Politikk - Norsk

Slettet-HH-JHG

Jeg reserverer meg mot KrF

Venstre bruker makta i vippeposisjon til å lede Norge inn i fremtiden ved å starte prosessen med å avslutte oljeeventyret. Det er bra, fordi vi vet alle hvordan eventyr slutter.

KrF bruker makta i vippeposisjon til å slepe Norge et skritt tilbake mot middelalderen. Et nytt kristendomsfag som strider mot menneskerettighetene http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/Mener-nytt-KRLE-fag-kan-bryte-med-menneskerettighetene-7326516.html#.UkrkqYYwpPs og skjult hinder for kvinners rett til selvbestemt abort. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10152354

Hareide har rett. Aldri før har så få trangsynte mørkemenn fått så mye igjen for stemmene sine....

Høybråten var mørk og farlig, Hareide er lys og morsom. Politikken står fast (i middelalderen).

5
152 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Bra med mer Kristendom i skolene. Blir bare dumt når barna kan mer om hinduisme enn kristendom når de er ferdig på skolen.

1

Mer kristendomsuncervisning kan stride med menneskerettighetene, men det er slettes ikke sikkert og reservasonsrett for leger var noe legeforeningen ønsket selv hehe. Snakk om å lage storm i vannglass.

1
iMariuz Mer kristendomsuncervisning kan stride med menneskerettighetene, men det er slettes ikke sikkert og reservasonsrett for leger var noe legeforeningen ønsket selv hehe. Snakk om å la...
Slettet-HH-JHG

og reservasonsrett for leger var noe legeforeningen ønsket selv hehe

Så klart legeforeningen ønsker at leger skal ha ekstra rettigheter. Det er jobben deres, og det klandrer jeg dem ikke for.

Politikerne har imidlertid et ansvar for å gjøre hva som er best for Norge, og det er ikke nødvendigvis sammenfallende med hva legeforeningen mener.

1

Hareide er lys og morsom

Hadde ikke Hareide vært så kjekk med en fint smil er det ingen som hadde stemt på ham. Meningene hans er helt forsteinede.

2
Slettet-HH-JHG [sitat…] Så klart legeforeningen ønsker at leger skal ha ekstra rettigheter. Det er jobben deres, og det klandrer jeg dem ikke for. Politikerne har imidlertid et ansvar for å gjøre...

Politikerne har imidlertid et ansvar for å gjøre hva som er best for Norge, og det er ikke nødvendigvis sammenfallende med hva legeforeningen mener.

Er det bra for Norge å påtvinge legene å ta abort nå det strider med deres sammvittighet? Trur du det vil føre til flere eller færre leger?

1
iMariuz [sitat…] Er det bra for Norge å påtvinge legene å ta abort nå det strider med deres sammvittighet? Trur du det vil føre til flere eller færre leger?

Leger har ikke som arbeidsoppgave å utøve sin personlige religiøse tro eller etikk - de har som oppgave å praktisere medisin. Kun faglige vurderinger skal ligge til grunn for beslutningene deres, og dersom en lege ikke klarer å forholde seg til dette kan han/hun godt finne noe annet å drive med.

2
iMariuz [sitat…] Er det bra for Norge å påtvinge legene å ta abort nå det strider med deres sammvittighet? Trur du det vil føre til flere eller færre leger?
Slettet-HH-JHG

Eb-eb eb!

Man skal ikke påtvinge leger til å utføre abort. Det er jeg sterk motstander av. Det skal leger ha rett til å reservere seg fra av samvittighetsgrunner, på samme måte som at pasifister skal ha rett til å reservere seg mot kamphandlinger. Jeg er uenig med begge disse gruppene, men forsvarer rettigheten deres til å følge sin samvittighet.

Saken handler om fastleger, ikke kirurger, som skal henvise folk til de rette stedene. Når en kvinne som ønsker abort ber om det, skal ikke en fastlege ha rett til å hindre det. Fastlegen har det med å gjøre jobben sin og henvise kvinnen til riktig instans.

1
iMariuz [sitat…] Er det bra for Norge å påtvinge legene å ta abort nå det strider med deres sammvittighet? Trur du det vil føre til flere eller færre leger?

Det er bare noen avdelinger som utfører abort. Hvis de ikke har samvittighet til å jobbe der kan de søke seg over til andre avdelinger og f.eks. operere nyrestein i stedet.

Hvor i arbeidslivet forøvrig kan man reservere seg mot deler av jobben og beholde stillingen sin? "Min samvittighet forbyr meg å jobbe med Windows, jeg godtar bare Linux."

3
jeangabin Jeg hadde alternativt livssynskunnskap da jeg var ungdom. Jeg kunne mye om hinduismen, men jeg var også den eneste jeg kjente som kunne to hele salmer utenat.
Slettet-HH-JHG

Nå kunne jeg ønske at unger lærte mer om den kristne lære heller enn å pugge dumme salmevers, men jeg er glad for all kunnskap, og holder ikke de to salmene imot deg :)

Jeg er ikke motstander av kunnskap. Det er ok. Men å overfokuserer på den ene religionen som elevene allerede etter alt og dømme kjenner best, er problematisk.

1
Slettet-HH-JHG Nå kunne jeg ønske at unger lærte mer om den kristne lære heller enn å pugge dumme salmevers, men jeg er glad for all kunnskap, og holder ikke de to salmene imot deg :) Jeg er ikke...

Nå kunne jeg ønske at unger lærte mer om den kristne lære heller enn å pugge dumme salmevers, men jeg er glad for all kunnskap, og holder ikke de to salmene imot deg :)

Bibelen er jo bare litteratur. Den kristne lære trenger vi jo ikke i dag. Sunt folkevett er like bra.

Men man kunne jo lage et etikk fag hvor man hadde Kant og Sokrates, kristendom og andre religioner.

Som litteratur er Bibelen ganske god. En dag da jeg gikk på videregående var jeg langt ute på landet og de to eneste bøkene var bibelen og Snorre. Jeg leste dem begge, og ble ikke skuffet, bortsett fra at jeg måtte hoppe over deler av det gamle testamentet ettersom det bare var "sønn av som var sønn som var sønn av som var sønn av" osv.

Jeg leste også upanishadene fra hinduismen, og disse hadde et helt annet filosofisk nivå enn bibelen. Det er tydelig at de som liker filosofi vil finne Upanishadene mye mer utfordende enn bibelen. Mens de som liker gode historier vil like Bibelen best. Jeg prøvde meg en gang på Mormons bok og på Koranen, men de var så dårlig skrevet at jeg måtte gi meg. Koranen hadde noen fine vers om månen ettersom jeg husker, men ellers var den ganske skuffende.

1
jeangabin [sitat…] Bibelen er jo bare litteratur. Den kristne lære trenger vi jo ikke i dag. Sunt folkevett er like bra. Men man kunne jo lage et etikk fag hvor man hadde Kant og Sokrates, k...
Slettet-HH-JHG

Bibelen er jo bare litteratur. Den kristne lære trenger vi jo ikke i dag. Sunt folkevett er like bra.

Vi er visst nesten for enige til at jeg bør kverulere, men jeg har tross alt et rykte å ta vare på.

Jeg synes absolutt vi trenger å lære om den kristne lære. Sunt folkevett er betydelig bedre, men det vet man ikke om man ikke kjenner til den kristne lære.

1
Zen0n Fordi avtalen her er helt konkret: Navnet skal byttes og kristendomsandelen settes til 55 %. Jeg tror vel kristendomsandelen gikk ned til 50 % med RLE, og så kan vi diskutere om de...
Slettet-HH-JHG

og så kan vi diskutere om de fem prosentene har all verdens å si...

De fem prosentene tror jeg ikke at betyr noe.

Jeg er redd for at ordet kristendom skal skremme vekk et stort lag av befolkningen fra faget.

Er det fortsatt mulig å frita ungene sine fra deler av faget? Jeg er et levende fossil, men i mine dager gikk det an.

Da er jeg redd for at den "k" en automatisk får en stor, faktisk flere store, grupper til å frita ungene sine fra faget. I et svakt øyeblikk ville jeg faktisk ha vurdert å gjøre det samme selv.

1
Slettet-HH-JHG [sitat…] De fem prosentene tror jeg ikke at betyr noe. Jeg er redd for at ordet kristendom skal skremme vekk et stort lag av befolkningen fra faget. Er det fortsatt mulig å frita u...

Er det fortsatt mulig å frita ungene sine fra deler av faget? Jeg er et levende fosil, men i mine dager gikk det an.

Det tror jeg de er nødt til.

For meg betyr denne saken nesten ingenting, jeg syntes RLE-faget var en helt grei løsning. KRLE blir nesten det samme faget.

Det er godt mulig k-en kommer til å skremme noen vekk, men jeg håper ikke det.

1
Slettet-HH-JHG [sitat…] Vi er visst nesten for enige til at jeg bør kverulere, men jeg har tross alt et rykte å ta vare på. Jeg synes absolutt vi trenger å lære om den kristne lære. Sunt folkevet...

men det vet man ikke om man ikke kjenner til den kristne lære.

Kristen moral er ikke noe bedre enn Buddhistisk eller Kants eller sokrates' moral. De burde alle læres bort samtidig slik at folk kan velge hva de liker.

Detaljene i Bibelens historie kan man få gjennom å se Jesu historie som film. Da kan man se Mel Gibsons film eller en annen utgave av den i klassen. Så kan man diskutere den etterpå.

Men så burde man diskutere andre religioner og sammenligne dem med hverandre.

2
RickiBK Så vi kan rett og slett legge ned hele RLE-faget? Digg. Støtter den.

Ja, jeg syntes ikke det er statens oppgave å fremme noen spesiell religion, men elevene burde lære å tenke kritisk om hva en religion er, hva det er mulig for ett menneske å vite (epistemologi i filosofien) og hvordan religionen kan styre samfunn. Dette kan man gjøre i andre fag som idehistorie eller samfunnsfag eller historie.

Men om man absolutt må kan man ha et eget fag som sammenligner religioner og filosofier.

1
jeangabin [sitat…] Kristen moral er ikke noe bedre enn Buddhistisk eller Kants eller sokrates' moral. De burde alle læres bort samtidig slik at folk kan velge hva de liker. Detaljene i Bibel...
Slettet-HH-JHG

. Da kan man se Mel Gibsons film eller en annen utgave av den i klassen

Igjen, jeg bare kverulerer, men Mel Gibsons absolutt mest tåpelige handling er filmen du viser til. Se enhver film Mel Gibson har spilt i, og la deg rive med av hans fantastiske skuespillertallent. Se Jesus-filmen hans og grem deg over hans manglende evner som regissør.

Ellers dønn enig.

1
iMariuz Leger skal selvsagt ikke få sin religionsfrihet innskrenket eller nektes å bli leger pga. samvittighetsgrunner noe som vil stride mot internasjonale konvensjoner som rettstaten Nor...

Hvis de ikke kan bidra til at pasienter får de helsetidbud de har krav på, så får de ta konsekvensen og slutte som leger. Jeg sier ikke at de skal utføre inngrep som de ikke kan utføre av samvittighetsgrunner, men de skal ikke bidra til å hindre det. Det skulle tatt seg ut om en Jehovas vitne-lege nektet å bidra til at pasienter som trenge blodoverføring fikk det.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...