Politikk - Norsk

nostalgikern

- Og til våren storstreik ?...

Man kan vel allerede grue seg til hovedoppgjøret våren 2014. Gjett om ikke LO og lignende skal stelle i stand hurlumhei for en borgerlig regjering.... Selv om sløsekrafta (les; kjøpekrafta - allerede er miljøskadelig høy, sies det). Vi får jo se om mine spådommer treffer. Jeg har mine mistanker, men man vet jo aldri, kanskje undre kan skje og at norske lønnsmottakere ser at de har det egentlig kjempebra som de har det de aller fleste. (Så sier de iallfall selv også, - utenom på vårparten hvert år...

2
14 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Man kan vel allerede grue seg til hovedoppgjøret våren 2014. Gjett om ikke LO og lignende skal stelle i stand hurlumhei for en borgerlig regjering....

De i offentlig sektor skal selvagt ikke få streike, de får vistnok betre økonomi med de borgelige, det bør de ta som en bonus.

1

Gjett om ikke LO og lignende skal stelle i stand hurlumhei for en borgerlig regjering..

det må vi nok regne med, LO er i harnisk etter borgerlig valgseier og da må det streikes.

1

Jeg tror høyresiden blir like flinke som sosialistene til og undergrave streikeretten med tvungen lønnsnemd. Husk at der det ikke er reell konkurranse om markedet og frykten for og miste markedsandeler er til stede så kan arbeidsgiver gmble på og stenge virksomheten i det uendelige og spekulere i lønnsnemd. Arbeidstakeres eneste sjanse til og oppnå noe er og streike så lenge og til tider utenom vanlige lønsoppgjør at politikerne blir tvunget til og gjøre endringer. Før dette skjer så blir det....lønnsnemd !!

1

I nisselandet Norge skal vel offentlig "ansatte" streike selv om de får det beviselig bedre med Siv og Erna. Grunn? De er redde for å arbeide hardere.

1

Tradisjonelt er ikke LO de verste til å stå på barrikadene for uansvarlige lønnsøkninger. Tvert i mot har LO tradisjonelt samarbeidet godt med NHO om moderate lønnsoppgjør.

Det er andre som har drevet lønningene og prisene opp. Og da tenker jeg først og fremst på toppledere i privat og offentlig sektor, og andre som ikke er organiserte hverken i LO eller NHO eller andre organisasjoner.

Så her trenger du ikke bekymre deg.

De harde slagene vil stå når blåblå begynner med å svekke AML, sykelønnsordningen og andre av arbeidstakernes rettigheter.

1
Toetoe244 Beviselig bedre? LOL

Han tenker nok på normerte sykemeldinger og svekking av arbeidstidsbestemmelsene. Det er jo best for alle å slippe å få overtidsbetalt når de jobber overtid og slippe å være hjemme fra jobb når de er syke.

Ernas store forbilde i Tyskland har jo ordnet en slags minstelønn....på 3 eller 4 Euro... jeg er spent på om Erna vil følge etter.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...