Politikk - Norsk

Human

Lykkelandet Norge

World Happiness Report 2013 har kåret Norge som verdens nest mest lykkelige land, og FN har flere ganger kåret Norge til verdens beste land å bo i.

Likevel er det utrolig mye sutring i Norge til tross for at det går bedre og bedre dag for dag.

Hva er grunnen?

1
101 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nordmenn forstår ikke hvor godt de har det, enkelt og greit. Når lykken baseres på om man har tilgang på lakrispiper eller ikke så forstår man at nordmenn lever i en egen boble.

1

Likevel er det utrolig mye sutring i Norge til tross for at det går bedre og bedre dag for dag. Hva er grunnen?

Tapet til sosialistene har fått mange av sosialistene til å starte den ene sutretråden etter den andre på vgd.

Svaret på ditt spørsmål er : Sosialistisk skuffelse.

1
Grillpatrioten Nordmenn forstår ikke hvor godt de har det, enkelt og greit. Når lykken baseres på om man har tilgang på lakrispiper eller ikke så forstår man at nordmenn lever i en egen boble.

Du har et godt poeng. Les Dagbladets artikkel fra Lykkelandet Norge.

http://www.dagbladet.no/2013/09/29/kultur/ideer/sondagskommentaren/hege_duckert/lykkeforskning/29478803/

Observatører fra mer krisepregete land uttrykte en viss undring gjennom den norske valgkampen: Hva står det om, egentlig, i dette landet der det flommer over av melk og olje? Hva er det menneskene ønsker seg? Enda mer velstand? Håper velgerne at resultatene av en borgerlig politikk vil føre til at Norge passerer Danmark, og offisielt erklæres som verdens lykkeligste land?

1

TS viser vel her at han fullstendig manglar sjølvinnsikt. Sjå alle sytetrådane han har på politikk - norsk.

2

"Fulle sjøfolk" er vel også lykkelige mens de rangler, men de er kanskje ikke like opplagte "dagen derpå". Den sutringen som er mest påtrengende, gjelder vel helst bekymring for hvordan politikere forvalter vår lykke, med tanke på morgendagen.

3

Likevel er det utrolig mye sutring i Norge til tross for at det går bedre og bedre dag for dag.

Kommer vel ann på hva man definerer som sutring, vil ikke si det er sutring å påpeke at Norge har enkelte problemer og ting som ikke fungerer som det skal som kan skape problemer i fremtiden

2

Likevel er det utrolig mye sutring i Norge til tross for at det går bedre og bedre dag for dag.

Hva er grunnen?

At Norge kåres til verdens beste land å bo i, betyr ikke at Norge er perfekt.

1

Selvsagt er ikke Norge perfekt, og langt derifra. Og det å ha en klage er en mening like god som noen annen.

Selv om folk flest har mat, tak over huet og gratis helsehjelp, er ikke engang sikkert Norge som nasjon vil bestå de neste 100 år.

1
BreckRoad2 [sitat…] Tapet til sosialistene har fått mange av sosialistene til å starte den ene sutretråden etter den andre på vgd. Svaret på ditt spørsmål er : Sosialistisk skuffelse.

sutretråden etter den andre

Har dette blitt din nye catchfrase etter at du måtte kutte ut den om 'sykelig opptatt av'?

Du har virkelig tapt deg som debattant etter valget, du pleide å være noenlunde oppegående, men det ser jaggu ut som om det har gått over.

1
iMariuz [sitat…] Kommer vel ann på hva man definerer som sutring, vil ikke si det er sutring å påpeke at Norge har enkelte problemer og ting som ikke fungerer som det skal som kan skape pr...

Gå inn på Facebook-siden I-landsproblemer. Der er det noen som har samla et skummelt stort knippe sutrere og klagere. Det er aldeles fantastisk hva folk kan klage og grine og sutre over. Noen eksempler:

Nettavisen melder for eksempel at en eller annen Rikke er svært opprørt over å få en steinaldertelefon UTEN internettforbindelse som hun må klare seg med i fire uker mens Iphonen er på reparasjon.

En opprørt mor i Husebyskogen i Larvik turte ikke lenger la sin sønn gå i shorts på lekeplassen av frykt for hva som skjuler seg i gresset som kommunen IKKE har klippet. Gresset er heldigvis slått nå, men før dette ble gjort var gresset så høyt at minstemann på ett år nesten forsvant i gresset.

Moss Avis kan melde om høylytte volleyballspillere som plager naboene til volleyballbanen ved Fiske. Det kryr av høylytte ungdommer som smasher baller over nettet til langt på kveld. Naboene ser seg nødt til å reagere.

Oppland Arbeiderblad kan melde om at politiet måtte rykke ut ifm en nabokrangel i Hunndalen der en vannspreder ikke respekterte naboens eiendomsgrense og dusjet vann på naboens bil.

I Skjolden i Sogn og Fjordane har også folk sitt å stri med. Cruiseskip har det nemlig med å anløpe grytidlig om morgenen og bli liggende på fjorden hele dagen, og sperrer dermed utsikten for Skjoldenfolket. «For oss er det nesten helt forferdelig å være her» sier en person til Dagbladet. Han eller hun insisterer på å være anonym.

En annen sogning ser seg nødt til å klage til kommunen og Sogn Avis. Han har fått valgkortet sitt på bokmål.

Det ser også ut til at vi er på vei mot nesten amerikanske tilstander. Folk vil ha erstatning for tort og svie for alt mulig. Forsikringsselskapene melder det er helt vanlig at folk forsover seg til en flyavgang, og krever at reiseforsikringen selvfølgelig skal dekke dette tapet.

I tillegg er det mange som er for fulle til å få lov til å komme om bord på flyet. De krever også at reiseforsikringen dekker tapet.

En mor og datter som reiste på uspesifisert ferie til Hellas ville ha ny reise fordi det var altfor varmt der, og ikke basseng ved hotellet. Mor følte at hele ferien var ødelagt.

Men gå heller inn på siden og les til øyet blir veldig stort og ganske vantro.

3
C-172 Hva med de landene som kommer rett bak Norge på den berømte Human Development Index listen? Australia, USA, Nederland, Tyskland (alle er land som er vesentlig større enn Norge). Tr...

Nei jeg tror ikke det er ille å bo der. Det er bare det at det finnes noen regelrette suppehoder som til det kjedsommelige jamrer seg over hvor fælt de har det i Norge. Jeg skjønner ikke at de holder ut. Men det er mulig de inntil videre har sett at sikkerhetsnettet her og trygdene er bedre her enn i endel andre land vi kan sammenlikne oss med og at det er derfor de tross alt holder ut.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...