Politikk - Norsk

EinarSalbu

Håper på 4 partier, men tror det blir 3.

Ja, jeg håper på en firepartiregjering når først så galt har skjedd at de borgerlige skal danne den. Krf og delvis V har den nødvendige forankringen i sosialdemokratiet. En annen fordel er at det blir noen som må svelge store kameler, spesielt FrP (og nå kom det fra TV2 at Tybring Gjedde sa at FrP er villig til å sluke mange kameler). Min personlige tro er at det blir en trepartiregjering med H, FrP og Venstre, selv om V har sagt at det kun går i regjering dersom Krf er med.

1
26 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Politisk sett ligger en firepartiregjering nærmere meg også, men jeg blir veldig skuffa over Krf og V om det skjer.

Det er tre partier som normalt er innenfor min stemmrekkevidde: AP, V og Krf. Om det blir firepartiregjering så er det bare Ap igjen.

1

Selvsagt er KRF med. Titten Tei klarer selvsagt ikke å si nei til regjering, da han er garantert ministerplass.

1

Krf og delvis V har den nødvendige forankringen i sosialdemokratiet.

Niks, KRF er et kristeligdemokratisk sentrumsparti og kjemper for noe annet enn sosialdemokratiet.

Når det gjelder regjeringssamarbeid så har jeg liten tru på at kun et av sentrumspartiene vil gå inn i regjering, trur det blir begge eller ingen av de slik at alternativene er firepartiregjering, høyre/frp eller høyre alene.

1
Zen0n Politisk sett ligger en firepartiregjering nærmere meg også, men jeg blir veldig skuffa over Krf og V om det skjer. Det er tre partier som normalt er innenfor min stemmrekkevidde:...

Det er tre partier som normalt er innenfor min stemmrekkevidde: AP, V og Krf. Om det blir firepartiregjering så er det bare Ap igjen.

Ja, den kunne jeg også vært med på, men helst uten Venstre. De har noen gode sider, men er for lite forutsigbare i arbeidslivspolitikken. Historiker Francis Sejersted har tatt til orde for en AP/ H- regjering, som Erling Borgen skriver i BA om i dag, men jeg mener det er for mye viktig som skiller, som arbeidslivspolitikk og privatisering, selv om de stort sett er enige om det meste.

1
EinarSalbu [sitat…] Ja, den kunne jeg også vært med på, men helst uten Venstre. De har noen gode sider, men er for lite forutsigbare i arbeidslivspolitikken. Historiker Francis Sejersted har...

Historiker Francis Sejersted har tatt til orde for en AP/ H- regjering, som Erling Borgen skriver i BA om i dag, men jeg mener det er for mye viktig som skiller, som arbeidslivspolitikk og privatisering, selv om de stort sett er enige om det meste.

Største problemet med det er vel at ingen av de to ønsker å innordne seg etter hverandre. Hvem skulle blitt statsminister og hvem skulle hatt kontroll på de viktigste departementene?

Dessuten har de endel store ideologiske forskjeller som de ville fått problemer med om de skulle dannet regjering sammen.

Men på den annen side, så hadde vi blitt med i EU, fått ordnet Lofoten/Vesterålen og litt annet snadder.

1
fireman56 [sitat…] Største problemet med det er vel at ingen av de to ønsker å innordne seg etter hverandre. Hvem skulle blitt statsminister og hvem skulle hatt kontroll på de viktigste depa...

Største problemet med det er vel at ingen av de to ønsker å innordne seg etter hverandre. Hvem skulle blitt statsminister og hvem skulle hatt kontroll på de viktigste departementene?

Dessuten har de endel store ideologiske forskjeller som de ville fått problemer med om de skulle dannet regjering sammen.

Ja, du har gode poenger der. Jeg tror de begge er redde for å bli slukt av den annen.

1

Når først så galt har skjedd, håper jeg på 3-parti-regjering: Høyre, Venstre og KrF.

Men nå er det visst bare en knapp time igjen til vi får svar.

1

Høyre tjener ingenting på å gå i toparti-regjering med tullingene.

Blir det toparti-regjering blir det ikke Høyre og Venstre, så slapp av!

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...