Politikk - Norsk

Jeg-mener

Løftebrudd!!!?

Både vgd og media "flommer" over at påstander om den nye blåblå-regjeringens løftebrudd.

Det er i dumhet satt i system. Ikke bare foreligger "konstateringer" UTEN en regjeringserklæring, men påstandene er grunnleggende feil!

Fordi, et løftebrudd må nødvendigvis være å ha makt til å gjennomføre, men allikevel unnlate å gjør det!

H/Frp er avhengige av V og/eller Krf for å ha flertall i Stortinget, og da er det selvsagt ikke løftebrudd når noe de lovet i valgkampen eller i sine partiprogrammer, ikke har flertall! Da blir det kompromisser = realpolitikk!

Det H/Frp f.eks har lovet og som har støtte i samarbeidsavtalen er 48 timers regelen for behandling etter kreftdiagnose!

Leverer de ikke det etter hvert, er det løftebrudd!!

Når Stoltenberg lovet å fylle svømmebassengene, var det et løftebrudd når det ikke skjedde. Når Stoltenberg lovet 12.000 nye sykehjemsplasser, ble det etterhvert også et nytt løftebrudd. Det ble nemlig lovet på vegne av den RG-regjeringen, SOM HAR HATT FLERTALL!

Da har de nemlig hatt makt til å gjennomføre, men ikke evnet, villet eller klart det!

Når man forstår denne vesentlige forskjellen, forstår man også hva som faktisk er løftebrudd og hva som ikke er det!

Og da forstår man også at den ikke-innsatte blåblå-regjeringen nødvendigvis ikke kan ha begått løftebrudd ennå!

Elementært, men man ser jo svært mange som ikke forstår selv slike enkle sammenhenger!

4
198 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Fordi, et løftebrudd må nødvendigvis være å ha makt til å gjennomføre, men allikevel unnlate å gjør det!

ok

så når FRP og Høyre ikke har flertall, så kan de heller ikke anklages for løftebrudd, er det slik og forstå?

1

Både vgd og media "flommer" over at påstander om den nye blåblå-regjeringens løftebrudd.

Regjeringsdeltakelse er ingen søndagsskole og pressen er både hard og til tider urimelig mot de som styrer.

Hvis du forventet "hjemme hos"-reportasjer med Erna og husbonden får du kanskje vurdere Allers.

1

Så de sakene Høyre og Frp har gått til valg på, som det er flertall for i stortinget, som de like vel ikke forelår, er ikke løftebrudd hvis Krf eller venstre, som ikke sitter i regjeringen, er i mot?

1
ulefos dette høres lovende ut, Høyre og FRP kan aldri tas for løftebrudd selv ikke når de før valget garanterte!

Da bør du lese samarbeidsavtalen litt nøyere, for den er selvsagt ikke altomfattende.

Jeg bare påpeker at det er fullt forståelig at en mindretallsregjering ikke kan få gjennomført alle sine saker, og at det ikke kan betegnes som løftebrudd når de inngår en forpliktende avtale med KRF og V for å sikre et stabilt politisk flertall.

Et konkret eksempel kan være spørsmål om amnesti for asylbarn og konsekvenseutredning i LoVeSe, her var det viktigere å sikre en forpliktende samarbeid med V og KRF enn å gå til AP for å sikre flertall i disse sakene men tvinge en mindretallsregjering ut i et vesentlig mer uoversiktlig Storting der de på sikt ville få gjennomslag for mindre av sin politikk.

Samarbeidsavtalen binder H og FRP til enkelte vedtak de ikke gikk til valg på, men som sikrer at de får en styringsdyktig regjering og dette forstår selvsagt velgerne. Langt mer uforstålig så vi f.eks. de rødgrønne opptre ved at alle tre partiene lovet 11 mnd studiestøtte sommeren 2009 bare for å forhandle dette helt bort fra sin regjeringserklæring på høsten. Da kan vi virkelig snakke om løftebrudd da en slik fjerning ikke var nødvendig for å sikre et stabilt flertall slik oljevern og asylbarnamnesti har vært for H og FRP.

1
Kul_Djevel [sitat…] Frp garanterte at de ikke vil gå inn i en regjering som ikke ville avskaffe bompengefinansiering av fremtidige veiprosjekt. Det har de gått tilbake på. Det må vel være et...

Nei, de garanterte ikke dette. Hoksrud kom med en slik utblåsning i en debatt på vgtv, men dette var Solvik-Olsen rask ute med å slå fast at FRP ikke satt slike ultimatum. Enkeltpolitikeres utspill skal aldri tas til inntekt for et parties løfter og garantier, spesielt ikke når nestlederen selv rydder opp i slike uttalelser.

1
Sandaas Da bør du lese samarbeidsavtalen litt nøyere, for den er selvsagt ikke altomfattende. Jeg bare påpeker at det er fullt forståelig at en mindretallsregjering ikke kan få gjennomført...

Jeg bare påpeker at det er fullt forståelig at en mindretallsregjering ikke kan få gjennomført alle sine saker, og at det ikke kan betegnes som løftebrudd når de inngår en forpliktende avtale med KRF og V for å sikre et stabilt politisk flertall.

det spørs om FRPs velgere oppfatter det på samme måte, når de fortsatt må betale bompenger

1
Sandaas Nei, de garanterte ikke dette. Hoksrud kom med en slik utblåsning i en debatt på vgtv, men dette var Solvik-Olsen rask ute med å slå fast at FRP ikke satt slike ultimatum. Enkeltpo...

Hoksrud kom med en slik utblåsning i en debatt på vgtv, men dette var Solvik-Olsen rask ute med å slå fast at FRP ikke satt slike ultimatum.

Dette er jo rett og slett ikke sant!

Hoksrud stilte et soleklart ultimatum den 4. september. Han fikk også støtte av Per Sandberg i dette.

Solvik Olsen var da slett ikke raskt ute med noe som helst! Solvik Olsen gikk ut 6 DAGER ETTERPÅ, etter valget, og avlyste ultimatumet.

Er det virkelig så sårt at noen pirker borti de Ufeilbarlige Partiene dine at du er nødt til å juge om de faktiske hendelsene?

1

Det er klart det blir en masse løftebrudd fra både Frp og Høyre.

Politikk består av å juge bra og bortforklare enda bedre.

AP har gjennom de siste 8 årene perfeksjonert denne kunsten, så gjenstår det å se om Frp og Høyre kan klare det samme.

1
Kul_Djevel [sitat…] Frp garanterte at de ikke vil gå inn i en regjering som ikke ville avskaffe bompengefinansiering av fremtidige veiprosjekt. Det har de gått tilbake på. Det må vel være et...

Frp garanterte at de ikke vil gå inn i en regjering som ikke ville avskaffe bompengefinansiering av fremtidige veiprosjekt.

Nei det gjorde de ikke.

Det var en ubetenksom uttalelse fra èn person som ikke var drøftet i partiets sentralstyre. Nestleder Olsen korrigerte dette før valget.

Nå synes jeg dette kortet forlengst er oppbrukt av anti-FrPerne, og at de kan forholde seg til fakta i fortsettelsen.

1
Ultima [sitat…] Nei det gjorde de ikke. Det var en ubetenksom uttalelse fra èn person som ikke var drøftet i partiets sentralstyre. Nestleder Olsen korrigerte dette før valget. Nå synes j...

Det var en ubetenksom uttalelse fra èn person som ikke var drøftet i partiets sentralstyre.

En person som ikke var drøftet i partiets sentralstyre. Burde ikke partiet diskuterer saker framfor å drøfte personer?

Ps, dette er tidenes løftebrudd.

1
Ultima [sitat…] Nei det gjorde de ikke. Det var en ubetenksom uttalelse fra èn person som ikke var drøftet i partiets sentralstyre. Nestleder Olsen korrigerte dette før valget. Nå synes j...

Det var en ubetenksom uttalelse fra èn person som ikke var drøftet i partiets sentralstyre. Nestleder Olsen korrigerte dette før valget.

Det kalles å binde fast de løse kanonene på dekk. Og i FrP-sammenheng blir det svært mange slike kanoner å binde fast etterhvert som dønningene tiltar.

Og være den som skal binde dem fast er en oppgave jeg ikke unner min verste fiende.

1
ulefos [sitat…] Solvik Olsen var raskt ute med korrektsjonen etter valget!

Nei, Solvik-Olsen og FRP sa under hele valgkampen at de ikke stiller ultimatum, at han må utdype dette ovenfor bl.a. Dagbladet dagen etter valget og at de prøver å vinkle dette som om det er et løftebrudd er ikke Solvik-Olsen og FRP sin feil men bare Dagbladet som ikke klarer å forholde seg til hva FRP faktisk snakket om i valgkampen men bare fokuserer på dette ene intervjuet med Hoksrud.

1
Bror_min [sitat…] Dette er jo rett og slett ikke sant! Hoksrud stilte et soleklart ultimatum den 4. september. Han fikk også støtte av Per Sandberg i dette. Solvik Olsen var da slett ikke r...

Nei, etter valget måtte Solvik-Olsen utdype ovenfor Dagbladet at FRP under hele valgkampen var klare på at de ikke stiller ultimatum til regjeringsforhandlinger.

FRP var klare under hele valgkampen på at de ikke skulle komme med slike ultimatum, at Hoksrud forsnakker seg i et enkelt intervju og at Dagbladet først 6 dager etterpå og etter valget ber om en utdyping fra FRP sentralt endrer selvsagt ikke på denne saken.

1

Frps samferdselspolitiske talsmann (Hoksrud) kjente selvfølgelig ikke til partiets offisielle politikk på området. Det måtte da velgerne forstå.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...