Politikk - Norsk
Den nye regjering - bra for Norge . . . . . ?
Også er høstjakten i gang - ikke bare "elg-jakta" - men også "heksejakta" . . . . journalistenes og valg-tapernes "hekse-jakt" . . . . .
Hvilke partier er tapere i denne samarbeidsregjeringa, spør og kommenterer de fleste . . . .
Hvilken rollle spilller det ? Hvor viktig er det ? Egentlig betyr vel ikke det en dritt hvis vi får en bedre regjering. Ingen så vidt jeg har sett, har stilt spørsmålet: VIL dette bli en bedre regjering for Norge ? Vil det bli det ? Vil vi nå få en bedre styring av Norge ?
Jeg vil tro at alle som stemte borgerlig - uansett parti - ønsket en ny regjering - og det har vi fått. Og så får vi se om det blir bedre for Norge . . . . .
Det skal bli spennende å se om vi i denne 4-års perioden vil få seriøse kommentarer om politikken og løsninger som den nye regjering velger - eller om det blir et utidig og egentlig latterlig press om "kamelspising".
Jeg er mer opptatt av resultatene enn hva den nye regjeringa spiser . . . . . Jeg ga min stemme til Frp - fordi det er partiet jeg er mest enig med - for å få en ny regjering. Det vil jeg tro de fleste andre som stemte borgerlig også gjorde. Norge vil stå over for mange "nye" utfordringer i årene som kommer . . . . . først nå vil vi se konsekvensene av Europa's nedgangstidene i Norge. - vi får meldinger om at arbeidsledigheten øker . . . . (også i oljerelatert industri) - boligsalget er tregere - nesten slutt på budrunder - meldes det nå De første tegn på nedgangstider . . . . . . Vil boligboblen revne (slik jeg skrev i sommer). Den norske valuta er redusert med 5 - 10% ifht en del andre valutaer - og er nå ustabil
På kort sikt har Norge (og har hatt) en fordel av at vi ikke har noe særlig stor eksport-industri (den er utkonkurrert og lagt ned for lenge siden), men på litt lengre sikt har Norge ingen fordel av å ha en så sterk og ensidig oljerelatert industri.
For å bygge "ny" industri må kostnadene ned - og kanskje lønninger (!) eller mer effektiv enn konkurrentene - og da må det bli "robot-industri" med få ansatte. AP's og LO's "fordelingspolitikk" er en vanskelig politikk å styre. FOR stor lønnsvekst (ifht land vi konkurrerer med) fører til høyere priser og høyere produksjonskostnader slik at industrien blir utkonkurrert - slik vi ser i dag. Lønnsvekst bør (dessverre) styres av næringslivets / bedriftenes resultat som de ansatte er med å skape på en slik måte at en del av overskuddet fordeles som lønnsvekst, slik at lønnsveksten IKKE fører til prisvekst i bedriften. Slik at nedleggelser av bedrifter som ikke har høye overskudd unngås. Eller et annet alternativ er å betale inn deler av overskuddet i en pool som så fordeles "likt" til arbeidstakere også i andre bedrifter.
Så nå får vi se om denne regjering kan endre - veibygging til å bli mer effektiv og billigere - helsevesenet bedre og mer effektiv - bedre kollektivutbygging - mindre "Buss-for-tog" - bedre innvandringsstruktur - - - idet hele "mere igjen for skatte- og avgiftsinntektene . . . . .