Politikk - Norsk

Nå blir det forbud mot tigging.

Jenny Klinge sier at H og Frp bare skal fremme forslag om å totalforby tigging, så vil Sp sørge for at de får flertall da de også er sterkt imot at dette skal være tillatt.

Enda godt at V og Krf glemte av dette når de framforhandlet avtalen - og at det normaltenkende flertallet av norges befolkning får det som vi ønsker.

(hørte dette på radioen i sted og har derfor ingen link)

1
161 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

De som ønsker å forby tigging har ingen gode argumenter for det annet enn at det er "ubehagelig". Skal man forby ting man ikke liker? Det løser uansett ingen problemer ved å forby de fattige. Synes man virkelig at det å jage bort svake mennesker i samfunnet er en god politioppgave?

3

Enda godt at V og Krf glemte av dette når de framforhandlet avtalen - og at det normaltenkende flertallet av norges befolkning får det som vi ønsker.

Tror ikke de glemte det :) KrF/V vant nok ikke saken og lot det heller ligge utenfor en avtale da H/Frp har flertall i Stortinget for det med SP.

Da er det liten vits for dem å smøre navnet sitt på et tiggeforbud de er imot.

1

Skal bli deilig å slippe julegryta til frelsesarmeen. Godt det nå blir ulovlig.

2
William_S2 De som ønsker å forby tigging har ingen gode argumenter for det annet enn at det er "ubehagelig". Skal man forby ting man ikke liker? Det løser uansett ingen problemer ved å forby...

Om du ikke har fått med deg argumentene så har du fulgt usedvanlig dårlig med. Dette handler om at primært utenlandske statsborgere søker seg til Norge fordi de nettopp kan rettferdiggjøre sitt opphold gjennom tigging (og som haleheng får med seg en haug kriminelle). Det er ingen gode argumenter for hvorfor man skal tillate at utenlandske skal søke seg til Norge og tjene til livet opphold via tigging. I Norge tar vi vare på våre statsborgere men det betyr ikke at vi dermed skal åpne opp for at folk skal komme og oppholde seg i dette landet gjennom å være tiggere.

Det var ikke et forbud mot fattige og ting man ikke likte som var grunn til at det den gamle loven ble innført og fikk eksistere i mange tiår, og det er like lite derfor man vil gjeninnføre regelverket. Etter at Bondevik II fjernet loven så har det skjedd endringer i Europa som har endret forutsetningene og man har idag mengde med rumenere som kommer til landet utelukkende for å tigge, det er en endring som Bondevik II ikke forutså og som bl.a. politiet idag etterspør for å få bukt med både tiggingen i seg selv men ikke minst alle de som bruker tigging som et skalkeskjul for å bedrive kriminalitet her i landet.

4
Sandaas Om du ikke har fått med deg argumentene så har du fulgt usedvanlig dårlig med. Dette handler om at primært utenlandske statsborgere søker seg til Norge fordi de nettopp kan rettfer...

Aha så det er det at det er utlendinger som er problemet her... Kriminalitet er allerede forbudt (som tyveri, vold osv) om du ikke visste det. Mange spådde nærmest dommedag før sommeren om den hæren av tiggere som skulle komme, men de kom som kjent ikke. Disse tiggerne er allerede i en ekstrem vanskelig situasjon, vi trenger ikke å gjøre situasjonen mer vanskelig.

1

Rart dere ikke klarer å se forskjell på tigging av en privatperson til eget forbruk og innsamling av en forening sånn som Frelsesarmeen for å hjelpe andre?

Sporer helt av hvis man skal komme med sånne tulleeksempler som venstresiden presenterer her.

3

Hmm, Spent på om høgre og framstegpartiet kjem til å halde løftet sitt, framstegpartiet trur eg vil gjere det, men eg er redd for at Høgre kanskje ikkje er like interessert i å få fortgang med å få eit tigge forbod.

1
gjespe Rart dere ikke klarer å se forskjell på tigging av en privatperson til eget forbruk og innsamling av en forening sånn som Frelsesarmeen for å hjelpe andre? Sporer helt av hvis man...

Rart dere ikke klarer å se forskjell på tigging av en privatperson og innsamling av en forening for å hjelpe andre?

Hvordan skal man forholde seg til en stakkars etnisk narko-nordmann som ber om penger i et beger ? Melde han til politiet? Eller skal de patruljerende utvise skjønn ?

1

Lignende innlegg

Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
9 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
1
10 svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Brokollaps

Når beregningene blir for svake. Når broberegningene ikke er sjekket skikkelig. Men der er brukt sjablonger/maler i beregningen. Og hvor seriøst er det egentlig å bygge store konstruksjoner i tre? Jeg...
1
3 svar
Laster...