Politikk - Norsk

nostalgikern

En ren Høyre-regjering ?

I en annen tråd og for et par uker siden tippet jeg at KrF og Venstre nok "aldri" har hatt som egentlig intensjon å sitte i en regjering sammen med FrP, men på det tidspunkt i begynnelsen av sonderingene så virket det som at mange mente at dette med fireparti-regjering var høyst aktuelt, f.eks. ved at de to mellompartiene "fikk mye" osv. Jeg vurderte det likevel slik at det ikke kom til å bli noen fireparti-regjering, noen ytterst få andre våget å tippe, om enn på noe annet, (men f.eks. han derre signaturen - og hyppig skribent her - "raba----") turte ikke å tippe osv.). I dag kommer vel så avklaringen. Så begynner senere hen selve forhandlingene. Men så viktig som dette med at staten bør finansiere vegutbyggingen her i landet er for FrP, såvidt jeg har skjønt..., - så virker det merkelig, og for store innrømmelser til Høyre, om FrP skulle gå med på dette omfattende bompenge-systemet som Høyres OPS-opplegg innebærer. Får FrP samferdselsministeren i en slik to-partiregjering, da kan de fort bli sittende med Svarte-Per. Og Sanner ønsker nok finansministerposten... Et par forhold som taler for at vi faktisk kan ende opp med en ren Høyre-regjering kanskje ? ...

1
63 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

En ren Høyre regjering med et provosert Frp som støtte parti ? Ha ha ha ja om de vil gjøre hirakiri offentlig så det bare å sette i gang.

Det ender med makt for Høyre, men de vil bli grise slaktet ved neste valg.

1

Jeg har, selv om jeg kanskje har oversett din tråd, vurdert en ren H-regjering som en absolutt tenkelig mulighet. Jeg tror likevel ikke det er den mest sannsynlige muligheten, ettersom H nok vil være nølende til å måtte regjere med opposisjon "på begge sider" av seg. Fra Høyres side er ønsket om en firepartiregjering reelt. Får de ikke dette, tror jeg ønskene subsidiært vil være: - regjering av H, FrP og V - regjering av H og FrP - ren høyreregjering - H, V og KrF (dvs. en god del ønsker nok dette, men ettersom konstellasjonen ikke har flertall uten FrP, spørs det om den lar seg gjennomføre) - H, V, KrF og SP (skjer neppe nå, men ikke utenkelig at denne løsningen etter hvert vil kunne utkrystallisere seg, f.eks. etter at FrP om en stund føler kamelspisingen blir utålelig)

1

I en annen tråd og for et par uker siden tippet jeg at KrF og Venstre nok "aldri" har hatt som egentlig intensjon å sitte i en regjering sammen med FrP

de bløffet alle de fire, ingen grunn til å spikre to av dem opp på veggen

1
_Dial_Square_ En ren Høyre regjering med et provosert Frp som støtte parti ? Ha ha ha ja om de vil gjøre hirakiri offentlig så det bare å sette i gang. Det ender med makt for Høyre, men de vil b...

Høyre har tre valg dersom en firepartiregjering er umulig.

HVKrf-regjering med et meget provosert Frp som kan finne på å surmule hele perioden. Fordelen er selvsagt at det er mulig å finne stløtte både hos Frp (på en god dag) eller fra Ap.

HFrp-regjering der stort sett alle partier på Stortinget vil ha mer eller mindre uvilje mot å støtte noe som helst fra en regjering der Frp er med. Det finnes selvsagt muligheter for for flertall både med sentrumspartiene og med AP men det blir mye tøffere forhandlinger etter at man allerede har hatt tøffe forhandlinger innad i regjeringen.

En ren H-regjering der Frp er noe mindre sur enn overfor en HVKrf-regjering og de andre partiene kan være med på å støtte forslag fra H-regjeringen. Et mindre parlamentarisk grunnlag men enkelt å bli enig innad i regjeringen og en enklere forhandlingssituasjon overfor Stortinget da det kun er et parti i regjering. Men man trenger flere partier med seg dersom flertall med Ap ikke er mulig.

Ser man lenger fram er det fordeler og ulemper både med at man ikke har noe særlig godt grunnlag for en ny regjering i 2017 og med et frittgående Frp som kan vinne velgere på å stå utenfor regjering.

Vi får se hva Høyre velger og hva de andre partiene i sonderingene synes om det valget i løpet av dagen kanskje.

2
malvolio Jeg har, selv om jeg kanskje har oversett din tråd, vurdert en ren H-regjering som en absolutt tenkelig mulighet. Jeg tror likevel ikke det er den mest sannsynlige muligheten, ette...

- H, V, KrF og SP (skjer neppe nå, men ikke utenkelig at denne løsningen etter hvert vil kunne utkrystallisere seg, f.eks. etter at FrP om en stund føler kamelspisingen blir utålelig)

Ja, ikke utenkelig en slik utvikling...

Forøvrig skriver du at Høyre nok vil være nølende til å ha FrP i opposisjon. Helt sikkert, men så spørs det jo på den annen side da hva FrP også velger for sitt "ve og vel" med tanke på 2017-valget f.eks., det er jo ikke gitt at de synes de får nok i sine forhandlinger med H.

1

(men f.eks. han derre signaturen - og hyppig skribent her - "raba----") turte ikke å tippe osv.).

Patetisk.

At du nevner meg i en trådstart beviser at du vier mer mer oppmerksomhet enn jeg fortjener.

1
BornOnThe4thOfJuly Høyre har tre valg dersom en firepartiregjering er umulig. HVKrf-regjering med et meget provosert Frp som kan finne på å surmule hele perioden. Fordelen er selvsagt at det er mulig...

HVKrf-regjering med et meget provosert Frp som kan finne på å surmule hele perioden. Fordelen er selvsagt at det er mulig å finne stløtte både hos Frp (på en god dag) eller fra Ap.

Ja dette er mulig, men husk at motviljen mot en ny AP regjering er massiv. Etter 8 år vil mange ha noe nytt. Et Høyre som støtter seg på et AP hver gange de ikke får støtte av et surt Frp ? Ja det kan bli mange ganger. Velgerne vil garantert vise Frp stor sympati for å blokkere også i en slik situasjon.

Nei er Høyre smarte så går de sammen med Frp, selv om jeg ikke vil ha en slik regjering. Lykkes de har V og KRF et stort problem.

1

Det mest sannsynlige om dette ryker, er at Høyre og Frp sitter i regjering med en avtale sammen med V og KRF. Da får de påvirkning, men slipper å sitte i regjering. Men jeg tror ikke dette er bra for KRF eller venstre. De viser da at de ikke er rene borgerlige partier. Mange som tror dette stemmer nok på de idag, men kan fort gå helt andre steder om 4 år.

1
Rhabagatz [sitat…] Patetisk. At du nevner meg i en trådstart beviser at du vier mer mer oppmerksomhet enn jeg fortjener.

At du nevner meg i en trådstart beviser at du vier mer mer oppmerksomhet enn jeg fortjener.

Jeg har ikke nevnt deg, såvidt jeg vet skriver du ikke nicket ditt med fire bindestreker :)

Og i tilfelle jeg hadde nevnt deg, så hadde ikke det vært patetisk, det ville bare understreket hvor sterk usikkerhet som rådet om dette temaet på det tidspunkt, altså at "garvede skribenter" her og med hyppige synspunkter på ditt og datt ikke minst, - overhodet ikke turte å tippe på utfallet, du var slett ikke alene i tilfelle, det var drøssevis med "veteraner" som unnlot å tippe, selvfølgelig beste helgardering da. Og hvis du ser etter, det hender fra tid til annen (en såkalt understatement ?) at noen refererer til andres standpunkter/synspunkter/valg her inne, såvidt jeg har fått med meg...

1
_Dial_Square_ [sitat…] Ja dette er mulig, men husk at motviljen mot en ny AP regjering er massiv. Etter 8 år vil mange ha noe nytt. Et Høyre som støtter seg på et AP hver gange de ikke får støtt...

Jeg har da ikke invitert Ap med i noen regjering. Ellers er min vurdering at folk vil bytte ut folkene i regjeringen mer at de synes det var helt forferdelig eller at de tror at det vblir så mye bedre med en ny regjering.

Dersom folk viser stor sympati med et parti som blokkerer politikk istedenfor å skape politikk så gjør folk det. Selvsagt kan det hende men Frp risikerer for alltid å bli et uaktuelt regjeringsparti.

Slik jeg ser det er den største fordelen med en HFrp-regjering at man kan binde opp Frp i 4 år med en masse kamelspising. En behagelig regjering å være med i tror jeg det neppe blir og jeg tror også at en ren H-regjering vil ha større handlingsrom overfor Stortinget.

For Høyre er klart en firepartiregjering det beste der de kan drive divide and conquer overfor de andre regjeringsparterne. Dersom det er umulig så er det fordeler og ulemper med de andre alternativene. For å slippe å velge mellom mellompartiene og Frp nå så ville jeg valgt en ren H-regjering med en mulighet for utvidelse senere i perioden ut fra samarbeidsklima overfor de andre partiene.

1

Et par forhold som taler for at vi faktisk kan ende opp med en ren Høyre-regjering kanskje ?

Det kan jo skje, men da er forholdet til FrP ødelagt i uoverskuelig framtid.

Jeg tror ærlig talt ikke at Erna er så uklok at hun vurderer en slik løsning.

Derimot skjønner jeg ikke at hun og Høyre fremdeles bruker tid på å få Krf og Venstre med på laget. De vil kun obstruere for høyrepolitikk, faktisk er det mer å hente fra AP i viktige saker.

1
Ultima [sitat…] Det kan jo skje, men da er forholdet til FrP ødelagt i uoverskuelig framtid. Jeg tror ærlig talt ikke at Erna er så uklok at hun vurderer en slik løsning. Derimot skjønner...

Derimot skjønner jeg ikke at hun og Høyre fremdeles bruker tid på å få Krf og Venstre med på laget. De vil kun obstruere for høyrepolitikk, faktisk er det mer å hente fra AP i viktige saker.

Mange av Høyres løsninger ligger sånn ca. midt mellom FrPs og sentrumspartienes løsninger, og da er det jo helt perfekt for Høyre å ha med alle fire, siden de fleste kompromissene da vil lande rundt deres egen foretrukne politikk.

1
BornOnThe4thOfJuly Jeg har da ikke invitert Ap med i noen regjering. Ellers er min vurdering at folk vil bytte ut folkene i regjeringen mer at de synes det var helt forferdelig eller at de tror at de...

Dersom folk viser stor sympati med et parti som blokkerer politikk istedenfor å skape politikk så gjør folk det. Selvsagt kan det hende men Frp risikerer for alltid å bli et uaktuelt regjeringsparti.

Det er jo ikke blokkeringen av politikken man har sympati for, det er at Frp hele tiden holdes utenfor. Så der folk at ting ikke endrer seg, det blir ve det samme uansett. Det er den samme gamle smørja som styrer. En ting kan dette eksplodere i en stor velgerskare for Frp tror jeg. Slik det tok helt av for Erna, uten at hun gjorde noe som helst.

Dette med at Frp er så forferdelig er et bedrag som en dag blir avslørt tror jeg.

For forskjellen på Frp og resten av den ikke sosialistiske side er ikke så stor som man vil ha det til.

De samarbeider helt flott i mange av Norges kommune styrer. Det hel er ren retorikk og maktkamp sentralt.

1
Ultima [sitat…] Det kan jo skje, men da er forholdet til FrP ødelagt i uoverskuelig framtid. Jeg tror ærlig talt ikke at Erna er så uklok at hun vurderer en slik løsning. Derimot skjønner...

De vil kun obstruere for høyrepolitikk, faktisk er det mer å hente fra AP i viktige saker

Det skjer ikke ,AP er veldig likt høyre. Men politisk ideologi vil sørge for at de arbeider mot en Høyre regjering uansett om de er enige eller ikke. Dette har med prinsipper og ren maktkamp å gjøre. Det er ikke plass for begge to i sandkassen rett og slett.

1

I en annen tråd og for et par uker siden tippet jeg at KrF og Venstre nok "aldri" har hatt som egentlig intensjon å sitte i en regjering sammen med FrP

Det får vi nok aldri vite, hvilke intensjoner de to partiene hadde, men de er troende til litt falskspill ja.

Jeg har en stund nå hatt tro på at det blir H+Frp i regjering, for H tar neppe sjansen på å ha Frp i opposisjon til å spenne ben for dem når sjansen byr seg. Og jeg ser bare fordeler med å holde et religiøst- religiøst og et klimareligiøst parti, begge med hodeløs innvandringspolitikk, unna regjeringskontorene hvor de kan drive renkespill og fremme særinteresser.

Men om noen timer vet vi hva det blir til, og venstresidemobben på VGD vil starte en haug tråder med dommedagsprofetier om hvor ille dette vil bli, uansett hvordan regjeringen blir sammensatt!

1
Kallevindskeiven [sitat…] Det får vi nok aldri vite, hvilke intensjoner de to partiene hadde, men de er troende til litt falskspill ja. Jeg har en stund nå hatt tro på at det blir H+Frp i regjering...

Jeg har en stund nå hatt tro på at det blir H+Frp i regjering, for H tar neppe sjansen på å ha Frp i opposisjon til å spenne ben for dem når sjansen byr seg.

he he he noen forlanger faktisk å få stikke kniven inn i Frp sin rygg, så skal Frp godta dette og vise at de er ansvarlige. Knivstikkerne forlanger at Frp skal godta det :)) Det er nesten absurd. Bak dette her står i så fall noen renke spillere å styrer... Vet hvem det er, de er her enda.

Uansett Frp i en slik situasjon bør bare opptre med verdighet. Si at de skal være ansvarlige, og få frem at de har strukket seg så langt de kunne.

Så legge ut fella .... Bare vente på riktig sted, time og sekund. Så smack !!!

1
_Dial_Square_ [sitat…] Det er jo ikke blokkeringen av politikken man har sympati for, det er at Frp hele tiden holdes utenfor. Så der folk at ting ikke endrer seg, det blir ve det samme uansett....

Det var du selv som brukte ordet.

Frp kan da få være på samme grunnlag som de andre. Men da må de følge de samme parklamentariske "reglene" som de andre partiene. Det vil si å til enhver forsøke å få mest mulig av sin politikk igjennom ved å jobbe i det parlamentariske systemet ut fra egenskapene til det parlamentariske systemet. Alt eller intet holdninger vil da være direkte skadelig for partiets innflytelse.

Som sagt kan det godt skje at et uvillig Frp kan få stor oppslutning men i motsetning til tidligere perioder har Frp satset stort på regjeringsdeltakelse i denne perioden og selv om det eventuelt ikke lar seg gjøre akkurat nå så er det tross alt muligheter senere i perioden elelr i 2017. Frp er også selv ansvarlig for om det skal kunne skje eller ikke. I den forbindelsen kan deres eget regjeringsjag slå tilbake på dem ved at velgerne mister håpert om Frpdeltagelse i regjering og legegr en stor del av skylden på dette på Frp. Men hva velgerne vil gjøre i 2017 er vanskelig å si før en god del av denne perioden er gjennomført.

Hvem som står for bedraget i disse sonderingene tror jeg vi skal avvente med å konkludere med. Og at det vil være uenighet om hvem som er bedrageren(e) anser jeg som selvsagt.

Nå anser jeg Frp som et sosialistisk parti ut fra at de er utgiftsparti nummer 2 på Stortinget. Så jo jeg mener det er ganske stor forskjell på partiene som nå sonderer.

I kommunepolitikken er alt mye enklere. Man får tildelt et budsjett fra staten og har få muligheter til å øke eller minke inntektene. Alt man skal gjøre i budsjettsammenheng er å fordele de pengene som er tilgjengelig (aldri mer enn det som er tilgjengelig) og det gir begrenset mulighet for ideologier å spille noe rolle. Utover det er det litt arealpolitikk og bestemme seg hvordan kommunen skal iorganisere seg. Politikk på statlig nivå omhandler helt andre mulige virkemidler og vesentlig større konsekvenser.

De fleste samarbeidskonstellasjoner, selv i utgangspunktet ganske utenkelige, har vært sett i norske kommunestyrer.

1
BornOnThe4thOfJuly [sitat…] Dette høres ut som en bedrager.

Nei man er jo ikke bedrager fordi man ikke godtar svik, også legger opp spillet slik at man spiller ut svikeren ? Helt seriøst mener du det ?

Frp har ikke ansvar for andre enn sine egne velgere slik jeg ser det. Vil ikke de borgerlige ha med Frp, ja så kan de heller ikke forvente noe fra den kanten. Dette er jo Bondevik syndromet. En av de største hyklerne i norsk Politikk noen gang. Når jeg ser gliset til han og Valgjerd forstod jeg hva som mentes med "bedehusgliset".

1
BornOnThe4thOfJuly Det var det jeg siterte som hørtes ut som en bedrager. En som setter opp feller. I det ligger et bedrag helt uavhengig av om andre også eventuelt forsøker å legge opp til feller fo...

Politikk i dag er jo akkurat det å sette andre i sjakk matt. Tjene mest mulig på dette som eget parti, og gi blaffen i andre. Selv Norge er underordnet. Det er mandatene og posisjonene i Stortinget og kommunestyrene som teller. Det er et gedigent renke spill, så om Frp skulle følge disse reglene er det mere galt enn når alle de andre gjør det ? Merkelig tankegang du fører.

1
_Dial_Square_ Politikk i dag er jo akkurat det å sette andre i sjakk matt. Tjene mest mulig på dette som eget parti, og gi blaffen i andre. Selv Norge er underordnet. Det er mandatene og posisjo...

Det er så men her følger jeg CTG. Man får kalle en spade en spade. Og setter man feller for andre så er man med på et bedrag og kan således kalles bedrager. Jeg har ikke uttalt meg om hva de andre partiene gjør og er, men kun om din uttalelse om å legge en felle og hva det betyr i forhold til å være en bedrager eller ikke.

Når du selv velger å bruke store negative ord om andre partier så må du tåle at de kommer i retur når du så åpenlyst beskriver et bedrageri.

1
BornOnThe4thOfJuly Det er så men her følger jeg CTG. Man får kalle en spade en spade. Og setter man feller for andre så er man med på et bedrag og kan således kalles bedrager. Jeg har ikke uttalt meg...

Det er jo ikke et bedrageri ! Det er politikk. På samme grunnlag som du spiller noen ut over sidelinjen, så må du forvente at andre spiller deg ut over sidelinjen når sjansen byr seg. Er du så dum at du ikke aksepterer det, da har du et problem.

Frp har som mål å få makt i regjering for å påvirke politikken. Slik alle andre partier. Når dette blir blokkert, blir det politikk å finne veien til makten. Det er ikke en "felle" nødvendigvis bare for fellen sin skyld. Men for å vinne frem.

Når du stikker noen i ryggen, kan du ikke furte etterpå over at den du stikker i ryggen er ute etter deg :))

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
12 svar
Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
1
26 svar
Aktuelt silas Siste svar

238 Euro per MWh nå!

Gassprisen i Europa har vært stabil og rimelig takket være stabil produksjon fra Norge og Russland. Prisen har vært et sted mellom 18-20 Euro per MWh og bunnet ut i 2020 på 4-5 Euro per MWh. Akkurat n...

EU Natural Gas - 2022 Data - 2010-2021 Historical - 2023 Forecast - Price - Quote

Natural gas futures linked to TTF, Europe's wholesale gas price, were trading around the €230-per-megawatt-hour mark, not far from an all-time high of €300 hit in March in the aftermath of Russia's in...


Bilde tradingeconomics.com
1
6 svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Laster...