Politikk - Norsk

Premonition

KRF Hareide: Elsk din neste som deg selv

Da Jesus ble spurt om hva som var det viktigste i Bibelen, svarte han:

«Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand. Dette er det største og første bud. Men det andre er like stort: Du skal elske din neste som deg selv.» (Matteus 22,36)

Vårt forhold til Gud har betydning for hvordan vi lever våre liv. Om vi har opplevd Guds kjærlighet kan vi ikke annet enn å gi tilbake. Og dersom vi elsker Gud vil vi bry oss om det som har betydning for ham – menneskene som han elsker og har skapt til å leve i felleskap med ham.

Jesus gav oss en praktisk leveregel, omtalt som den gylne regel: «Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem.» (Matteus 7,12). For det er i møtet med vår neste at det viser seg hva som bor i oss.

I følge Jesus er det bare når vi velger å legge ned vårt eget liv at vi kan finne det virkelige livet, i det å kjenne og følge Ham. http://www.kristentfellesskap.no/index.php/om/tro/kjaerligheten/elsk-din-neste

Mon tro hvor kristen hareide er som ikke elsket FRP som seg selv,

Kjærlighetsbudet

Du skal elske din neste som deg selv. (Markus evangelium 12 kap, 31 vers). Gud poengterer at dette er det andre budet, men likeså stort som det første budet: Du skal elske Herren din Gud av alt ditt hjerte og av all din sjel og av all din hu og av all din makt.

Videre står det i Johannes evangelium 13:34: Et nytt bud gir jeg dere, at dere skal elske hverandre; liksom jeg har elsket dere, skal også dere elske hverandre. Sitat slutt. Gud overøser oss med sin kjærlighet og ber oss elske hverandre på samme måte.

Men tilbake slik som det står øverst: Du skal elske din neste som deg selv. Sitat slutt. Gud ber oss aktivt elske hverandre, men som oss selv! Nei, nå går han vel litt for langt tenker du! Men nei. Det er viktig å elske seg selv, men dette har blitt helt missforstått i verden i dag hvor vi har nesten sluttet å elske hverandre, men bare oss selv. Slik har vi blitt langt på veg egoistiske. Og egoisme gjør delvis et menneske blind og døv, spesielt overfor vår nestes lidelser, og ikke minst det store seiersbudskapet. Og i den egoistiske verden vi lever i eier mange mennesker i dag svært mye, men det står nødvendigvis ikke i sammenheng med hva vi føler oss som. Derfor gjemmer vi oss bak murer og fasader, eller de rollene vi spiller ute i samfunnet.

Men på tross av dette uttrykker Jesus i den andre enden av setningen: Du skal (også) elske deg selv . Og det sier han fordi da har du så mye å gi til andre. Det er viktig å ha et godt selvbilde slik at du har sunn selvtillit for å gjøre godt også for andre. Og det er viktig at dette er uttalt av Ham, Jesus, fordi det er Ham som er kjærlighetens mester, og som vet formelen som gjør deg lykkelig og glad i ditt liv.

Slik mister du noe av den redselen du bærer på i dag. Du får det mye bedre med deg selv når du kan gi noe av deg selv, og du føler tvert imot at du får noe, når du positivt gir noe av deg selv. Da har du kommet langt i ditt liv når du slår øynene opp og klarer å se dette i ditt liv. Og det er Guds lykke han pøser på i ditt hjerte og sinn. Så gå frimodig ut mann og kvinne og øs ut av din lykke, og du skal få mange ganger så mye tilbake. Men, mann og kvinne, tør å gi mer av deg selv i hverdagen, på en god måte. Bryt litt med de satte normer som har gjort deg til dels ukjærlig med et kaldere hjerte. Bryt litt med disse normene i dagens samfunn. Vær litt vågal! Prøv å gi noe uforbeholdent! Kanskje blir du belønnet med smil og glede som stryker deg som en sommervind av glede over ansiktet, og som får stjernene til å skinne litt ekstra sterkt i en kort stund. Som får hjerte til å hoppe litt fortere, og lar deg beruse med en ungdoms kraft i dine plagete lemmer!

Men dette budet: Du skal elske din neste som deg selv, sitat slutt, er det budet som forstås minst! Fordi dette strider mot det vi møter i verdenen i dag med en tirade av krav og prøvelser på om vi er gode nok! Og slik har vi glemt nådens språk, og Jesus velkomstord til deg som ikke stiller noen krav for å ta imot ham, frelseren, Jesus. Slik har vi gjort Jesu ord uforståelige i dagens verden for svært mange. Og vi lærer våre barn denne vranglæren som får deres ører til å være lukkete og øynene til å "se" som en blind! Men tilbake til det å elske. Hvem går ikke rundt og ønsker seg elsket! Kanskje det største savnet for mange er nettopp det å ikke kunne elske et annet menneske! Men har du turt, kanskje har du blitt såret! Men har du gått til Jesus med dine såre følelser? Har du bedt ham lege den smerte som du bærer med deg, kanskje over mange år!

Og videre er det viktig å huske på at kjærlighet ikke bare har med å elske de du liker og er glad i, men elsk også dine fiender* Be for dem! Dette er Jesu påbud overfor deg. Det gjorde jeg for noen år siden, først da åpnet Jesus virkelig døren til forandring i mitt liv. Jeg fikk en varm fred i mitt indre. Plutselig gikk jeg rundt og velsignet hele verden. Både mine venner og mine tidligere fiender. Utenforstående kunne jo tro at jeg hadde blitt litt gal. Men Jesus kjenner dine tanker og gjerninger, og i himmelen var det fest, for den dagen kom enda et fantastisk verdifullt menneske inn til herrens festgård, og gleden skal aldri slutte.

Husk! For du er invitert inn i et evig liv i kjærlighet og frihet, og dette er seierslaget. Du er velkommen inn.

Men dessverre blir mange stående i "kulden" utenfor, fordi de ikke tør å bruke kjærlighetsbudet aktivt. Og passivitet har aldri skapt den fremgangen som du er satt til å være med å dyrke frem på denne jord. Og det er her det hele dreier seg om, bruk budene, og fremfor alt kjærlighetsbudet, og du skal få en ny vidunderlig kraft, Guds kraft, til din egen energi. Og din energi skal du la fosse ut over menneskene på denne jord, den kraft som er velsignet av ham, og som er renset i hans kjærlighet. Halleluja herre, mester og frelser. Stå på seierslaget bror og søster og klapp inn de nye menneskene som tar i mot deg Jesus.

Husk at Bibelen skjuler en stor hemmelighet, Jesus Kristus. Nytestamentet i Bibelen opererer med ett hovedbud; du skal elske din neste som deg selv. Og at det er bare en måte å komme inn i himmelen, ved å ta imot Guds eneste sønn, Jesus Kristus som ga sitt liv for våre syndere. Videre at du ikke skal prestere noe som helst, bortsett fra en ting, og det er nettopp hele margen av Bibelen og Guds budskap, du skal ta imot Guds sønn, som et lite barn. Uten dette kan du ikke komme inn. Du må mao. ta imot på en enkel måte som er full av kjærlighet. Hørte du det, og har du forstått det!

Og du skal få tilgang på lammet, ham, Jesus, som gir deg et vidunderlig liv i evig kjærlighet.

Og slik tar vi Jesu ord til oss, og lar det fylle vårt indre, og lar det skinne ut i kjærlighet overfor våre medmennesker, da skal vi også forstå Jesu ord og hele hans liv og gjerning, for oss. For deg og meg, bror og søster.

Halluleja, lovert være Jesus Kristus som venter i kjærlighet på oss.

Amen. http://www.jesuskristus.no/kjarlighetsbudet.html

KRF brytet med kristen tro når han lyver, hater om sine politiske motstander, dette gjør også andre KRFere som advarte mot FRP

Følger de ikke bibelens tro og ære?

1
12 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg noterte meg følgende fra Hareide;

- At nå skulle skolene igjen fokusere på de kristne verdier*!

...vil det bety at det igjen skal bli lov å ha juleavslutning på Norske skoler, ha svinepålegg på brødblingsene?

*husker ikke ordrett, men noe i den duren var det.

1

At man er skeptisk og tilbakeholden til å inngå et regjeringssamarbeid med FRP, betyr strengt tatt ikke at man hater partiet. Kjeder du deg i kveld?

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...