Politikk - Norsk

jon-blund

Hva vil skje med Mullah Krekar?

Litt spent på hva som vil skje med Mullah Krekar. Blir han sluppet ut tidligere eller venter de til han er en fri mann? Han har vel bare ett år igjen av dommen? Litt nysgjerrig på hva som skjer med denne saken fordi dette er noe FrP kjørte knallhardt på, både i internasjonale og Norske medier der den rødgrønne regjeringen ble mobbet for å være fullstendig handlingslammet.

1
31 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Her kommer Norge til å forholde seg til norsk lov.

Og det betyr at Krekar IKKE kommer til å bli utvist hvis ikke norske myndigheter får til en krystallklar avtale med mottakerlandet angående hva som da kommer til å skje med han.

At det kommer høylytte krav fra politikere som sannsynligvis ikke er så godt kjent med norske lover og regler, er ikke uventet.

2

Litt nysgjerrig på hva som skjer med denne saken fordi dette er noe FrP kjørte knallhardt på, både i internasjonale og Norske medier der den rødgrønne regjeringen ble mobbet for å være fullstendig handlingslammet.

Erna var vel ikke noe bedre.

Hun hadde i sin tid som 1. prioritet å sparke denne mannen ut.

Men som alltid, når en politiker kommer i posisjon, så endrer det meste seg.

Ikke overraskende.

1

Litt spent på hva som vil skje med Mullah Krekar.

I et snillistisk system vil alltid bandittene bli vernet om.

1

Erna Solberg kjenner jo saken inngående, ettersom hun var ansvarlig minister når arbeidet med å kaste ut Mullah Krekar startet.

Det er lite trolig at man lykkes å kaste ut Krekar, med mindre man endrer loven. Så gjenstår det om det er politisk vilje til å gjøre akkurat det...

1
eltorg Her kommer Norge til å forholde seg til norsk lov. Og det betyr at Krekar IKKE kommer til å bli utvist hvis ikke norske myndigheter får til en krystallklar avtale med mottakerlande...

Her kommer Norge til å forholde seg til norsk lov.

FrP må for første gang må forholde seg til virkeligheten på nasjonalt nivå.

De kan endre loven, en lov som kommer til å bli utfordret og ende opp hos den Europeiske Menneskerettsdomstolen, og trolig bli erklært ulovlig.

1
Komunista [sitat…] Erna var vel ikke noe bedre. Hun hadde i sin tid som 1. prioritet å sparke denne mannen ut. Men som alltid, når en politiker kommer i posisjon, så endrer det meste seg. Ik...

Sant nok men jeg vil kanskje se på dette som førsteprioritet for FrP. Det første som ville skje med FrP i regjering var at Krekar skulle sendes rett hjem.

Og som du sier var også Erna ganske klar der hun også, så da vil jeg også tro at det vil skje noe ganske så raskt.

1
Rhabagatz Erna Solberg kjenner jo saken inngående, ettersom hun var ansvarlig minister når arbeidet med å kaste ut Mullah Krekar startet. Det er lite trolig at man lykkes å kaste ut Krekar,...

Tror heller ikke Høyre vil innlate seg på følelsespolitikk som FrP står for. Skal Norges omdømme som lovlydig land opprettholdes kan en ikke følge sinnstemningen til enkeltindivider, men være prinsipielle.

Som du er inne på må loven evt endres. I tillegg kan heller ikke lover, i følge Grunnloven, gis tilbakevirkende kraft.

Så FrPs søte drømmer må nok være der de er - i drømmeverden.

1

Litt spent på hva som vil skje med Mullah Krekar

Håper at vi klarer å holde ham i Norge. Han gjør minst skade her.

Nå er det veldig positive prosesser i gang hos de kurdiske selvstyremyndighetene. De tar blant annet et oppgjør med de negative sidene ved egen kultur, og har f eks lovfestet forbud mot kvinnelig omskjæring. Andre saker de er interessert i å gjøre noe med er æresdrap og det patriarkalske systemet. Mange kristne i Irak har søkt tilflukt i Kurdistan, fordi de opplever å være bedre beskyttet der. Krekar sitt anliggende er å gjøre slutt på dette verdslige regimet i Kurdistan. Det bør han ikke få lov til. Krekar er en forhatt mann i Kurdistan og med god grunn.

2

Hvorfor skal Norge være et fristed for Krekar og hans like? Hvis Bin Laden hadde hatt gangsyn, hadde han søkt asyl her. Kanskje hadde han også fått fredsprisen (jfr Arafat).

1

...vent og se......allt som politikerene sier skal kjøres "knallhardt" og bestemt på, faller i grus...også denne gang.......

1

Det samme lovverket gjelder uansett hvem som styrer Norge.

Det vil bli liten forskjell med Frp.

Det blir kanskje lettere å ansette vikarer og den norske arbeider vil så en usikker framtid i møte.Ellers alt som før,og i hvert fall ikke noe bedre for Ola og Kari.

Krekar vil bo her som før.

1

Litt spent på hva som vil skje med Mullah Krekar. Blir han sluppet ut tidligere eller venter de til han er en fri mann?

Venter du at noen på VGD skal kunne svare deg på det? Hva med å vente til en ny regjering er på plass og kan ta tak i saken? Siden Kreket er i fengsel ennå en tid haster det ikke slik at det må tas opp i regjeringsforhandlingene vil jeg tro.

1

Litt spent på hva som vil skje med Mullah Krekar.

Her kommer FrP til å møte realpolitikkens stygge vesen. Mullah Krekar er CIA-agent, hans oppgave er å gjøre flest mulig muslimer til islamistiske ekstremister. Vent å se, etter at FrP har snakket med den amerikanske ambasseden kommer de nok fram til at det er best at Mullah Krekar får bli i Norge.

1

Per Sandberg kommer personlig til å reise ned til Grønland og ta ut Krekar, og deretter kjøre han egenhendig i Transporteren sin over grensa.

Vanskeligere er det strengt tatt ikke hvis man har litt sunn fornuft og ikke er hjerne vasket.

1

Håper virkelig at ikke arbeidet med å utvise en enkelt mann vil få førsteprioritet hos en ny regjering.

De har større saker å ta seg av enn å beskjeftige seg med enkeltsaker.

1

Spørsmålet er bare hvor sterkt man presser på Irak for å få en garanti mot dødsstraff. Selvsagt er det mulig med politisk vilje. Samt innenfor alle norske lover.

Så får vi se da, hvor mye prestisje som blir lagt i å få han ut. Er det vilje er det håp iallfall.

1
KongBob Hvis ikke Frp får han ut rimelig kjapt etter å ha tredd inn i regjering, så er det et gedigent prestisjenederlag... De har hele tiden sagt at dette ikke er noe problem, så nå får v...

Regner med at det vil stå høyt på listen ja.

Samt så er det nok veldig mulig å få han kastet ut med en sånn innstilling. Irak har jo også sagt at de ikke vil gi han dødsstraff, men kan ikke garantere for kurderne. (slik jeg har forstått) Ikke en umulig situasjon.

Tross alt er dette en mann Høyesterett har bestemt at skal ut av landet.

1

Symbolsaken Krekar", blir en slags lakkmustest på handlekraften til en ny regjering. Det spørs hvordan det går med flere slike saker, når "ansvarlighetståka" kommer sigende inn i regjeringskontorene.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar
Laster...