Politikk - Norsk

nostalgikern

Kan bruke mer oljepenger nå.

Finansminister Johnsen har vært av den oppfatning også i inneværende år, at nå gjelder det å være forsiktig med kronene... (les oljepengebruken). Slik jeg har sett det i noen måneder nå, virker dette å være kanskje en lite forutseende tankebane. Krisen i Europa osv., 38 000 arbeidsledige unge også i Norge i alderen under 24 år osv., og stigende generell arbeidsledighet og nedleggelser i Norge nå. Da må det være helt feil å stramme til. Var det ikke en økonom ved navn Bruce som var framme nylig og antydet at Norge fint kunne bruke ca. 30 - 40 milliarder mer uten at det skapte noe uheldig press i økonomien nå framover ?

Ikke sikkert det er så dumt å gå litt ut over Jens´ Handlingsregel (tenk på en prosentsats) nå framover...

Ja, selv det tidligere overopphetede boligmarkedet ser nå uit til å roe seg, boligprisene kan sågar komme til å gå litt ned, blir det hevdet fra økonomhold.

Kanskje vi til og med kan bruke "en Halvorsen" snart, hun brukte jo såvidt jeg husker ca. 80 milliarder mer enn hva mange forståsegpåere den gang sa var tilrådelig i løpet av vel ett år, men ingen inflasjon oppstod ... Så bygg iallfall milevis med mer midtdelere, - så vi til vinteren kan slippe å bli smadret i en kurve av en øst-europeisk trailer-tilhenger som får sladd. Pga. sine sommerdekk...

1
45 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ikke én hadde noe motargument her altså. Argumenter som FrP burde brukt i sine sonderingsforhandlinger også... Vanskelig å motsi slike faktaopplysninger må vite. Handlingsregelen kan med fordel brytes nå, hvis nødvendig, den er bare "tenk på et tall" og ingen magisk grense. 68-erne ønsker at mest mulig skal spares til deres pensjoner, dagens oldinger er det ikke så farlig med...

1

Man kan teoretisk bruke synsykt mye penger uten å bryte handlingsreglen. Det er bare og selge aksjene i de norske selskapene, dette er verdier som allerede ligger innenlands, angivelig vil utenlandske selskaper kjøpe mye av aksjene så konsekvensene vil være de samme, men man bryter ikke handlingsreglen.

1

Av en eller annen mystisk grunn er det bedre finansielt og mer ansvarlig at Norge GIR bort sine penger til diktaturer i Afrika og søkkrike nasjoner som Brasil, enn å bruke disse her hjemme på sykehus og eldreomsorg.

...sosialistisk logikk kommer jeg takk og pris aldri til å skjønne meg på!

2
ulefos [sitat…] det er Stortingets handlingsregel nå også FRPs

åh, ja, det stemmer, det. FRP har ombestemt seg og vil følge Høyres plan om å følge handlingsregelen, ja. Det de har sagt at de ikke ville...

Tøfft, dette. Jeg kunne for min del aldri tenke meg å selge ræva mi.

Men hver sin lyst.

Jeg syns RG er på rett spor, som nå har laget et stasbudsjett med mindre oljepengebruk, ca. 3% i stedet for 4%. Så vi er rimelig trygge i 2014.

Men det er jo opp til hver og en å lytte til de som har greie på økonomi.

Øker Erna pengeslafsingen opp til 4% igjen, skal vi ha grunn til å bekymre oss.

1
fargerik åh, ja, det stemmer, det. FRP har ombestemt seg og vil følge Høyres plan om å følge handlingsregelen, ja. Det de har sagt at de ikke ville... Tøfft, dette. Jeg kunne for min del al...

Jeg syns RG er på rett spor, som nå har laget et stasbudsjett med mindre oljepengebruk, ca. 3% i stedet for 4%. Så vi er rimelig trygge i 2014.

Bare så synd det er 4% med FORBRUK sosialistene har stått for, og ikke investeringer slik som det var forutsatt dengangen da dette ble innført.

3
fargerik åh, ja, det stemmer, det. FRP har ombestemt seg og vil følge Høyres plan om å følge handlingsregelen, ja. Det de har sagt at de ikke ville... Tøfft, dette. Jeg kunne for min del al...

Øker Erna pengeslafsingen opp til 4% igjen, skal vi ha grunn til å bekymre oss.

Forklar meg hvorfor de ekstra milliardene denne evt. ene prosenten opp skulle gi grunn til bekymring ? Forutsatt at pengene f.eks. brukes slik: Infrastruktur-utbygging (Norge råtner på rot på mange felter) sannsynligvis utført av utenlandske entrepenører, hvis de norske ikke vinner fram med sine entrepriser eller evt. - mot formodning - ikke har kapasitet. Innkjøp fra utlandet til oppgradering av sykehusutstyr. Topp moderne utstyr og nye biler til politietaten (man har hørt om politibiler som ikke startet da de skulle/trengtes - årsak ? "alders-slitasje").

Nytt IKT-utstyr og effektiviserende sambandsutstyr til politietat, - "inflasjonsfrie" innkjøp fra utlandet gjerne. Nytt IKT-opplegg for NAV som visstnok sliter med for utdaterte systemer ofte.

Bare noen få eksempler på investeringer som jeg mener ikke burde gi ei heller slike som deg grunn til å miste nattesøvnen fordi om det da endte opp med 4%, skulle det vise seg, i stedet for 3 som nevnt. Osv.

Avventer et seriøst "voksenopplærings-svar" her gitt, for dette skjønner jeg ikke skulle være noe problem overhodet. Snarere bare fordeler for landet nå... Skulle man tro.

2
Lobo2misten [sitat…] Bare så synd det er 4% med FORBRUK sosialistene har stått for, og ikke investeringer slik som det var forutsatt dengangen da dette ble innført.

Det er vel nettopp det som er problemet. Forbruk og investeringer bør skilles. En del investeringer i dag lånes det penger til, dette igjen fører til at investert bygg/vei/vedlikehold koster mer en nødvendig. Vi vet at en del forfall bli langt mer kostbart ved å utsette utbedringer. Uansett vil resurskapasitet ang arbeidene hender være avgjørende på hvor mye som kan bli gjort.

Personlig slipper jeg å låne penger, sparer da en del renteutgifter. Betaler da noe mer i skatt ja, men uansett er det greit å bli ferdig med unødvendig arb med betaling da en kan cashe ut når en har peng.

1
Lobo2misten Av en eller annen mystisk grunn er det bedre finansielt og mer ansvarlig at Norge GIR bort sine penger til diktaturer i Afrika og søkkrike nasjoner som Brasil, enn å bruke disse he...

Du som har peiling på statsbudsjettet og har innsikt. Kan du fortelle meg hvilken diktatorer har fått penger fra Norge? Er faktisk nysgjerrig.

Gamlingser klager uansett, fordi de er gamle. Norge er nest best å bli gammal i , rett etter Sverige. Kan ikke være så dårlig eldreomsorg da. Å investere mer i gamle folk vil ikke gi oss noe tilbake for valuta uansett.

Link for min påstand : http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article2692345.ece

1
3WaySpeaker Du som har peiling på statsbudsjettet og har innsikt. Kan du fortelle meg hvilken diktatorer har fått penger fra Norge? Er faktisk nysgjerrig. Gamlingser klager uansett, fordi de e...

Du som har peiling på statsbudsjettet og har innsikt. Kan du fortelle meg hvilken diktatorer har fått penger fra Norge? Er faktisk nysgjerrig.

Mugabe fikk et år på nittitallet ca. 200 millioner (under Gro) fra Norge. Det samme senere hen sikkert, men det spesielle året var det en del avisskriverier om at den samme summen var den som den godeste Mugabe brukte på å kjøpe inn et stort privatfly... Muligens dette som ble brukt da hans kone dro f.eks. til London for å kjøpe inn noen nye par sko...

Og den beryktede diktatoren i Uganda, husker ikke i farten navnet, han har fått mye u-hjelp fra Norge, det var forresten en kronikk i VG for kanskje snart ett år siden - eller noe slik- der det var et stort bilde av en smilende Frafjord Johnsen på podiet sammen med diktatoren, kronikken var skrevet av en ugandisk flyktning bosatt i Norge nå. Han syntes i kronikken det var helt absurd at Norge skulle fortsette å sløse ut penger på denne svært korrupte og voldelige lederen, voldelig i den forstand at systemet hans var brutalt og voldelig, - flyktningen hadde blitt sterkt mishandlet i fengselet for sin opposisjons-ytringer mot regimet. Jeg hadde tatt vare på denne artikkelen lenge, men finner den nå ikke igjen. Nevnte norske politiker er altså fra KrF, for de som ikke kjenner til henne.

Og hva med han som styrer nede i Angola... ? Hans søster sies å være Afrikas rikeste kvinne med store investeringer i Europa. (Angola, rikt på div. mineraler og olje, Statoil tungt inne...).

1

Bortsett fra FrP er det ingen uenighet i Stortinget at man kan bruke mer penger enn 4% i en kort periode for å stimulere økonomien.

1
eltorg Litt spesielt at du svarer på et innlegg om u-hjelp med å trekke frem Hilde Frafjord Johnson fra KrF i en tråd som raljerer over hvor mye SOSIALISTENE sløser vekk. Men det er vel e...

Johnson fra KrF i en tråd som raljerer over hvor mye SOSIALISTENE sløser vekk.

KrF er villig til å sløse bort enda mer enn Ap på denslags. De er som i en trance bare de får sendt norske skattekroner til langtvekkistan. KrF har aldri tatt opp på eget initiativ dette med korrupsjonen "neri der". Alt er greit.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...