Politikk - Norsk

CaptnObvious

Fengslet for å ikke møtt til soning ...

... også slipper de soning!

Bare i Norge. Dette er så latterlig.

De er sikkert voldsdømte vanekriminelle også, det er bare de som gir faen nok til å ikke engang gidde å møte. Også slipper de fri på dagen, selv når politiet har brukt ressurser på å hente de inn!

Hvorfor skal noen gidde i det hele tatt gidde å møte til soning? Kalt inn kanskje et år etter domsavsigelse. En domsavsigelse som kanskje skjedde et år etter anmeldt forhold.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10126876

1
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Rart at de slapp soning bare fordi akkurat det fengselet var fullt. Det må vel være 10-15 fengsler i Kriminalomsorgen Region Øst?

1

Hvorfor skal noen gidde i det hele tatt gidde å møte til soning?

I det minste får de pes med politiet som kommer på døra. Det var jo ikke noe problem for å politiet å finne disse personene. De ble jo også brakt til fengselet, til slutt, så de sparte vel i praksis ingenting på å ikke møte opp frivillig?

De risikerer vel også (med en viss sannsynlighet, iallefall) en ny dom for å ikke å ha møtt opp, og dermed lengre straff.

Det store problemet er vel at fengslene er fulle. Forskning tyder også på at det viktigste for straffens allmenpreventive effekt er sikkerheten/sannsynligheten for å bli straffet (i langt større grad enn hvor lang eller grusom straffen er). Dette kan dermed være negativt for straffenes allmenpreventive effekt.

1
tidsklemmeren Det vet jeg ikke, for jeg kan ikke se inn i fremtiden. Du kan vel skrive og spørre dem om du lurer? Hvordan det? Jeg både håper og tror det blir noen.

Hvordan det? Jo, det virket på meg som du ga de rødgrønne skylden for soningskøene og at de er årsaken til at det er for lite fengsel i dette landet, men det ble da ikke bygget noen flere under Bondevik 1 og 2 regjeringene heller.

For å få ned soningskøene så må man bygge flere fengsel, men også tenke alternativt når det gjelder soning i mellomtiden - som f.eks hjemmesoning med fotlenke for fengselsstraffer som opptil 2 år eller noe. Mer bruk av samfunnstjeneste for de som ikke er å anse som en samfunnsfare er også et alternativ.

Det holder ikke å si at bare ved å la være å stemme på de rødgrønne, så lenge de blåblå ikke har noen konkrete planer som vil endre situasjonen. Jeg har nemlig ikke sett noen konkrete forslag fra den blåblå leiren om konkrete tiltak.

1
Kul_Djevel Hvordan det? Jo, det virket på meg som du ga de rødgrønne skylden for soningskøene og at de er årsaken til at det er for lite fengsel i dette landet, men det ble da ikke bygget noe...

Det holder ikke å si at bare ved å la være å stemme på de rødgrønne, så lenge de blåblå ikke har noen konkrete planer som vil endre situasjonen. Jeg har nemlig ikke sett noen konkrete forslag fra den blåblå leiren om konkrete tiltak.

Neivel..Erna må gå...Senest den dagen hun eventuelt blir statsminister.

Saken er enkel å løse. Alle celler i Norske fengsel gjøres øyeblikkelig om til 2-manns celler.

1
bucher [sitat…] Neivel..Erna må gå...Senest den dagen hun eventuelt blir statsminister. Saken er enkel å løse. Alle celler i Norske fengsel gjøres øyeblikkelig om til 2-manns celler.

Saken er enkel å løse. Alle celler i Norske fengsel gjøres øyeblikkelig om til 2-manns celler.

Det er vel billigere å bygge nye fengsel enn omfattende ombygging av dagens fengsel. En ombygging vil også føre til at fengslene ¨må tømmes før det kan skje og greier ikke helt se hvordan det skal gjøre en allerede kritisk situasjon bedre.

2 manns celler er også uholdbart for langtidsfanger.

1
bucher Å sette inn en køyseng i stedet for enkeltseng kan neppe kalles omfattende ombygging. Jeg snakker ikke om ABB og lignende farlige fanger. Ikke veldig mange fanger som sitter lenge...

Å sette inn en køyseng i stedet for enkeltseng kan neppe kalles omfattende ombygging.

Du tror det er så enkelt ja. Skal man putte 2 inn på cellene, så er det regler man må følge med tanke på sikkerhet og en rekke andre ting. De fleste cellene er altså for små til å huse 2 stykker.

1
Kul_Djevel [sitat…] Du tror det er så enkelt ja. Skal man putte 2 inn på cellene, så er det regler man må følge med tanke på sikkerhet og en rekke andre ting. De fleste cellene er altså for s...

Det er faktisk så enkelt ja.

Det er bare viljen det står på. Er det regler som er til hinder for dette, får man da i herrens navn forandre disse regler.

Skjønner ikke helt hva sikkerhet (og en rekke andre ting?) har med saken å gjøre. Brudd på sikkerhetsforskrifter og andre bestemmelser bør eller SKAL føre til skjerpet straff.

1
bucher Det er faktisk så enkelt ja. Det er bare viljen det står på. Er det regler som er til hinder for dette, får man da i herrens navn forandre disse regler. Skjønner ikke helt hva sikk...

Nei, det er ikke så enkelt hvis man skal følge dagens regelverk og det er heller ikke forsvarlig å stue to personer inn på en liten celle. Cellene må utvides, så det er ikke så enkelt som å sette inn en køyseng. I frp-land er det kanskje så enkelt, men også frp har forstått at å sitte i regjering nå ikke blir så enkelt, så de har måttet gå tilbake på mange tidligere utspill. Nå må de også forholde seg til realitetene.

De skulle blant annet sende Krekar ut av landet når de kom i regjering. Nå har virkeligheten slått dem i hodet og da er det plutselig ikke så enkelt lenger det heller.

1

Bare i Norge.

Nei. Dette er et velkjent fenomen over store deler av verden. I California må f.eks. flere innsatte settes fri lenge før de har sonet ferdig siden fengslene er overfylte og forholdene for de innsatte er for dårlige.

1

Ifølge mange er jo de norske hotellene som rene hoteller, så kriminalomsorgen kan vel bare booke noen rom på trivago.com? Vil jo også passe bra nå som den nye regjeringen skal privatisere.

1

... også slipper de soning!

Hotelldirektøren sier:

- Vi var dessverre booket til pipa, og hadde ikke plass.

Det er ingenting man kan gjøre når hotellet er fullt.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...