Politikk - Norsk

Motstrøms

Høyre og Høyre light regjerer?

Det som for tiden foregår i det politiske Norge, er nesten utrolig. Saker FrP gikk til valg på er omtrent ikke synlig – med unntak av de saker der FrP er på linje med Høyre. Det handler om saker der retorikken kan være ulik, men intensjonene er like.

FrP minner om trollet i norske folkeeventyr, det som sprakk da sola rant. For hva har vi egentlig fått? Hvilke store og viktige saker er det egentlig Høyre har måttet legge på is bortsett fra at det ikke skulle startes med konsekvensutredning om oljeboring utenfor Lofoten?

Det som slår meg er at vi egentlig har fått Høyre og Høyre light (FrP) i regjering. Det er i det samme bildet en må se på Høyre interesse av å drive med hvitvasking av FrP. Vi husker hvordan Erna ikke skulle kommentere 'sniksislamisering' og hennes forsøk på bortforklare at FrP er et høyrepopulistisk parti. Nå senest er det Kristin Clemet som forsøker seg i en artikkel i Dagsavisen: http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1010/thread285677/#post_285677

En kan spørre seg om hvorfor akkurat Høyre har et så påtrengende behov for å renvaske FrP. Holder det ikke at FrP selv forsøker seg på historieforfalskning? Tror ikke Høyre at FrP er i stand til det selv, at ikke den intellektuelle kraften er sterk nok hos FrP? Visste Høyre med seg selv at de bråkjekke i FrP måtte jekke seg ned mangfoldige hakk om og når de skulle i regjering?

Høyre har fått til vingestekking av FrP og nå driver Høyre på med pynting av bruda. På sett og vis framstår FrP idag som et vaskekte barn av moder Erna. FrP er blitt en patetisk skygge av seg selv.

7
42 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

FrP er blitt en patetisk skygge av seg selv.

Knakende godt innlegg. Ja, jeg greier ikke å helt forstå hvorfor Frp-velgere her på VGD ikke tør å vise mer skuffelse. Nå kommer de istedet med stadige unnskyldninger om at jo de fikk jo bare 16 prosent da, så kan jo ikke forvente at de skal få gjennomslag for alt.

Selvsagt så kan de ikke få gjennomslag for alt, men de burde i det minste få gjennomslag for 16 prosent da av alle sine fagre løfter. Nå er det som du sier at de kun tilpasser seg Høyre og har kun fått gjennomslag for det de var enig med Høyre om fra før :)

1

En kan spørre seg om hvorfor akkurat Høyre har et så påtrengende behov for å renvaske FrP.

Fordi de er avhengige av dem for å danne regjering. I nøden spiser fanden fluer.

1
Motstrøms Ja. Høyre kunne sikkert ha dannet en mindretallsregjering med andre, men da ville det vært fare for at AP også kunne gjort det. For Høyre var nok FrP det minste ondet.

Høyre holder nå på med voksenopplæring og Frp tvinges nå til å bli ansvarlig parti. Det å bli et ansvarlig parti innebærer at man ikke kan bruke penger som en full sjømann.

Jeg håper nå vi nå får Frp i regjering, at virkeligheten treffer Frp midt i ballene. Det er som med SV, de trenger trening.(dette hjalp jo ikke SV da :-)

1
Kul_Djevel [sitat…] Knakende godt innlegg. Ja, jeg greier ikke å helt forstå hvorfor Frp-velgere her på VGD ikke tør å vise mer skuffelse. Nå kommer de istedet med stadige unnskyldninger om a...

Ja, jeg greier ikke å helt forstå hvorfor Frp-velgere her på VGD ikke tør å vise mer skuffelse.

Min teori er at VGD-Frperen er politisk "religiøs", og det er like utenkelig for ham å kritisere noe Frp gjør, som det ville være utenkelig for en islamist å fornekte Koranen.....

3

Mulig Frp velgerne er så fornøyde med at partiet havner regjering at de ser mellom fingerne med det som ikke kan gjennomføres med en oppslutning på ca 16% ??

1
BathoryViking [sitat…] Men om ikke annet så kan jo dere usaklige FrP-hatere onanere av glede.:)

Hvor har du disse vrangforestillingene fra? Jeg hater da ikke Frp. Jeg hater ingen parti. Jeg liker heller ingen parti da. Jeg er partiløs og ser på alle parti objektivt.

Jeg tror det ikke er sunt for dere som blindt følger et parti. Det er min mening.

Faktisk så ser jeg frem til Frp i regjering nå. Håper de greier å fjerne en del latterlige forbud som de har lovet.

Men jeg holder ikke pusten for å si det sånn. De har ikke akkurat fått så mye gjennomslag så langt skal vi se på det som har kommet ut så langt. Men vi får vente på regjeringserklæringen før vi kommer med endelig dom :)

1
DavidHerd [sitat…] Dei har jo ikkje hatt ein dag i regjering enno. Kvifor dette behovet for å konludera med ting før ein har alle fakta på plass?

Kvifor dette behovet for å konludera med ting før ein har alle fakta på plass?

Har ikke konkludert. Kun analysert fortløpende det som har kommet ut - som f.eks. denne avtalen med V/Krf. Der var det ikke mye Frp politikk å se.

Men vi får vente til regjeringserklæringen før vi kommer med grundigere analyser og konklusjoner. Det har du helt rett i.

1

Dette er bare oppgulp fra støttespillerne til en regjering som i løpet av 8 år ikke greidde å gjennomføre en månelanding som de til alt overmål var helt enige om. Jeg tenker på den på Mongstad ja.

Jeg kan ikke huske noen RødGrønne utrykke skuffelse over dette mageplasket? Eller innrømmelse av at de feilet?

FrP har oppnådd det SV har kjempet mot i et helt 10-år. De skal nå sitte i Regjering. Hvem skulle trodd det etter alle katastrofeprofetiene fra venstresiden? Jeg blir ikke forbauset om dette lett kan gå bra, og da faller trusselbildet om FrP i regjering.

MBK

1
MorganBlueKane Dette er bare oppgulp fra støttespillerne til en regjering som i løpet av 8 år ikke greidde å gjennomføre en månelanding som de til alt overmål var helt enige om. Jeg tenker på den...

De Rødgrønne var en stor skuffelse og fikk ikke til noe særlig. Det samme vil skje med de blåblå/sentrum.

Ingen kommer til å merke noen særlig forskjell med ny regjering.

Det er det samme hvem som sitter der å administrerer dette landet av disse partiene, men det er imidlertid sunt å lufte litt i maktens korridorer innimellom, så blir godt med nye ansikter selv om politikken og hverdagen ikke blir så mye annerledes.

1

Saker FrP gikk til valg på er omtrent ikke synlig – med unntak av de saker der FrP er på linje med Høyre.

det er underlig at FRP lar seg overkjøre slik vi ser det i disse dager, ønsket om å kjøre svarte biler må være veldig stort

til tross for at SJ hele tiden har sagt at svarte biler er underordnet, det eneste som betyr noe er å få gjennomført politikken

1
Kul_Djevel Hvor har du disse vrangforestillingene fra? Jeg hater da ikke Frp. Jeg hater ingen parti. Jeg liker heller ingen parti da. Jeg er partiløs og ser på alle parti objektivt. Jeg tror...

Mulig jeg tar feil, men jeg mener du tilhører langt på venstresiden. Men bevares, tar jeg feil så beklager jeg.:)

Jeg følger ikke blindt noe parti. Jeg har også stemt SV i min tid, og er LANGT fra enig med alt FrP står for. Valget falt likevel på dem i år da jeg er enig med innvandrings, kriminalitet og eldrepolitikken deres. De er kontroversielle på mange punkter, men tror de blir holdt i ørene av Høyre.

Ja jeg er også spent på den nye regjeringen. De Rød-Grønne imponerte ikke nevneverdig, så her var det på tide med noe nytt. Og skulle FrP prøve å rasere landet så forsvinner de om 4 år uansett.

1
MorganBlueKane Dette er bare oppgulp fra støttespillerne til en regjering som i løpet av 8 år ikke greidde å gjennomføre en månelanding som de til alt overmål var helt enige om. Jeg tenker på den...

oppgulp fra støttespillerne

Jeg ser at de få FrP-velgere(?) som dukker opp i denne tråden alle har samme tilnærming, å rette oppmerksomheten mot dn avtroppende regjering - som om et skulle være relevant!

FrP har måttet vike på mange områder allerede, mens andre er fortsatt åpne (eks. uhjelp, landbruk). Men vi ser at man retorisk sett insisterer på at de skal oprette lukkede mottak, tiltross for at det er snakk om å putte asylanter i fengsel (frihetsberøvelsen skal foregå i fengsel, med dom, og følge gjeldende "fengselslov").

Det er for tidlig å se hva FrP får gjennomslag for, men hittil er det temmelig magert.Om dette fortsetter er det liten tvl om at FrP kan regne med en SV-effekt. Jeg tror forøvrig at det vil ta veldig lang tid før vi ser SV i en regjering igjen....

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
12 svar
Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
1
26 svar
Aktuelt silas Siste svar

238 Euro per MWh nå!

Gassprisen i Europa har vært stabil og rimelig takket være stabil produksjon fra Norge og Russland. Prisen har vært et sted mellom 18-20 Euro per MWh og bunnet ut i 2020 på 4-5 Euro per MWh. Akkurat n...

EU Natural Gas - 2022 Data - 2010-2021 Historical - 2023 Forecast - Price - Quote

Natural gas futures linked to TTF, Europe's wholesale gas price, were trading around the €230-per-megawatt-hour mark, not far from an all-time high of €300 hit in March in the aftermath of Russia's in...


Bilde tradingeconomics.com
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Brokollaps

Når beregningene blir for svake. Når broberegningene ikke er sjekket skikkelig. Men der er brukt sjablonger/maler i beregningen. Og hvor seriøst er det egentlig å bygge store konstruksjoner i tre? Jeg...
1
6 svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Laster...