Politikk - Norsk

Folk_Flesk

Høyre er taperen

Det er på tide å peke på den reelle taperen i de nettopp avsluttede borgerlige sonderingene: Høyre. Høyre var sentrum i universet i det de håpet skulle bli en tett integrert 4-parti-blokk som skulle ha reelle sjanser til å regjere i ikke bare 4, men 8 år.

Dette håpet ligger nå i grus. Med sentrumspartiene bundet til masten og smøret med noen strategiske ministerposter ville en borgerlig flertallskoalisjon ha kunnet ha en mulighet til å fortsatt være en flertallskonstellasjon ved valget i 2017. Det har den fortsatt, men nå snakker vi kun i teorien. Hvis ikke Høyre-FrP-regjeringen, en sårbar mindretallsregjering, med en enda mer sårbar "samarbeidsavtale", begår store fremskritt som blender nasjonen er det mer enn sannsynlig at de vil slite med å opprettholde sin nåværende oppslutning (ca. 43%) om fire år.

I en slik situasjon er det kun en stor grad av udugelighet fra Arbeiderpartiet som kan hindre at en sentrum-venstre-koalisjon kan lukte på flertallet, ved at enten KrF eller V bytter side. Selv om de fire glisende borgerlige partilederne i dag fremstår som samlet etter 8 år med Jens er det sannsynlig at scenarioet ser ganske annerledes ut om noen få år.

Kort sagt, den nye borgerlige regjeringen er en grunnleggende svak regjering fordi den 1) består av 2 partier som kun nylig har orket tanken på å samarbeide med hverandre, 2) fordi den er en mindretallsregjering og 3) fordi den er prisgitt to sentrumspartier som ikke føler seg forpliktet til en høyredreining.

Det partiet som håpet mest av alt på et stabilt og langsiktig sentrum-høyre-samarbeid, Høyre, er nå regjeringssonderingenes store taper.

1
2 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er på tide å peke på den reelle taperen i de nettopp avsluttede borgerlige sonderingene: Høyre. Høyre var sentrum i universet i det de håpet skulle bli en tett integrert 4-parti-blokk som skulle ha reelle sjanser til å regjere i ikke bare 4, men 8 år.

Høyre er ikke noen taper i denne regjeringen? Men vi skjønner at AP/SV folk må bruke tid på å lage til en taper.

Høyre er vinneren. De har fått laget en ny regjering basert på støtte fra 4 partier og som kan regjere i 8 år.

1
waldman [sitat…] Høyre er ikke noen taper i denne regjeringen? Men vi skjønner at AP/SV folk må bruke tid på å lage til en taper. Høyre er vinneren. De har fått laget en ny regjering baser...

Høyre er vinneren. De har fått laget en ny regjering basert på støtte fra 4 partier og som kan regjere i 8 år.

De var vinneren på valgnatta ja.

FrP ville inn i regjering for å vri politikken kraftig til høyre, mens sentrumspartiene ville inn i regjeringen for å oppnå en sentrumsorientert kurs. Egentlig ville de ikke sitte sammen der inne med hverandre.

Høyre var den eneste som virkelig var opptatt av at begge disse elementene skulle være med, med seg selv som den stabiliserende kraften i midten.

Denne ambisjonen ligger nå i grus og den såkalte samarbeidsavtalen er et veldig tynt fikenblad for å dekke over det alle nå kan se:

De fire borgerlige partiene er samlet sett ikke en realistisk regjeringskonstellasjon.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...