Politikk - Norsk

nostalgikern

Midlertidige ansettelser bra.

Den nye regjeringen går visstnok inn for at folk kan ansettes "på prøve". Dette kan (også i følge Virke) gjøre at flere f.eks. unge uten arbeidserfaring får jobb, fordi, hvis det skulle vise seg at de er totalt udugelige (late f.eks.), så trenger ikke arbeidsgiver sitte med skjegget i postkassa for år framover med slike ansatte. Et engasjement på trekvart år f.eks. kan være greit å ha med på CV´n sin det, - bedre enn ingenting iallfall...

1
47 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

så trenger ikke arbeidsgiver sitte med skjegget i postkassa for år framover med slike ansatte.

M.a.o. ener du at det er bedre at arbeidstakeren sitter med skjegget i postkassen??

1
Sponvika Håper du gjør deg dummere enn du er? Det kan jo tenkes at arbeidsgiveren vurderer å ansette flere enn de han allerede har ansatt, ikke uvanlig dette faktisk.

Det er da ingen som hindrer en arbeidsgiver å ansette folk, men å gi de lov til å ansette folk midlertidig løser ingen problem for de arbeidsløse.

Og etter som jeg kjenner til så har Sverige denne ordningen, men de har skyhøy ungdomsledighet i motsetning til oss.

1

Den nye regjeringen går visstnok inn for at folk kan ansettes "på prøve".

Folk kan allerede ansettes "på prøve".

Man kan ansette med prøvetid eller gi en tidsbegrenset kontrakt.

1

Det er slikt vi har prøvetidsbestemmelser for.

Midlertidige ansettelser vil føre til at folk blir gående som en pariakaste.

1

Hun lyse kvinnen fra Virke (framme i nyhetsbildet støtt og stadig) hadde vel ingen grunn til å sette fokus på denne problematikken, slik hun gjorde forleden dag, hvis dette ikke var en gunstigere ordning for de som arbeidsgivere ?

1

Den nye regjeringen går visstnok inn for at folk kan ansettes "på prøve".

Som andre også skriver: det er null problem å ansette noen for et engasjement på noen måneder, eller ansette fast med en prøvetid på et halvt år. Sånn har det vært i minst tjue år, så at de blåblå prøver å skryte på seg å gjøre det enklere for arbeidsgivere, er ren nonsens.

Ulempen med slike engasjementer kan være at arbeidstakere selger seg altfor billig, i håp om en fast ansettelse, for deretter å bli byttet ut ved neste korsvei - eller gå på et nytt engasjement. Dette avhenger naturligvis av opplæringstiden som er nødvendig for stillingen etc, men jeg har sett en del av det (ikke selvopplevd). Dessverre er ikke alle bedriftseiere ålreite dyr. Fenomenet forekommer forøvrig også i statlig virksomhet.

1
TrudeX [sitat…] Som andre også skriver: det er null problem å ansette noen for et engasjement på noen måneder, eller ansette fast med en prøvetid på et halvt år. Sånn har det vært i minst...

Ulempen med slike engasjementer kan være at arbeidstakere selger seg altfor billig, i håp om en fast ansettelse, for deretter å bli byttet ut ved neste korsvei - eller gå på et nytt engasjement. Dette avhenger naturligvis av opplæringstiden som er nødvendig for stillingen etc, men jeg har sett en del av dette (ikke selvopplevd). Dessverre er ikke alle bedriftseiere ålreite dyr. Dette forekommer også i statlig virksomhet.

Dette elementet med midlertidige ansettelser utgjør en del av en selvmotsigelse i erklæringen.

De hevder de vil gjøre det lettere å eie/kjøpe bolig, men ingen bank vil gi lån til en som går på midlertidig ansettelse.

I verste fall vil vi få en pariakaste som går fra midlertidig til midlertidig ansettelse uten mulighet for å "etablere seg" i livet.

1
Yeahsus Da har det vel ikke vært behov for det.

Kanskje arbeidsgiver ikke fant noen han var helt sikker på var den rette for jobben ? Hvis han derimot visste at om så galt skulle være at den nyansatte, ansatt under tvil men med prøveperiode, ikke var dugandes, vel så kunne han etter en del tid la være å forlenge vedkommendes engasjement i bedriften.

1

Midlertidige ansettelser suger fordi man kan gå inn i en spiral som evigvarende midlertidig ansatt. Og tror du banken vil gi deg boliglån på det? Neppe.

1
Yeahsus Det er da ingen som hindrer en arbeidsgiver å ansette folk, men å gi de lov til å ansette folk midlertidig løser ingen problem for de arbeidsløse. Og etter som jeg kjenner til så h...

Det er da ingen som hindrer en arbeidsgiver å ansette folk, men å gi de lov til å ansette folk midlertidig løser ingen problem for de arbeidsløse.

Har selv vært arbeidsgiver i en noen år, og systemet er langt i fra fleksibelt nok, bortsett fra for staten da, som er den desiderte værstingen i fohold til midlertidige ansettelser.

1
TrudeX [sitat…] Som andre også skriver: det er null problem å ansette noen for et engasjement på noen måneder, eller ansette fast med en prøvetid på et halvt år. Sånn har det vært i minst...

Dessverre er ikke alle bedriftseiere ålreite dyr. Fenomenet forekommer forøvrig også i statlig virksomhet.

Jeg vil heller si at det forekommer mest i statlig virksomhet. Har jobbet i det private næringsliv (industri) i 15 år og har aldri vært borti midlertidige ansettelser. Man bruker heller inneleie og innleiebyrå for å ta unna topper.

Min samboer som har jobbet i kommunen i samme periode har stort sett alltid hatt midlertidig ansatte kolleger som går på ett-årskontrakter. Helt til grensen er nådd. Da blir de kastet ut og nye personer kommer inn på ett-års kontrakter.

Kan ikke skjønne annet enn at stat, fylke og kommune må være den desidert største forbruker av midlertidige ansettelser i Norge.

1

Et engasjement på trekvart år f.eks. kan være greit å ha med på CV´n sin det, - bedre enn ingenting iallfall...

Så sier sminken.

Erfaringene fra land som har innført en "fleksibel" arbeidslivspolitikk og annen borgerlig næringspolitikk ala det Høyre ønsker er at ungdomsarbeidsledigheten eksploderer.

Jeg tror dessverre norsk ungdom kan vente seg samme utvikling her hjemme som svensk ungdom fikk oppleve da Moderaterna tok over for Socialdemokraterna i Sverige. Det er Moderaternas politikk i Sverige de siste 8 årene som er Ernas store forbilde - hun ønsker å gjøre det samme her og har nå fått makt til å gjennomføre dette.

Tenk på det neste gang du møter en ung svenske som har dratt hit for å få jobb. Hjemme i Sverige er det trist å være arbeidssøkende ungdom.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...