Politikk - Norsk

Bror_min

Om å få døra i trynet

Siv Jensen, og ikke minst Carl I Hagen har i årevis hamra løs på - og æreskjelt - embedsverket i Finansdepartementet.

Carl Ivar fortalte liknelser om "skredder- og veverøkonomene i Finansdepartementet" som hindrer økt bruk av oljepenger.

Siv Jensen sa seinest i mai at god ledelse skal forhindre byråkratene fra å avspore Frps finanspolitikk og at "økonomene i Finansdepartementet er festbrems nummer en for ferske regjeringsmedlemmer".

Per Sandberg sa seinest i september til Klassekampen at FrP var klar til å rive ut innmaten i Finansdepartementet:

"Når vi kommer inn i Finansdepartementet er det første vi gjør å rive tapeten. Så kaster vi møblene og drar på Ikea for å kjøpe nye. Alt skal skiftes ut", sa Sandberg. (Departementet opplyser imidlertid at det er minimalt med tapet i kontorene.)

Og nå er altså Siv muligens på vei inn i nettopp dette departementet.

"Jeg regner med at de går inn i regjering med en viss ydmykhet, med respekt for et profesjonelt og lojalt embetsverk", sier Bjørn Halvorsen til VG.

Og Siv kontrer med å forlange respekt tilbake.

Øh, er ikke respekt noe man må gjøre seg fortjent til?

Og har Siv banet vei og lagt grunnen for et knirkefritt samarbeid med sine og hennes partifellers uttalelser?

Dette kan bli virkelig spennende, og ikke minst forferdelig moro!

Hva tror dere andre?

3
91 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er det virkelig ingen av Frps velgere som føler seg kallet til å hamre løs på meg fordi jeg trekker fram ting som setter deres Ufeilbarlige Ledestjerne i et dårlig lys?

1

Selvfølgelig skal embedsverket respektere en folkevalgt statsråd. Hadde dem ikke gjort det ville vi hatt store problemer med demokratiet...

1

Tviler sterkt på at frp kommer til/har mulighet til å endevende hele departementet.. De kommer nok ganske kjapt ned på landjorda når regjeringsforhandlingene begynner..

1

Klimaforskere har ikke greie på klima, og økonomer har ikke greie på økonomi. Det sier seg nærmest selv.

6
Bror_min Og setninga: "økonomene i Finansdepartementet er festbrems nummer en for ferske regjeringsmedlemmer" er egentlig ganske betryggende for oss andre. Og bare tanken på en villbasse so...
Slettet-NRLUTQ

og hvorfor er det så forferdelig at det kanskje kommer inn noen regjeringsmedlemmer??

Kanskje regjeringen bare har godt av at det kommer inn litt nytt blod noen ganger. Da slipper vi å bli sittende med dem samme gamle i 100 år til..

1
Slettet-NRLUTQ og hvorfor er det så forferdelig at det kanskje kommer inn noen regjeringsmedlemmer?? Kanskje regjeringen bare har godt av at det kommer inn litt nytt blod noen ganger. Da slipper...

og hvorfor er det så forferdelig at det kanskje kommer inn noen regjeringsmedlemmer??

Det er overhodet ikke forferdelig at det kommer inn regjeringsmedlemmer i et departement.

Faktisk ser jeg det som naturlig at det er nettopp regjeringsmedlemmer som kommer inn i et departement...

Det er når det kommer inn folk som tydelig har bevist gjennom flere år at de overhodet ikke har respekt for de som jobber der at det begynner å skurre litt i øra mine.

Og når de - etter å ha avfyrt voldsomme salver mot nettopp de ansatte - forlanger respekt av de samme før de har gjort seg fortjent til noe sjøl blir det hele så umusikalsk at man vel bør være VGD-FrP-er for ikke å skjønne det.

De første dagene i Sivs evt nye jobb som finansminister vil nok arte seg som at hun står i en svingdørsfabrikk på speed.

1
Bror_min Og setninga: "økonomene i Finansdepartementet er festbrems nummer en for ferske regjeringsmedlemmer" er egentlig ganske betryggende for oss andre. Og bare tanken på en villbasse so...

Og bare tanken på en villbasse som kommer inn for å rive ut innmaten i departementet, slite av tapeten og kjøpe nye møbler på Ikea burde gjøre de fleste av oss littegranne bekymra.

Ja de er friske i ordbruken... Og det er jo bare forfriskende, bare slik ordbruk ikke blir brukt mot dem selv... For da er det selvfølgelig hetsing...

1
nissen26 [sitat…] At du er sykelig opptatt af FRP?

Ja, jeg veit det er å være sykelig opptatt av en ny regjerings eventuelle medlemmer, og ta opp saker omkring dette.

Jeg tar også sjælkritikk på at det er litt i overkant hetsende og hatefullt av meg å ta opp at vi får en finansminister som snakker dritt om de ansatte i Finansdepartementet.

Det viser jo bare at jeg er drevet av misunnelse oppblanda med store mengder hat, selvsagt ispedd en god porsjon løgn.

Det hadde forresten vært spennende - og forferdelig ulikt deg - om du i det minste én gang holdt deg til trådenes tema og ikke var så jævla opptatt av andre debattanter.

2

Å være stor i kjeften er lett når en er langt borte fra de realiteter en kritiserer. Noen er jo nesten notoriske i så henseende. Jeg syne Siv Jensen har vært merkbart spakere og rundere i kantene. Det er kanskje slipingen og pussingen som må til for å komme inn i det gode selskap. Ulven kommer ut av hiet og forsøker å pynte seg til å bli lam eller sau?

Sandberg har nok satt bremsene på (om han i det hele tatt har noen) for seint? Politiske blåveiser vil nok komme i fleng. Men det blir vel slik når kjeften lever et liv avsondret fra hjernen?

1
Bror_min Er det virkelig ingen av Frps velgere som føler seg kallet til å hamre løs på meg fordi jeg trekker fram ting som setter deres Ufeilbarlige Ledestjerne i et dårlig lys?

Trådstarter klarte altså å vente hele 20 minutter fra førsteinnlegget før han klagde på manglende respons.

Mine tanker om Siv Jensen er ikke like venstreorientertes "Takk Jens For Alt Det Gode Jeg Ser Rundt Meg I Norge"-tilbedelse, med trang til å bli ledet og en sterk fars- eller morsfigur som kan gi dem trygghetsfølelse.

Carl I Hagen skal ikke jobbe i finansdepartementet. Siv Jensen har ikke snakket "uhyggelige mengder dritt" om om de hun skal jobbe med. Heller ikke er det avfyrt "voldsomme salver mot nettopp de ansatte".

Kommentaren om å rive ut tapeten er ikke respektløs. Carl I Hagens kommentar var kanskje noe respektløs, men det er jo altså ikke ham som er den påtroppende.

Nivået på det som kommer fra venstresiden generelt er svært lavt, og jeg vil trappe ned på hvor mye tid jeg bruker på å tilbakevise denslags fordi det rett og slett ikke trengs i løpet av de neste årene. Derfor bør det heller ikke overraske om det ikke kommer svar på tilsvarende.

1

La de nå ha et utgangspunkt at de viser respekt så slipper vi i etterkant å få furtne bortforklaringer om at det var manglende respekt som var årsaken til konsekvensene av hennes valg.

1
Bror_min [sitat…] Hvorfor det? Når den påtroppende i årevis har snakka uhyggelige mengder dritt om nettopp de hun skal jobbe med?

Når den påtroppende i årevis har snakka uhyggelige mengder dritt om nettopp de hun skal jobbe med?

Nei, har tar nok de røde taperne feil igjen.

Under hele perioden med en SV-statsråd, helt uten formelle økonomikunnskaper, har Siv og resten av opposisjonen beundret byråkratene i Finans for at de greide å forhindret alt for mange amatørtabber fra KH.

Men byråkratene kunne nok slappe noe mer av da den i det minste rutinerte Sigbjørn tok over.

1

Og har Siv banet vei og lagt grunnen for et knirkefritt samarbeid med sine og hennes partifellers uttalelser?

Dette kan bli virkelig spennende, og ikke minst forferdelig moro!

Hva tror dere andre?

For og si det sånn: det er bra at en side av dette kommende samarbeidet er profesjonelle!

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...