Politikk - Norsk

waldman

Høyre / FrP/ V/ Krf sin innvandringspolitikk :).

Innføre to typer asylmottak; integreringsmottak for dem som venter på bostedskommune, og retursentre for enkeltpersoner og familier med endelig avslag. På sistnevnte vil flere utlendinger bli utsatt for frihetsberøvelse, altså bli plassert i lukkede mottak, og det er ikke noe mål om å integrere dem i det norske samfunnet.

Mer effektiv saksbehandling. Raskere retur av personer uten lovlig opphold, samt kriminelle. Disse skal inn i en såkalt «hurtigfil». Inngå returavtaler med flere land.

Innføre obligatorisk norsktest og en test i samfunnskunnskap for alle som søker norsk statsborgerskap.

Redusere straffenivået for utvisning av utlendinger som har blitt straffet for kriminelle handlinger i hjemlandet til det som etter norske forhold gir fengselsstraff i fem år eller mer. I dag gjelder dette ti år eller mer.

Mer utbredt DNA-testing i forbindelse med familiegjenforening. Asylbarna og deres familier får bli som følge av et engangsamnesti. Barnets beste skal veie tyngre i saker der barnet har bodd i Norge i flere år, gitt at retur til opprinnelseslandet ikke er et alternativ.

2
16 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Innføre to typer asylmottak; integreringsmottak for dem som venter på bostedskommune, og retursentre for enkeltpersoner og familier med endelig avslag. På sistnevnte vil flere utlendinger bli utsatt for frihetsberøvelse, altså bli plassert i lukkede mottak

hva er det nye?

1
ulefos [sitat…] hva er det nye?

Innvandringen er strammet noe inn også skriftlig (det ser du selv) men ett annet moment som er like viktig er å gjennomføre det man sier. AP gjorde ikke det. De bare sa de ville føre en restriktiv politikk, men tok ikke tak i byråkratiet og annet slik at det ble utført det dem predikerte.

AP er god på retorikk men dårlig på handling. Nå får vi se om Høyre / FrP er bedre på handling :).

Høyre og FrP har begge gjennom valgkampen sagt at de vil føre en mer streng innvandringspolitikk enn hva AP/SV/SP har ført.

1
waldman Innvandringen er strammet noe inn også skriftlig (det ser du selv) men ett annet moment som er like viktig er å gjennomføre det man sier. AP gjorde ikke det. De bare sa de ville fø...

Høyre og FrP har begge gjennom valgkampen sagt at de vil føre en mer streng innvandringspolitikk enn hva AP/SV/SP har ført.

Men hvor ble det av selve bærebjelken for "den danske innvandringspoitikken" - 24 års aldersgrense for familiegjenforening?

1
Folk_Flesk [sitat…] Men hvor ble det av selve bærebjelken for "den danske innvandringspoitikken" - 24 års aldersgrense for familiegjenforening?

Hvor ble det av alle sokkene SV folket har røyka ?

Det blir for dumt om du ikke tar til deg at en endring i innvandrings politikken - som både Høyre og FrP har fremhevet er en strengere innvandring enn hva AP/SV har ført. AP/SV har stått bak at mange kriminelle har fått tilgang til Norge og statsborgerskap.

Dette vil Høyre/FrP gjøre noe med. De vil og begrense retten / muligheten til å få norsk statsborgerskap.

1
waldman Hvor ble det av alle sokkene SV folket har røyka ? Det blir for dumt om du ikke tar til deg at en endring i innvandrings politikken - som både Høyre og FrP har fremhevet er en stre...

Dette vil Høyre/FrP gjøre noe med. De vil og begrense retten / muligheten til å få norsk statsborgerskap.

Det er allerede strenge krav til å få norsk statsborgerskap. Man må bl.a. ha oppholdt seg 7 år i landet.

Det jeg lurte på var hvor det ble av dette 24-årskravet for familiegjenforening, som FrP hele tiden har hevdet var nøkkelfaktoren til det de hyller som den danske suksessen i asylpolitikken?

Er det skyldt ned i dass av hensyn til Høyre?

1
Folk_Flesk [sitat…] Det er allerede strenge krav til å få norsk statsborgerskap. Man må bl.a. ha oppholdt seg 7 år i landet. Det jeg lurte på var hvor det ble av dette 24-årskravet for famili...

Er det skyldt ned i dass av hensyn til Høyre?

Dersom du leser deg litt opp så vil du se at 24 års regelen skal innføres. Jeg svarte ikke på ditt spørsmål da dette har vært tatt opp og står i avtalen som er signert av alle 4 partier.

1
waldman Innvandringen er strammet noe inn også skriftlig (det ser du selv) men ett annet moment som er like viktig er å gjennomføre det man sier. AP gjorde ikke det. De bare sa de ville fø...

Tja, blir det mindre innvandring?

Arbeidsinnvandring som er den absolutt største delen av innvandringen skal jo forandres slik at det blir lettere for mennesker UTENFOR EØS å få seg arbeid i Norge.

Når det gjelder flyktninger så skal internasjonale lover og forpliktelser overholdes.

Så står vi igjen med antall asylsøkere. Disse utgjorde 1/4 del av antallet som innvandret til Norge i fjor.

Spørsmålet er egentlig om det vil føre til totalt større innvandring om man lar flere av den største gruppen komme inn og stenger flere av en mye mindre gruppe ute.

Vi får se.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
45 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...