det logiske er å kun ta med 3 partier, siden det er det antallet som gir flertall, det gir ingen mening med 4 partier, om de ikke kan enes om hovedsakene, det er liksom ingen grunn til å ta med flere medlemmer enn nødvendig - Tilbud og etterspørsel på en måte!

Med 3 partier, så har til og med H/FrP muligheten til å skifte ut samarbeidsparten 1/2 veis om nødvendig...

;-)

1

Det ender vel opp med at Erna og Siv legger KrFs og Venstres programmer 100% til grunn for regjeringsdannelsen, bare for å få komme i regjering..., samt at mellompartiene endelig skal føle at de har fått innfridd nok av sine krav...

Kanskje de forlanger til slutt at Siv skal krype så raskt hun kan på alle fire minst 10 runder rundt forhandlingsbordet og rope gjentaatte ganger at hun angrer på sine uttrykk og at hun nå ønsker mest mulig muslimer inn til landet... Da først blir KrF og Vensre fornøyd, og sonderingene kan avsluttes.

1
nostalgikern Det ender vel opp med at Erna og Siv legger KrFs og Venstres programmer 100% til grunn for regjeringsdannelsen, bare for å få komme i regjering..., samt at mellompartiene endelig s...

Kanskje de forlanger til slutt at Siv skal krype så raskt hun kan på alle fire minst 10 runder rundt forhandlingsbordet og rope gjentaatte ganger at hun angrer på sine uttrykk og at hun nå ønsker mest mulig muslimer inn til landet... Da først blir KrF og Vensre fornøyd, og sonderingene kan avsluttes

LOL om Forhandlingene. Erna har lovet å være raus mot alle støttepartier.

1

Det virker som det er FrP'ere og venstresiden som synes å vite mest om hva som foregår i disse sonderingene.

Mens Høyrefolk, Venstre- og KrFvelgere tar til etterretning at det ikke har kommet noen som helst lekkasjer fra sonderingene og følgelig avventer.

1
jensgraph [sitat…] Er du nå så sikker på det

Ja, det blir IKKE en firepartiregjering og det er også mange i Krf og Venstre som er enig, ifølge Aftenposten

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/Venstre--og-KrF-kilder-tror-ikke-pa-firepartiregjering-7324622.html#.UkifUHU4XIU

Kildene - som selvsagt er farget av sitt politiske ståsted - gir uttrykk for forbauselse over at Høyre "har vært lite rause" - også overfor Frp.

1

I dag blir det D-dag for forhandlingene som har pågått i hele 2 uker.

Høyre og Frp går videre med regjeringsforhandlingene om en ny regjering, og Krf og Venstre blir støttepartier for å holde Siv og Erna i øra.

Det blir en spennende dag for rause Erna.

1

Etter klokken 20 i kveld, så får vi alle vite hvem som skal kjøres i sorte biler!

1

Derfor er det ingen grunn for Krf å ta regjeringsbelastningene hver eneste dag i 4 år. Venstre kan ikke på egen hånd være lillesøster i en trepartiregjering, fordi Trine vil bli spist til frokost. Det er snart bare Stein Kåre Kristiansen i TV2 som ikke skjønner at det IKKE blir en firepartiregjering.

Valgforskere tror at Erna får det vanskelig:

Det blir vanskelig å regjere, sier Bernt Aardal.

"Som jeg ser det hadde en firepartiregjering vært det beste for Erna Solberg og Høyre, sier Aarebrot.

- Det er best fordi den hadde hatt et solid flertall i Stortinget. Nå får Frp det samme problemet som SV, forhandlingene foregår i det skjulte. Folk legger ikke merke til det som blir gjort. Først i memoarene får vi vite hva som blir sagt, sier han.

  • Vanskelig oppgave Solberg som statsminister får en vanskelig oppgave, sier Aarebrot.

- Først må hun kompromisse i det skjulte med Frp, så må hun gå i Stortinget og kompromisse tilbake igjen. Det blir en vanvittig regjeringsslitasje. Det blir Syse-regjeringen på nytt, der Frp får samme rolle som EU-saken.

For sentrumspartiene er dette den beste løsningen, mener Aarebrot.

- Vi presenterer en historisk samarbeidsavtale, sier Erna Solberg.

- De kan pine regjeringen. Først må de forhandle seg imellom, så må de forhandle åpent i Stortinget med Trine Skei Grand og Knut Arild Hareide. Dermed kan de virkelig markere seg.

1
demus Nei, det er et gammelt begrep. ta en titt selv. Her f.eks. http://kommunal-rapport.no/artikkel/imot\_sonderinger\_pa\_bakrommet http://laagendalsposten.no/nyheter/sv-trekker-seg-fr...

Her f.eks. http://kommunal-rapport.no/artikkel/imot\_sonderinger\_pa\_bakrommet

Erna har vært raus mot Venstre og Krf, og det har sannelig også Siv vært. Både Høyre og Frp har sine partiorganisasjoner i ryggen.

Nå starter harde regjeringsforhandlinger.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
9 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
46 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...